Autor Tema: Majk Korleone signali  (Pročitano 30876 puta)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Majk Korleone signali
« Odgovor #15 poslato: 12.01.2011, 15:25:39 »
Još dva predloga  :) nije loše probati  :)

5. usdchf  buy entry 0.9560 sl 0.9485 tp 0.9735

Objašnjenje : usdchf je bull trendu. Pretpostavimo da može doći do retracmenta (u nekom trenutku mora doći  :)). Na potezu 0.9560 se nalaze dva pivota (nedeljni i mesečni). Takođe u tom području oko 0.9560 pa do 0.9500 je jak otpor. Vidi se delom na priloženom daily grafiku, a može se videti i na nedeljnom.

Vredi pokušati  :D

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 12.01.2011, 15:34:39 »
Drugi predlog

6. audusd sell entry 0.9985 sl 1.0035 tp 0.9860

Objašnjenje : audusd je u padu. U toku azijske sesije juče je pao za oko 70 pipa za jedan sat (Uglavnom zbog poplava koje prete gradovima i industriji. Nesumljivo će se odraziti na industriju). Dolar je trenutno u padu , to se može videti po skoro svim valutama koje su uparene sa dolarom. Ukoliko bi slabio dolar  iskoristio AUD, mogao bi aktivirati ovaj nalog.

SL je postavljen iznad mesecnog i nedeljnog pivota i iznad 1.0000 granice.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 12.01.2011, 15:43:21 »
Tržište se stišalo  :) Obim trgovanja se konsolidovao. Ponovo radimo retracment od tačke 1.3045 (high današnjeg dana) i 1.2903 (low od koga je krenuo rast). 0.382 Fibo je 1.2958. Tu cekamo nalog za aktiviranje.

4. buy entry 1.2958, sl 1.2935, tp 1.3015

Kao što je elite44 i rekao ovaj nalog je ostao neaktiviran za 3 pipa  ;) Šta da se radi. Nismo ni dobili ni izgubili. Cilj ovakvih naloga koji čekaju ovoliki retracment (od 0.382) je da imaju što manju mogućnost gubitka, tako da se nekad ni ne aktiviraju.

Idemo dalje. Osnovna stvar, minimalizovati što je više moguće gubitak  ;) , a pokušati maksimizovati profit.

Kao što Rodni u jednoj seriji mućki kaže Del Boju koji pomno sluša njegov predlog da ima ideju kako da se izvuku iz finansijske krize , a to je  8) Samo treba da kupimo nešto jeftino i da ga prodamo skuplje  8)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 12.01.2011, 17:00:25 »
Nedostajalo je 3 pipa da aktivira order  ;) Što ne znači da u nekom drugom slučaju ga neće aktivirati.
Prosto ne verujem u pravilo 87 pipa  :) Milslim teško da postoji pravilo da ako se vrati tačno 87 pipa ide promena smera.

Mogu da verujem da postoji zona od npr 85 do 100 pipa kada je verovatna promena smera, ali tačno 87 pipa to baš ne mogu da poverujem jer jednostavno cena se nekad tako brzo kreće da može da probije 87 pipa u suprotnom smeru i da se opet vrati u isti smer  :)
Ja verujem na osnovu svog iskustva nikada ga nije vratilo sa 87 pipsa da sam ja to video

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 12.01.2011, 17:21:25 »
Nedostajalo je 3 pipa da aktivira order  ;) Što ne znači da u nekom drugom slučaju ga neće aktivirati.
Prosto ne verujem u pravilo 87 pipa  :) Milslim teško da postoji pravilo da ako se vrati tačno 87 pipa ide promena smera.

Mogu da verujem da postoji zona od npr 85 do 100 pipa kada je verovatna promena smera, ali tačno 87 pipa to baš ne mogu da poverujem jer jednostavno cena se nekad tako brzo kreće da može da probije 87 pipa u suprotnom smeru i da se opet vrati u isti smer  :)
Ja verujem na osnovu svog iskustva nikada ga nije vratilo sa 87 pipsa da sam ja to video
Ako se postuje 87 pipsa stvara se profit  gore ili dole po ko zna koji put taj  fibo, preciznije je 87 pipsa od njega to je iskustvo koje sam vam preneo,i vredi vise od bilo kojih indukatora stvar je u tome sto vi vise verujete indukatorima nego iskustvu,ali ako sastavite te dve stvari indukator vas dovodi do bay zone a iskustvo 87 pipsa profit,.Iskustvom se dobija profit a ne indukatorima da je indukatorima svi bi bili milioneri.

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 12.01.2011, 22:29:36 »

Ako se postuje 87 pipsa stvara se profit  gore ili dole po ko zna koji put taj  fibo, preciznije je 87 pipsa od njega to je iskustvo koje sam vam preneo,i vredi vise od bilo kojih indukatora stvar je u tome sto vi vise verujete indukatorima nego iskustvu,ali ako sastavite te dve stvari indukator vas dovodi do bay zone a iskustvo 87 pipsa profit,.Iskustvom se dobija profit a ne indukatorima da je indukatorima svi bi bili milioneri.

mislim da niko ne treba da namece drugom svoje sisteme... jako je dobro shto si ti preneo svoje iskustvo, sad to treba da postane i moje iskustvo vremenom... super je shto na forumu ima vishe osoba koje daju razlichite signale, tako mogu da se razvrstaju dobri od loshih, tj bolji od slabijih... josh ako se desi da se signali poklope... pa nema sreci kraja  :D

svako zavrshi sa sl-om ponekad, mozhe i cheshce nego sa tp-om, ali je bitno da je na kraju u plusu 8)

a ako neko ne veruje u 87 pipa teshko cesh ga ubediti u suprotno, pogotovo ako indikatore nazivash indukatorima ;)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 13.01.2011, 08:35:09 »

Poštujem tvoje iskustvo i tvoj sistem. Naravno da ne treba imati komplikovani sistem da bi bio profitabilan. Ti radis automatski jer verujes u svoj sistem (jer ti se vremenom pokazao profitabilan) i tvoja trgovanja su sada automatska.

E sada ti možeš nekom da kažeš da treba da poštujem pravilo 87 pipsa i teško da će taj kome si rekao to zlatno pravilo da bude profitabilan (ako je pocetnik). Uspeh na forexu je najmanje sistem u pitanju  ;) Milion sistema mogu biti profatibilni. Ono što je najbitnije po nekim prioritetima je.

1. money managment (50 posto)
2. psihologija (40 posto)
3. izlaz
4. ulaz

Zašto kažem da su money managment i psihologija 90 posto uspešnog trgovanja. Gledao sam istraživanje u kome su učesvovala 40 doktora nauka u SAD-u koji nisu do tada trgovali na Forexu i dali su im sistem koji je provereno bio uspešan sa 60 posto i dobili su ulog od 1000 dolara da trguju godinu dana. Cilj je bio da ostvare 2000 dolara. Od njih 40 samo je dvoje uspelo, ostali su bili u minusum, a velika većina je spalila račun  ;)

Sa tvojim pravilom 87 pipa (ako bi ga posmatrali kao zaokruženi sistem), ti nisi odgovori na pitanja ulaz (kad ulazis u poziciju), kad izlazis iz pozicije (tp i sl).  Na ostale stvari money managment i psihologija tvoj sistem ne može da utiče, a te dve stvari su najbitnije na forexu.

Cenim tvoj rad elite44 jer radiš automatski (jer verovatno imas puno trejdova ispred sebe), ali moja je ideja da vratim malo zajednici i ovom forumu  ;) Prve korake u Forexu sam napravio na ovom forumu i možda se sada ne bih bavio ovim poslom da nije bilo ovog foruma.

Nadam se da će nekom od trenutnih članova, a i budućih članova ova tema koristiti u trgovanju  :)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 13.01.2011, 09:09:56 »
Zakasnio sam da uđem na poziciju za eurusd, ali je idealno da prikažemo jednu od situaciju na tržištu za trgovanje  :D

Na priloženoj slici je prikazane tačke od 1.3145 i 1.2962 na H1 grafiku. Nakon 1.3145 dolazi do Fibo retracmenta i do konsilidacije cene na 1.3091, nakon toga cena ide gore najverovatnije (u ovom slucaju retracment izmedju 23.6 i 38.2) do 118 fibo nivoa.

Propuštena prilika za ulazak, pa ćemo pratiti situaciju. Možda fibo retracment se spusti niže od nivoa 23.6 i 38.2.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #23 poslato: 13.01.2011, 09:41:10 »
... moja je ideja da vratim malo zajednici i ovom forumu  ;)

yes

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 13.01.2011, 10:38:43 »
Evo još jednog primera a na garfikonu od 5M kako funkcionišu Fibo nivoi.

Imamo rast cene od 1.3091 do 1.3140, tu je mediana zaustavlja. Pa imamo retracment od 50 posto 0.5 Fibo (1.3115) i nakon toga rast u najvećem broju slucajeva do 1.382 ili čak do 1.618 Fibo nivoa.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 13.01.2011, 10:42:43 »
Lepo izlozeno napredak se vidi jedno ce biti.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 13.01.2011, 10:44:25 »
Lepo izlozeno napredak se vidi jedno ce biti.
Samo neznam koji sada da pratim taj gore ili taj dole

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 13.01.2011, 10:47:04 »
mislim da niko ne treba da namece drugom svoje sisteme...

Mislim da Elite44 nije imao nameru da nameće svoj sistem. On je ovde samo prokomentarisao predlog za ulazak u poziciju koju je dao Korleone.

Korleone, cenim ovo što radiš, a vidiš i sam da Elite44 bukvalno razbija. Ako biste se vas dvojica uortačili, mislim da biste napravili čudo. Da si ti uzeo u obzir tih 87 pipa, pa da si umesto
buy entry 1.2958 (87 pipa od poslednjeg vrha), sl 1.2935, tp 1.3015
stavio
buy entry 1.2963 (5 pipa manje od 87), sl 1.2953 (5 pipa više od 87), tp 1.3015
ih, al bi bilo para...

Elite, od kad pratim tvoj rad na forumu, nekoliko puta sam primetio da se cena okrenula za tačno 87 poena. Tada se i desila korekcija od tačno 54 poena, pa je cena ponovo krenula nazad i probila 87. A znaš li zašto je to tako?

Znaš li zašto kažeš da se retko dešava korekcija od 12-17 poena:
U vecini slucajeva prilikom proboja 87 pipsa sve jedno gore ili dole treba sacekati korekciju ,sacekao sam i usao na 1.3385 bay 4 poz ,na te proboje steta je ne iskoristiti otvaranje vise poz a ne samo 1 poz,redje zna napraviti korekciju 12 do 17 pipsa pa onda krene.

Zato što i indikatori ipak imaju neku svrhu. Neko nije bio lenj, pa je izračunao sledeće:

Ako se cena okrene za 87 poena, onda, po Fibonačiju, imamo sledeće povlačenje (retracement):

23,6% = 20 poena (Zato se retko dešava korekcija od samo 12-17 poena)
38,2% = 33 poena
50% = 42 poena
61,8% = 54 poena (zato si rekao da ako se posle 87 poena cena vrati 54, vrlo je verovatno da će se vratiti još više)

A evo i profita koji predlažeš (50-150 poena)

161,8% = 87+54 poena
261,8% = 87+141 poena

Eur-usd probio 1.3150 verovatnije je dole do 1.3035,sa 1.3185 gde je probilo 87 tp minimalan50 pipsa 1.3135 max 150 pipsa dole od 1.3185 je 1.3035tp
sa 1.3185 50 pipsa tp je 1.3135 ko hoce max tp 150 pipsa mora cekati do 1.3035.Evo xasto sam ga proveravao sa sl na 1.3145.Od dna 1.3091  do 1.3135 dokle bi luk trebao da dodje je 44 pipsa+10sl je 54 pipsa a do 87 da di promenilo pravac i ma samo 34 pipsa sanse su puno manje,u vecini slucajeva ne ide vise od 54 pipsa gore zato sam ja usao na 1.3120 sto je 29 pipsa od dna pa je otisla jos gore do 1.3132 dodao sam jos jednu poz na 1.3130sl1.3145 i okrenulo se dole to pali u 90 posto slucajeva.Sinoc na eur-usd nije upaljlo  probilo sl i znao sam da ide ka 1.3200 i vise sada sam isto to uradio i zaradio,Ako se ponovo vrati na 1.3135 ponovo cu sel sl 1.3145

Eto, isto govorite i ti i indikator, s tim što ti znaš za magiju broja 87, a indikator ne zna.

PS Indukator ili indikator, pitanje je sad  ;)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 13.01.2011, 11:08:55 »
Indukator ili indikator vidi se koliko me to interesovalo vezbao sam i hteo da budem ja to je bio moj pravac.Svako ima pravo da ga bira.

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 13.01.2011, 11:25:15 »
Svako ima pravo da ga bira.

Naravno, ti si usvojio neki sistem i teraš po njemu vrlo, vrlo uspešno. Samo nastavi tako, želim ti sve najbolje.  :D

Ja sam samo hteo da kažem da ako za polaznu tačku uzmemo 87 poena, onda nam Fibo daje tvoje cifre za TP.

PS Hvala tebi do neba za signale koje postavljaš, a da li je indukator ili indikator i da li je pip ili poen... to nije bitno. Bitno je da se mi razumemo  ;)