Sada je red da dam i malu analizu trgovanja
Imao sam 20 pipa skoro u dzepu ali ih nisam uzeo jer mi je target bio 60 pipa i obicno kada sam pored racunara i pratim trgovanje, ako target se ispuni sa 2/3 onda prekidam trgovinu (ako se cena oko tog nivoa muci).
U ovom slucaju ako bi cena dostigla 40 pipa u plusu i krenula da se muci, zatvorio bih poziciju. To ovog puta nije bio slucaj.
Jedan od indikatora koji je korsitan u trgovanju, a i u analizi nakon trgovanja je obim (volumes). Ako posmatramo 5M grafik i obim trgovanja kod mog brokera. Volume koji je bio na 5M oko 100, je skocio na 150, da bi nakon 5 minuta otisao na 750, sto je 3,5 puta vece od najveceg nivoa 5 minutnog na danasnji dan (malo preko 200). Posle toga obim pada i nekoliko sledecih sveca je izmedju 250 i 300 sto je opet veliki obim u odnosu na prosek (a i nemamo neke fundamente koji se cekaju koji bi objasnili ovoliki skok obima trgovanja).
Zakljucak: Neki veci igrac (moze biti i relativno veci je gurnuo trziste tamo gde njemu treba
). Trenutno je mozda stisavanje trzista jer je obim trgovanja i dalje veci od proseka ali mnogo manji od 750 na 5 minutnom grafiku (sto moze znaciti da je taj neko uzeo pipova koliko mu treba i otisao).
Pratimo trziste dalje