Autor Tema: Elliottovi talasi u teoriji i praksi  (Pročitano 51512 puta)

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Elliottovi talasi u teoriji i praksi
« Odgovor #30 poslato: 13.02.2011, 12:09:50 »
Sad mi je jasno. 

E sada , posle 5 talas . sledi pad u talasima A,B i C.
Gde se moze zavrsiti talas A ?

Van mreže JohnyG

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 13.02.2011, 14:33:13 »
Problem sa korekcijama je upravo taj sto se nikada ne zna da li ce biti obicna ABC ili kompleksna ABCDE...koliko ce da traje i kada je zavrsena.  Talas A nije definisan a talas B je najcesce 61.8% retracement u odnosu na A.  Talas C je obicno 127.2%  ili 161.8% u odnosu na B talas projektovano od njegovog zavrsetka. Talas C obicno zavrsava ispod dna 4. talasa. Kada nakon talasa C ponovo krene Up trend, cena  vise ne sme da padne ispod zavrsetka talasa C. Ako se to dogodi onda je verovatna kompleksna korekcija ili promena trenda. Korekcija ABC je zavrsena kada cena zatvori iznad B a najsigurnije je kada ode iznad pocetka A talasa, odnosno napravi novi high.
Naravno sve ovo pod pretpostavkom da je Up trend u pitanju a za Down trend - pa suprotno.
« Poslednja izmena: 13.02.2011, 14:35:15 JohnyG »

Van mreže JohnyG

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 13.02.2011, 15:05:43 »
Evo jednog prakticnog primera

Van mreže JohnyG

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 14.02.2011, 17:23:19 »
Evo najsvezijeg primera. Vidimo da je talas B u odnosu na A   61.8%  retracement, tacnije zatvorio je tacno na tom nivou.  Talas C je  127.2%  projektovano od kraja talasa B.  Po svemu ova korekcija je zavrsena i cena vise ne bi smela da padne ispod talasa C.  Ako se to desi onda ili ide kompleksna korekcija ili je doslo do promene trenda.
Treba ocekivati u nastavku Up trend. Korekcija je zavrsena kada cena zatvori iznad B.

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 14.02.2011, 19:28:38 »

Johny , moje postovanje.

Evo i ja imam slican primjer  ::) ... planiram da stavim " 1 " na mjesto " X " , pa me interesuje sto ti mislis o tome .
   p.s. kako da unesem 125% u Fibo nivoe ?

Hvala unaprijed.

Van mreže JohnyG

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 15.02.2011, 00:29:43 »
Iskreno moguce je na weekly chartu da je to 1. talas  a ova korekcija da je 2. talas nekog novog trenda. Uvek trazi vise mogucnosti. Na monthly chartu je sve ovo deo neke velike korekcije.  Ni jedno obelezavanje nije pogresno niti ispravno dok se ne desi i tek onda znas na cemu si. Veoma je vazno prepoznati  prosle dogadjaje i pravilno ih obeleziti.  U tom slucaju sa vise verovatnoce mozes pretpostaviti sta da ocekujes.

Postavis fibo indikator na ekran. Dupli klik na liniju koja spaja nivoe tako da se pojave kockice na krajevima i u sredini. Desni klik na liniju  i na meniju otvoris "properties"   Kliknes na  "fibo levels"  i imas dve kolone. Kliknes na  "Add" i u koloni "level"   upises 1.250   a u koloni "description" upises 125.0

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 15.02.2011, 08:24:54 »
U svakom slučaju ovo je interesantno viđenje i potpuno si u pravu da pravilno označavanje je moguće tek nakon što je već nešto dovršeno a sve dotle je samo pretpostavka,ovaj slučaj kod EURUSD postaje zaista interesantno jer ovo zaista zasad izgleda kao korekcija i ima sve karakteristike dosad da to bude korektivni talas a i prethodni talas što smo mi već označili sa 2?  nema potrebnu strukturu da bi mogli da kažemo nešto zasigurno!Ali ipak ako uzmemo u obzir trenutno druge valutne parove veći TF kad je cena išla do 1.4278 pa talasi na dole i USD index veća je verovatnoća da trenutni talas produži na dole i izgubi karakteristiku korektivnog talasa uskoro,ako se to ne desi uskoro onda pretpostavka da je ovo samo korekcija može da zaživi!U svakom slučaju nije naodmet toriju Elliottovih talasa pratiti uz više stvari i razne strategije i kad se više stvari poklope onda nam verovatnoća ide najviše na ruku i možemo postavljati trejdove sa odnosom rizik naspram zarade čak do 1:10 ,uvek nam je cilj da ovaj odnos povećamo na mogući maximum!Najrizičniji deo talasa je upravo ovaj kada korektivni oblik talasa treba da zadobije impulsni oblik ,zato je uvek najbolje ulaziti u poziciju posle talasa 2 jer ako je to bio samo B a ne dvojka ipak nismo pogrešili sa ulaskom u poziciju jer od B do C ili od 2 do talasa 3 smer nam je isti to jest bićemo svakako u profitu što nam je jedino i bitno zar ne?
« Poslednja izmena: 15.02.2011, 08:44:58 tommyboxfx »
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže JohnyG

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 15.02.2011, 12:21:29 »
Evo prilazem moje vidjenje trenutne situacije. U odnosu na down trend vidimo da je A talas probio 61.8% ali se i brzo vratio i zatvorio tacno na tom nivou. Usledio je korektivni talas B koji je upravo zavrsen unutar kojeg imamo abc mini korekciju. Sledi impulsni talas C koji po prekciji u odnosu na B 127.2% treba da dostigne 1.3985 nivo sto bi se poklopilo sa 78.6% fibo retracementa u odnosu na down trend. Jos nesto:  C talas je uvek impulsni talas i tu mozemo ocekivati pravilno rasporedjene 12345 talase.

U jednoj analizi sam video ovako obelezenu trenutnu situaciju.  Zesto to nije ispravno?  Pa receno je da talasi 2 i 4 ne mogu biti isti. Sto se vise razlikuju trend je pravilniji. Ovde vidimo da su talasi 2 i 4 gotovo identicni sto znaci da se ne radi o impulsnom talasu nego o nekoj vrsti korekcije.
« Poslednja izmena: 15.02.2011, 13:03:05 JohnyG »

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 15.02.2011, 12:42:32 »
Kako izgleda trenutna situacija i ovaj scenario je još vrlo moguć!Nije za zanemariti u svakom slučaju!Mislim da ćemo ubrzo saznati!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže JohnyG

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 16.02.2011, 19:41:22 »
Namerno sam ostavio samo line chart da bi se videlo da se talas 1 i 4 ne preklapaju u zatvaranju. Do sada imamo sve odlike pravog trenda. Ovakvim obelezavanjem i talasi 2 i 4 se veoma razlikuju. 

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 16.02.2011, 20:09:55 »
Znaci, iskljucivo gledamo cenu zatvaranja?
Jer ukoliko bi gledali fitilje sceva, situacija verovatno bila drugacija .

Van mreže JohnyG

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 16.02.2011, 20:29:37 »
Konkretno kod ovog pravila izricito se kaze da cetvrti talas ne sme da zatvori unutar cene zatvaranja prvog talasa. Znaci talasi mogu da se preklope "fitiljima" ali ne i u zatvaranju.

Sto se tice posmatranja sveca, ja na to gledam ovako: senke sveca ili fitilje posmatram kao "shum" u prijemu a telo svece odnosno posebno cenu zatvaranja kao "signal" Naravno da svi zelimo da uhvatima sto bolji "signal" a ne "shum"

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 16.02.2011, 20:44:02 »
     Johny , mene interesuje da li je dozvoljeno , tj. moze li se tolerisati " mala " nepravilnost unutar GLAVNOG' TALASA ... primera radi : treci talas , sa gornje slika , ima strukturu 12345 ; ako bi cetvrti POD-TALAS zatvorio ispod vrijednosti vrha prvog' POD-TALASA , da li bi to po teoriji znacilo urusavanje cijele koncepcije ili se moze tolerisati , obzirom da se GLAVNI TALAS drzi uobicajenih normi ?

Van mreže JohnyG

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 16.02.2011, 21:09:17 »
Vrlo dobro pitanje. Sto je veci vremenski interval tolerancija je manja. Znaci ako se to dogodi na 5 minutnom intervalu to nije remecenje trenda jer se to redovno i desava. Ako je to slucaj na recimo H4 onda po meni treba biti samo oprezan i ponovo razmotriti obelezavanje da nesto nismo mozda prevideli.  Dok je glavni trend pravilan sve je u redu. Moze se desiti neka objava vesti ili nesto drugo sto na kratko poremeti trend.  Generalno oko ovog nema bas striktnih pravila. Sve je stvar tumacenja.  To jednostavno moras "osetiti" da li tako nesto smes da zanemaris ili moras uzeti u obzir kod daljeg tumacenja.

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 16.02.2011, 21:53:31 »
  Hvala Johny .

Ovo mi je 1. pod-talas PRVOG POD-TALASA treceg' talasa  8) ... zanemaricu danasnje " proklizavanje "  ;)