Autor Tema: Martingale EA  (Pročitano 58257 puta)

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #45 poslato: 15.12.2010, 02:02:16 »
Ove pčele neće ni da testiraju za džabe :), za konjića te razumem ni ja ne bi komšiji dao Ferrari.

Osim ako ti komšija ne ponudi McLarren F-1 za njega ili nešto drugo približne vrednosti. ;)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 15.12.2010, 07:51:29 »
Ovaj može da radi skoro sve što i LK a LK ne mogu da delim pošto onda ne bi više bio LK.

Ovaj FXBeesPro.mq4  je najobičnija raga u odnosu na LK. Ali, pošto ti kažeš da je sličan tvom konjiću, aj kaži kako da ga podesim. Koji par da uzmem i na kom TF-u radi?

Ove pčele neće ni da testiraju za džabe

Otvori EA u MetaEditoru i obriši sledeće 4 linije:

if (l_acc_number_36 != li_32) {
      Alert("Ne mozes da koristis ovaj EA (" + DoubleToStr(l_acc_number_36, 0) + ") Nisi platio!");
      return (0);
   }
« Poslednja izmena: 15.12.2010, 07:54:03 Beng »

Van mreže montenegro

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #47 poslato: 15.12.2010, 09:09:04 »
nenade pohvale za tebe, jako dobar EA, malo sam se igrao sa TP, koristim ga kada sam siguran da ce doci do preokreta cijene, i onda je " pecam " uz pomoc ovog sjajnog alata  :) hvala

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #48 poslato: 15.12.2010, 09:40:31 »
Kada je počeo da se spominje "luudi konj" i ti nenormalni profiti, prolazilo mi je kroz glavu da smo se već negde sreli. Preturio sam po svojim starim EA fajlovima, kada eto ga tu...
Evo da i ja  prokomentarišem tu " moćnu mašinu":
Iz priložene slike njegovih podešavanja se može uočiti da je " luudi konj " EA sa čistim martingale-om.
Šta to znači - da za ulazak i izlazak, kao ni stepove (nove pozicije) ne gleda indikatore niti bilo kakve druge uslove za ulazak u poziciju.
Kako radi - nasumično ulazi u prvu poziciju i onda svaku sledeću otvara na svakih 8 pipa (pipstep) i to sa exponentom 1.15 (lotexponent) i tako 10 puta (maxtrade) i to je to.
Opciono možete da mu stavite SL, TS, ali se to uglavnom ne koristi u martingale-u.
Iz svega ovoga možete i sami da zaključite i to na osnovu  dosta bliske prošlosti u kojoj je u jednom danu tržište otišlo po par stotina pipa u jednu stranu, da li je ovaj EA profitabilan na duge staze, mi smo to već davno shvatili i stavili ga u fioku.
Da dodam, da on može da se koristi na sideway tržištima, što može da bude i po par meseci u godini i da može da ostvari ogromne profite, ali džaba svi ti profiti kada dođe mesec sa spajkom od par stotina pipa i spali račun...
Zaključak je da ovaj EA definitivno nije nešto što može da se uključi i pusti, a ako ne mogu da se pusti sam da radi, statementi nisu realni pokazatelji njegove profitabilnosti.
« Poslednja izmena: 15.12.2010, 09:42:07 FXMaster »

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #49 poslato: 15.12.2010, 09:48:06 »
Kako se kaže. Ni kod babe nema za džabe. Svako mora naći svoju put do uspeha. Pa i na forexu.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 15.12.2010, 11:31:02 »
nenade pohvale za tebe, jako dobar EA, malo sam se igrao sa TP, koristim ga kada sam siguran da ce doci do preokreta cijene, i onda je " pecam " uz pomoc ovog sjajnog alata  :) hvala

Hvala, drago mi je ako je od koristi, zato sam ga i postavo. Trudiću se da sve što napravim, a što ima neku upotrebnu vrednosti i što može da olakša trejdovanje ljudima okačim ovde. Ne mogu da garantujem da će biti na nivou konja, pčela i ostalih životinjica, c'est la vie.  8)

Svako dobro ;D

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 15.12.2010, 12:23:54 »
Iz priložene slike njegovih podešavanja se može uočiti da je " luudi konj " EA sa čistim martingale-om.
Šta to znači - da za ulazak i izlazak, kao ni stepove (nove pozicije) ne gleda indikatore niti bilo kakve druge uslove za ulazak u poziciju.
Kako radi - nasumično ulazi u prvu poziciju i onda svaku sledeću otvara na svakih 8 pipa (pipstep) i to sa exponentom 1.15 (lotexponent) i tako 10 puta (maxtrade) i to je to.

Drago mi je da vidim da ste nešto napisali po pitanju kako treba da radi EA jer se to uklapa u ono što sam već pisao na forumu. Da sirovi martin treba da postane pametni martin tako što što će gledati situaciju na terenu i na osnovu toga odlučivati o mestu ulaska i veličini lota. Bilo bi lepo da pošaljete neki statement vašeg pametnog martina, pa neka je i demo i nabudženi.

Imam jedno pitanje, jasno je da martin ostvaruje svoju snagu u nizanju pozcija. Pitanje je zašto ako znamo koja je snaga u tome, zašto to ne radimo u kada smo u plusu, umesto kada odemo u minus?

« Poslednja izmena: 15.12.2010, 14:08:14 Tango »

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #52 poslato: 16.12.2010, 09:43:11 »
Mislim da nema smisla stavljati statement nekog EA ukoliko nije u funkciji i ukoliko ne daje željene rezultate.
Naravno da postoje rezultati od nekih prethodnih verzija i da su nabuženi, ali rezultati nisu zadovoljavajući na duge staze za sada.
Kada se sklope kockice i taj EA ugleda svetlo dana, bićete obavešteni... :o
PS: Što se tiče ideje kontra martingale, nije loša, naravno da smo razmišljali o tome svaki put kada bi ulazili u pozicije i u minusu čekali profit, da bi bilo lepo da ovako u plusu čekamo još veći profit, ali se nismo ništa specijalno baviti tom tematikom.
Ako neko ima ideje o realizaciji , neka je slobodno iznese.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 16.12.2010, 11:32:57 »
Radim i na tome koliko mogu da postignem. Za sada su rezultati polovični jer sistem nije dovoljno stabilan. Kada ostvarim nešto pouzdanije, javiću vam.

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 26.12.2010, 23:03:50 »
Evo drugari neke moje poslednje interpretacije martina. Ništa specijalno, radi kao i običan, s tim da sam mu eliminisao spajkove na dole time što sam mu stavio da TP na svim pozicijama bude jednak TP na prvoj i time su svi nivoi u plusu. Ulazak je ko i uvek u odnosu na ema50 i ema200 u ovom slučaju prema M5. Prilažem i mog "konja" pa se igrajte. Takođe, tu je i slika u testeru, poslednja 3 meseca je uspeo da završi sa 1000% profita od početnih 100.000$ depozita, 0.01 lot početni, TP 5pipa.

Napomena: Svi koji ga budu testirali će dobiti, gotovo sigurno, različite rezultate usled loših ili različitih podataka kod raznih brokera. Šta god da dobijete, ni u kom slučaju ne uzimati zdravo za gotovo, kao nešto što se, ne daj Bože, može koristiti na real nalogu, već više kao ideju, koncept. Backtest sam po sebi se ne može smatrati za 100% sigurnog pokazatelja. To važi za sve što okačim na forum.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: 26.12.2010, 23:28:08 »
Svaka čast doktoru Nenadu Martinu-Pavlovu. Iz njegove laboratorije redovno stižu nova čudesa. Evo probao sam kod mene, razlika postoji ali je i dalje odličan rezlultat. Isti period, 1.10 do danas, eu na m5.

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 26.12.2010, 23:32:00 »
A evo i ispeglani martin, zvaću ga "Strela". ;)

Prva slika je 1.10. - 4.10. negde oko podne, samo sell pozicije. Mnogo sporo radi. Druga slika ne znam koliko dugo je radio, ali su buy pozicije samo. Može se primetiti razlika što kod buy pozicija postoji poprilična zelena štrafta, size, koja, ako sam dobro upućen, predstavlja količinu lotova koja se koristi. To mi nije jasno, ako neko zna zašto je to tako neka objasni. :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #57 poslato: 26.12.2010, 23:49:15 »
A evo i ispeglani martin, zvaću ga "Strela"...

Da ta zelena linija dole predstavlja veličinu lotova kojim ti je EA otvarao pozicije. Verovatno u expertu imaš podešeno da veličinu izračunava na osnovu trenutnog balansa ili equity-a. To su u stvari uspravne crte koje, kada ima puno trgovanja, što se konkretno na tom testeru desilo, se sužavanjem grafika pretvaraju u jednu dugačku liniju.
Pitanje vezano za gornji graf: za 4 dana ti je otvorio 5.000 pozicija?

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 27.12.2010, 00:34:29 »
Ma da, ništa ne pitaj, oteo se kontroli :D

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 27.12.2010, 01:28:28 »
Setih se šta sam krenuo večeras da pravim.  ;D Evo ovo sam hteo da napravim i podelim sa vama pa sam završio sa onim monstrumima...  :o

Pre par nedelja kada sam pravio svoje prve Martingale EA ovo sam hteo, ali nisam umeo da napravim. Treba samo da ubacite ovaj EA kod vas na grafikon(gledajte da nemate otvorenih pozicija za svaki slučaj) i kad mislite da je pravi momenat uđite long ili short, a EA će da stavi TP na tu poziciju i da stavi jedan pending u zavisnosti od vaše pozicije. Ovaj put ne stavlja zilion pendinga i nivoa, već ako se taj prvi aktivira, stavlja sledeći, ako se on aktivira stavlja sledeći itd...

Znači vaš ulazak + martin pomoć.

Uživajte.
« Poslednja izmena: 27.12.2010, 01:40:49 NenadPavlov »