Pozdrav drugari i ljubitelji Martingale strategije. Napravio sam indikator (ili dva) za lakše korišćenje ove strategije. Ulazak je ručan ali zato on sam postavlja pendinge i TP, takođe kako se pozicije otvaraju pomera TP i na kraju čim se neka pozicija zatvori zatvara sve ostale (da ne ostane ne daj Bože neki pending sa ogromnim lotom).
Uputstvo: Kada želite da otvorite poziciju ubacujete ili Martingale_NP_BUY ili Martingale_NP_SELL u zavisnosti od željene pozicije, on u tom momentu otvara poziciju i postavlja sve kako treba i odrađuje do kraja. Vaše je samo da sačekate da se zatvori neka pozicija, samim tim obrišu pendinzi, uklonite EA i kad procenite dobar momenat ponovo ga ubacite na grafik. Prema osnovnim podešavanjima otvara ukupno 8 nivoa(1 početna + 7 pendinga), na razmaku od 10pipa i sa 0.1 početnim lotom. Ako neko želi drugačija podešavanja samo neka otvori EA u MetaEditoru i promeni vrednosti prve 3 promenljive (Lot, Broj_nivoa, TP) i stisne F5.
Ovo je nešto najbazičnije, zato su 2 komada, radim na tome da napravim 1 EA koji će moći u zavisnosti od otvorene pozicije da postavlja ordere respektivno. Čim se iskobeljam postavljam i to.
Mnogo mi znači i feedback ako ih budete isprobali, koliko sam uspeo da ih istestiram rade korektno, ali nema garancije.
EDIT: Prvobitan Martingale_NP_SELL je imao "grešku", tj ostao je TP 3 koji sam ja koristio za test, a što je suviše malo za neke brokere. Sada sam ubacio TP 10.