Autor Tema: Martingale EA  (Pročitano 58239 puta)

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #75 poslato: 04.10.2011, 01:40:46 »
Pozdrav svima.
     Evo da osvežim temu. Kako sam se ovih dana malo bavio sa MQL 4, a Martingale EA mi deluje kao "Hello World", prilažem svoje početničke korake u EA programiranju. Moj Martingale nema okidač za ulaz, ali sam napravio da može da mu se postavi SL, TP, Lot kao i izlazni profit i gubitak. Takođe ima opciju da ako želiš, prilikom promene trenda hedžuješ poziciju odnosno postaviš kontra nalog (po difoltu sa polovinom vrednosti lota sa kojim si trenutno u poziciji). Doduše nisam siguran koliko je ova opcija korisna. Pomaže da ublažuješ gubitak ali smanjuje dobit kad se trend vrati. Ali eto, igrao sam se malo. U parametrima podešavaš trend sa kojim ulaziš...itd.
     U svakom slučaju voleo bih da neko pogleda ovo rešenje i kaže u kom pravcu bi moglo da se razvija ukoliko ima potencijala. Ja imam platformu sa 5 cifara tako da ne znam kako radi na 4 cifre. Testirao sam na EURUSD$ i rezultati su onako, zavisi od perioda i od podešavanja.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #76 poslato: 04.10.2011, 10:27:49 »
Probao sa EA kod nekoliko Brokera sa 5 decimala ali nece da postavlja naloge.. tako da ne mogu da vidim kako tacno radi..
ako mozes da jos malo detaljnije objasnis sve inpute..

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #77 poslato: 04.10.2011, 10:49:30 »
Pozdrav svima.
     Evo da osvežim temu. Kako sam se ovih dana malo bavio sa MQL 4, a Martingale EA mi deluje kao "Hello World", prilažem svoje početničke korake u EA programiranju...

Pozdrav tozla, svaka čast za trud i entuzijazam da se uhvatiš u koštac sa MQL-om. Vidim da se formira lepa ekipa programera na forumu i zbog toga mi je posebno drago. Keep going.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #78 poslato: 04.10.2011, 11:06:25 »
Primetio sam danas oko 10h da je mnogo "štucao" pa sam dodao par linija koda da to ispravim.

davidsp, ne znam sa kojim si parovima probao, moguće je da treba da povećaš SL_pip i TP_pip u propertijima. Napominjem da sam ja za sada testirao samo na EURUSD. I još nešto, ako si imao neki otvoren nalog na platformi, verovatno zato nije hteo da radi jer radi samo kad je sam.
Hvala na feetback-u.

Nenade hvala na podršci. Moram da priznam da su mi  tvoji postovi bili od velike pomoći i zato ti se posebno zahvaljujem

uz ispravku šaljem i .doc fajl sa objašnjenjima pojedinih propertija kao i sliku učinka u sat vremena (danas od 10.30 - 11.30 )
« Poslednja izmena: 04.10.2011, 12:31:56 tozla »

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #79 poslato: 04.10.2011, 12:47:16 »
Nema na čemu, zadovoljstvo mi je ako mogu da pomognem. ;) Možda konačno zaživi i ova tema:
http://www.forexsrbija.rs/forum/trgovanje-sa-robotima/razmena-mql-programerskih-iskustava/
:)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #80 poslato: 04.10.2011, 13:10:40 »
Ajde kad se već igrate Martina pustite EA na EURCHF u BUY, mali TP, više kolena da otvara na npr. razmaku od 10 pipa, i da vidite rezultate :)

Tržištu se treba prilagoditi jer se ono nama neće prilagođavati. Treba iskoristiti ovakav način kretanja tog valutnog para.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: 04.10.2011, 13:45:05 »
Ajde kad se već igrate Martina pustite EA na EURCHF u BUY, mali TP, više kolena da otvara na npr. razmaku od 10 pipa, i da vidite rezultate :)

EURCHF nikako sa martinom.. samo eurusd i gbpusd, a najbolje je samo na eur..

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #82 poslato: 04.10.2011, 13:54:20 »
Kod mene na platformi (5 cifara) je na eur chf minimum 100 pips TP i SL

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #83 poslato: 04.10.2011, 14:13:15 »

EURCHF nikako sa martinom.. samo eurusd i gbpusd, a najbolje je samo na eur..

EURCHF sada da, na long, jujuju... izopačio bi se...

Van mreže dragoljubristin

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #84 poslato: 19.01.2012, 21:15:14 »
dali postoji neki martingale sistem kod koga mogu da podesim da zatvori sve pozicije kada zaradi jedan dolar
do sada sam uvek nailazio na robote gde ako stavim 10 pipsa profit on ako pogodi smer to ostvari
medjutim ako krene u pogresnom smeru on zatvara drugu poziciju  sa 4$ trecu sa 8$ itd

Van mreže Dragon65

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #85 poslato: 20.10.2013, 14:49:14 »
ovo je ozbiljni i pravi martingale koji odlicno radi otvara i zatvara pozicije po zadatim kriterijumima koje zelite. Ovde moze da se menja broj naloga, na koliko pipseva da otvara naloge, index povecanja lotova itd. Problem kod svih martingale sistema je da li ce izdrzati 400 do 600 pipseva u jednu stranu a opet da daje odlicnu zaradu. Ako zelite manju zaradu svaki martingale ce izdrzati ako mu se poveca korak za otvaranje novih pozicija. Na primer 10 naloga na svakih 35 do 50 pipseva da se otvara nalog. Smanjivanje koraka a povecanje zarade dovodi do gasenje racuna. Moj jedinstveni martingale uz korekcije kada se otvaraju nalozi izdrzao je celu ovu godinu uz 124% profita do danasnjeg dana. Da li je to mnogo ili malo opet je diskutabilno za trejdere. Neki roboti prave 200% za 2 meseca pa onda ovo izgleda malo. U svakom slucaju svi trebaju da znaju na pocetku sta je cilj i koliko zele da zarade i prema tome da postavljaju svoj sistem (robota)...

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #86 poslato: 22.10.2013, 21:21:16 »
ovo je ozbiljni i pravi martingale koji odlicno radi otvara i zatvara pozicije po zadatim kriterijumima koje zelite. Ovde moze da se menja broj naloga, na koliko pipseva da otvara naloge, index povecanja lotova itd. Problem kod svih martingale sistema je da li ce izdrzati 400 do 600 pipseva u jednu stranu a opet da daje odlicnu zaradu. Ako zelite manju zaradu svaki martingale ce izdrzati ako mu se poveca korak za otvaranje novih pozicija. Na primer 10 naloga na svakih 35 do 50 pipseva da se otvara nalog. Smanjivanje koraka a povecanje zarade dovodi do gasenje racuna. Moj jedinstveni martingale uz korekcije kada se otvaraju nalozi izdrzao je celu ovu godinu uz 124% profita do danasnjeg dana. Da li je to mnogo ili malo opet je diskutabilno za trejdere. Neki roboti prave 200% za 2 meseca pa onda ovo izgleda malo. U svakom slucaju svi trebaju da znaju na pocetku sta je cilj i koliko zele da zarade i prema tome da postavljaju svoj sistem (robota)...

roboti  koji rade na maertingale principu  su vrlo atraktivni ,i novim neiskusnim trejderima lako yapadaju ya oko  ybog krive  koja ide samo na gore bey velikih padova .manje vishe svi sistemi koji  se jeftino prodaju preko interneta su  yasnovani na nekoj vrsti martingalea ,a jedino o chemu se ne govori je droawdown  koji ovakav ea mozhe da napravi i ima .to je upravo ono  shto si ti rekao - 400do 600 pipsa mora izdryhi  i onda si na konju... ako ne, yatvori na -25% rachuna pa ispochetka..

savet ya novajlije koji  ce da se igraju sa ovim robotom> otvorite male rachune i duplirajte ih agresivno . naravo da ce poneki i da padne i da se sprzhi ,ali ako dobro savladate tehniku i podeshvaanja  veca je verovatnoca da  budete u pliusu ukupno

Van mreže shirbazo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #87 poslato: 17.11.2013, 12:05:55 »
poz

ovo je jedan predlog parova martingale strategije koji nisu vezani za usd

AUD/CAD – Australian dollar vs. the Canadian dollar
AUD/CHF – Australian dollar vs. the Swiss franc
AUD/JPY – Australian dollar vs. the Japanese yen
AUD/NZD – Aussie dollar vs. the New Zealand dollar
CAD/JPY – Canadian dollar vs. the Japanese yen
CHF/JPY – Swiss franc vs. the Japanese yen
EUR/AUD – Euro vs. the Australian dollar
EUR/CAD – Euro vs. the Canadian dollar
EUR/CHF – Euro vs. the Swiss franc
EUR/GBP – Euro vs. the British pound
EUR/JPY – Euro vs. the Japanese yen
EUR/NZD – Euro vs. the New Zealand dollar
GBP/AUD – British pound vs. the Australian dollar
GBP/CHF – British pound vs. the Swiss franc
GBP/JPY – British pound vs. the Japanese yen
NZD/JPY – New Zealand dollar vs. the Japanese yen

ideja je naci parove koji se sto vise razlikuju, ja za sad koristim  ove :

EUR/CHF
GBP/JPY
AUD/NZD

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #88 poslato: 17.11.2013, 19:17:12 »
Kad si osvežio temu o martinu, moje pitanje za ljude koji se zanimaju njime bilo bi - koji su kriterijumi za odabir parova? Koje osobine para gledate kada procenjujete da li je pogodan za korišćenje martina?

Moje viđenje: Na martina gledam kao izlazni mehanizam. Ako imam strategiju ulaska sa dobrim procentom "prvog ulaska", tj da prvootvorena pozicija završi u plusu, martin je samo za ne daj Bože.

Ako već dođe do toga i ako koristim klasični martin mislim da bi više odgovarali parovi koji nemaju jake trendove bez vraćanja cene. Znači koji se više kreću u range-u.

Parovi sa jakim pomerajima i trendovima su bolji za marting+hedge mehanizam: http://www.forexsrbija.rs/forum/vase-strategije/hedging-strategy-martingale/

To je odlična strategija samo što bih malčice modifikovao kako bi se ostvari bolji profit. Ali dobro, može i u tom obliku da se koristi. Odlično radi u trendu ali je range zakolje.

Pala mi je na pamet ideja da se napravi EA koji bi u sebi imao klasičnog martina i hedge+martina i na osnovu detekcije kretanja tržišta primenjivao ili kombinovao čak martine. Samo ostaje da se vidi koji je dovoljno dobar način detekcije kretanja cene...

Van mreže pakalamit

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #89 poslato: 19.08.2015, 21:21:03 »
Poštovani,

Da li ima još zainteresovanih za ovu temu? Mislim da je moguce doći do neke kontrolisane varijante ovog sistema. Konkretno Martingale NP ručno fenomenalno radi, da li bi se mogla ubaciti opcija za povećanje stepa npr. po D'alambertovom sistemu?