Autor Tema: LINES IN THE SAND  (Pročitano 2710 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
LINES IN THE SAND
« poslato: 08.12.2010, 16:13:51 »
Jednostavna  strategija  koja  ekspolatise  weekly  pivot otvaranja .  Strategija  se  izvodi  na  H4  i  sve sto  treba  da  uradite  jeste nacrtati  liniju  po  kojoj  se  otvorila  nedelja  . 

Ulazak   u poziciju  na  probijanje    HIGH  ili  LOW svijece   KOJA  DODIRUJE  WEEKLY  OPEN  .

Za izlazak  koristim  ATR  -14  ili  ATR  100  ( 10%  )  ,  ako ne postavljam  TP onda  koristim trailing  stop  .

Stop lose  je  na oposit  strani  od  ulaska  u  poziciju  !   

Srecno  ! 

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: LINES IN THE SAND
« Odgovor #1 poslato: 21.03.2011, 18:42:34 »
Markot,
Danas sam pratila ovu tvoju strategiju, da li bi bio ljubazan da malo prokomentarises ova dva charta...
Ovaj roze stick na funti je odmah probio liniju (mada je doji bio pre njega),pa me to malo zbunilo a sa evrom sam imala problema  ::),ali verovatno jer je bila veoma mala volatilnost jel da?A bile su i vesti u to vreme >:(

Hvala unapred

Izvinjavam se na losem cropovanju,ne moram ja sve da znam   ;)

« Poslednja izmena: 21.03.2011, 18:46:59 Branchy »

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 22.03.2011, 13:49:12 »
Branchy  ,   pravila strategije  su  jednostavna  ,ali  platforme  nisu iste   .  Sta ces sve  uzeti u  obzir prilikom  trgovanja  , stvar  je individualnosti .  Ja  obicno ne uzimam svijece  manje  od  25 -30 pipa  na  H4  . Takodje  ako je prva  candlestick( nedeljno  otvaranje )  Inside  Bar   obicno uzimam predhodnu  kao parametar  . Vjerovatno   mozes  ignorisati par  pipa  razlike  ,pa  uci  u  poziciju  kao sto je to  bio  slucaj na  slici  sa  GBP/USD  .  Na  EUR/USD  nije bilo  signala ...

Ovo  je  jako  robusna  strategija  ,i  zahtijeva  individualni pristup .
« Poslednja izmena: 22.03.2011, 13:52:17 markot »

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 22.03.2011, 18:02:24 »
Hvala Markot,
jasno  :),nadam se da ce i drugima da pomogne ovo tvoje objasnjenje...