Meni su oni bili prvi broker... ocekivano, izgubljen novac. Nisam se nesto potresla zbog para, ali se nisam usudila da nastavim sa njima. Ono sto mi je pomerilo zivce je bilo telefonsko ubedjivanje da cu dobiti bonus od 50$, lepo od njih. I naravno, turnover requirements niko nije ni spominjao. To sam se osetila kao ovca, to je vec kvarno.
Prvi depozit regularno preko kartice, neka smesna provizija... OK
Da uplatim pare drugi put, ne moze jer se nesto promenilo u turskim zakonima... odlazim u banku broj 1, traze mi ugovor, skeniraju ga i salju u centralu... iznenadjenje, trgovina u Srbiji bez brokera nije legalna. Mozes da okacis macku o rep uredbu kojom se to regulise - trgovina na berzi privanim licima je protivzakonita. Kul, odlazim u drugu banku, oderu me kao vola za transfer... toliko o tome. To su banke, ali mi je malo postalo priglupo da su se sad promenili propisi i sad moram u banku da uplatim pare.
Na mobilnoj platformi ima bug, pa sam mogla prilikom ucitavanja da vidim jedan equity, da bih posle punog ucitavanja videla ono stanje prema otvorenim pozicijama. Razlika je bila ogromna. Ja sam to videla kao - nisi na trzistu, ovo ti samo prikazujemo koliko mozda imas para.
O spredovima necu ni da pricam, ali sam mislila da je to OK, pocetnik, nece mi odrati kozu sa ledja. Spred EUR/USD 3 pipa, e sad znam da je mnogo. Problem je sto mi mislimo da su domace kuce bolje jer nas spasavaju od neprijatnih transfera sa inostranstvom, sto je ocigledno netacno. Ako ne znas engleski, vezes se da domace. Ne sumnjam da svako sa preko 10k EUR ima drugaciji tretman, jer necete da prevarite coveka koji ima toliko pare za bacanje.
Podrska je meni bila OK. Mada mi to nije puno znacilo. Iz prva me je krenulo, vezbala sam svoje ideje, ono sto sam citala i vezbala. Ono sto nisam sebi smela da dozvolim je da, posle mesec dana sa mozda 5 izgubljenih trejdova pocnem da slusam podrsku. Sebe sam uhvatila da ne smem da udjem u trejd ako ne pitam. To je vec psihologija, nije njihova greska.
Odem na Dukascopy, i umesto da ponovo dam pare, krenem da se takmicim gde stignem i koliko stignem... sad sam dogurala do skromnih 900$, otvaram real account. Ako nista drugo, nekoliko puta naglase da je potreban turnover 0,5mil na svakih 100$ nagrade. Videcemo kako ide.
Ono sto znam je da, iz ove sad perspektive bih rekla da se ne ide u Fxlider jer je sistem, kao i kod svih market makera, da klijent izgubi pare. Svi koji dodju sa znatno vise novca sigurno uzivaju neke privilegije, pustaju ih na trziste i cuvaju kao klijente. To je moj utisak, misljenje, nije za boraniju. A agoniju sa bankom necu zaboraviti. Zato svi koji omogucavaju kreditne kartice, debitne kartice, paypal dolaze u obzir. Pocetnik to ne zna dok ne dodje do toga da deponuje pare. Opet, psihologija... kad sam vec tu, 'ajde.