Autor Tema: Predviđanje i tehnička analiza valutnog para EUR/JPY  (Pročitano 25597 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Predviđanje i tehnička analiza valutnog para EUR/JPY
« poslato: 25.05.2010, 11:08:21 »
Očekuje se pullback na valutnom paru EUR/JPY od minimum 500 pipa... Videćemo

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Predviđanje i tehnička analiza valutnog para EUR/JPY
« Odgovor #1 poslato: 12.07.2010, 00:45:13 »
Ovo je nekako zanemaren par ali deluje zahvalno. Nisam ranije trgovao, sada sam probao sa otvaranjem tržišta. Na M15 se vidi lep kanal, kupio sam pri dnu kanala i izašao pri vrhu (poslednja zelena kandela). Profit: +10. Odlično za laku noć.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odgovor EUR/JPY
« Odgovor #2 poslato: 12.07.2010, 12:10:36 »
Nije bitno da li se radi o valutnom paru EUR/JPY ili bilo kom drugom paru, svaki trejder mora da ima strategiju ulaska i izlaska iz pozicije. U tvom slučaju vidim da si uhvatio profit od 10 pipa. Po meni ti u ovom slučaju trejdaš na primeni scalpinga tj. hvataš mali broj pipa u plusu.
Ako si se opredelio za ovu metodu, treba da izbegavaš ovaj par.

Pozz

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: Odgovor EUR/JPY
« Odgovor #3 poslato: 12.07.2010, 12:21:04 »
Nije bitno da li se radi o valutnom paru EUR/JPY ili bilo kom drugom paru, svaki trejder mora da ima strategiju ulaska i izlaska iz pozicije. U tvom slučaju vidim da si uhvatio profit od 10 pipa. Po meni ti u ovom slučaju trejdaš na primeni scalpinga tj. hvataš mali broj pipa u plusu.
Ako si se opredelio za ovu metodu, treba da izbegavaš ovaj par.

Pozz
Potpuno se slažem sa SuperFX-ovom konstantacijom, samo bih još dodao jedan razlog zbog kog je skalping ovog para izuzetno rizičan, jer je njegova dnevna volatilnost često par stotina pipa i to u vrlo kratkom vremenskom periodu. A ukoliko se ipak odlučiš za rad, obavezno stavljanje sl-a je preporuka.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 12.07.2010, 15:04:44 »
Hvala na informacijama. Izbegavam skalping, jer dovodi čoveka u iskušenje da se navuče na tu tehniku i zanemari ostale. Nije mi jasno zašto visoka volatilnost nije dobra za skalping. Čini mi se baš gde imamo veliku dinamiku promena ima se više mogućnosti. SL obavezno, sa pravim parama apsolutno, dovoljno je da se prekine interent veza, da cena krene u drugu sttranu i ode ceo račun.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 12.07.2010, 15:37:40 »
EURJPY zaista ima visoku voltilnost (promenljivost) cene. To znači da nam je potreban visok SL. Treblo bi napraviti analizu za nekoliko meseci unazad da bi se tačnije utvrdilo koliko, ali ovako od oka, čak do 70 pipa. S druge strane i dobit je velika, do dva puta veća. Pogledajmo na primeru crvenog kanala na H1 priloženog dijagrama.  Trenutna cena ja 111.50. Teh. analiza nam kaže da možemo da računamo na kanal. Fundimentalna, da već duže nema mnogo loših vesti po EUR, što je i stvorilo kanal. Znači možemo long. Do dna kanala ima oko 70 pipa, što bi trebao da nam bude SL. S druge strane kanal je širok 260 pipa što nam može dati dobit od 140 i više. S obzirom da je ponedeljak nebi trebalo da bude problema da se ostvari pre petka. Ako ne želimo da uđemo u trgovinu sa tako visokim SL, čekamo da cena padne ka donjoj strani kanala.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 13.07.2010, 09:52:51 »
Interesantna procena indikatora...

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 13.07.2010, 15:48:37 »
EURJPY se ponaša lepo. Cena se spustila do dna kanala i tu bih kupio da nisam bio odsutan. Školski primer odbijanja od trend linije sa proftiom od pedesetak pipa. Sada nije pogodan momenat za kupovinu, a prodavati u kontra trendu, crvenom, nisam voljan mada bi ta prodaja bila u zelenom trendu, ali crveni je i dalje stariji. Ne bi me iznenadilo da ide u konsolidaciju ka preseku crvene i zelen linije, što pruža mogućnost za skalping. Da li su se danas pojavile neke loše vesti koje mogu zaustaviti rast EURa?

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 13.07.2010, 15:51:01 »
Može li malo pojašnjenje? Ne koristim indikatore pa ne znam da pročitam rezulatete.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 13.07.2010, 16:14:59 »
Može li malo pojašnjenje? Ne koristim indikatore pa ne znam da pročitam rezulatete.

Ove nedelje ću postaviti ovaj indikator sa potrebnim objašnjenjem pa će ti biti jasnije.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 13.07.2010, 17:08:48 »
S obzirom da smo imali strašan rast od 100 pipa slobodno možemo računati da neće nastaviti još 50 ili 100 pipa. Rast je bio silovit da je probio i zelenu trend liniju. Za očekivati je bilo da mora da stane i da krene na drugu stranu. Ponašanje kao u slučaju vesti. Bio sam voljan da žrtvujem par pipa kada je krenuo na dole pa sam ušao na 111.88. Dodani razlog je 112.07 koja deluje kao jak otpor. Nažalost nisam snimio ekran za vreme otvorene pozicije pošto sam bio skoncentrisan na izlaz ali sam iskopirao red iz izveštaja po završetku.

401593   2010.07.13 16:26   sell   0.10   eurjpy   111.88   111.98   0.00   2010.07.13 16:46   111.62   0.00   0.00   0.00   29.50

Plan je bio sledeći. Fibionačija treba poštovati. Očekivano vračanje do 23.6 ili 38.2. Pogledajt M15. I zaistas imali smo lepo vraćanje do 23.6, tu su nastale muke. M5 objašnjava, tu je jak SR. Sa prstom na mišu sam čekao razvoj sa nadom da će se probiti do 38.2. Bilo je povuci potegni, za malo da i izađem po sistemu daj šta daš i posle više minuta je krenu naglo ka 38.2, a ispred se njega se cena dvoumila i konačno dotakla 38.2. Istog trenutka sam izašao bež želje da vidim da li će dalje. Plus 29.5

Šta ne valja:
- Nisam poštovao ono što sam rekao juče, da neću trgovati danas (nedisciplina).
- Treba trgovati u crvenom uptrendu, ne u kontra trendu, ovo ispade kao skalping. Mada nisam potpuno siguran šta je ispravno u ovom slučaju. Verovatno to da treba uzimate pipove a ne poštovati primcipe (manjak obrazovanja koje se inače dobija od mentora ili kroz iskustvo).

I dalje ima šanse za konsolidaciju ka preseku dva trenda.
I danas zaista više ne trgujem.
« Poslednja izmena: 13.07.2010, 17:13:15 Tango »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 13.07.2010, 17:22:14 »
Uplašio si se trenutne pozicije i ništa više.
Kroz to je svako od nas prošao. Moraš ostati miran i staložen i pre svega moraš da imaš money management.
Bez dobrog money management-a nema ni računa ako gledaš neki dugoročniji period.
Da li se držiš pravila da rizikuješ 3% računa po transakciji ?

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 13.07.2010, 18:12:28 »
Uplašio sam se da če se vratiti od 23.6 ka nuli ali, a izlaz na 38.2 bio je strogo po planu što se pokazalo odličnim jer se obistinio školski FB. Nego što još neko ne prikaže svoje trgovine. U redu je i neuspešne. Ja ću i njih isto prikazivati nego se baš zadesilo da ih nema. One su vrlo poučne, možda i više.

Kako da u MT4 dobijem i one procente izanad 100% u FB?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #13 poslato: 13.07.2010, 18:29:20 »
Kako da u MT4 dobijem i one procente izanad 100% u FB?

Da bi mogao da uradiš tzv. vertical scale, mišem moraš da staneš desno na cene i dok držiš stisnuti levi taster vučeš gore-dole. U attachmentu ćeš videti tačan primer...

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 13.07.2010, 20:41:29 »
Radi. Može li u MT4 da se povuče linija ograničene dužine?