Autor Tema: USD - Prelim GDP q/q  (Pročitano 10081 puta)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: USD - Prelim GDP q/q
« Odgovor #15 poslato: 25.02.2011, 14:51:52 »
Hvala , jos samo KOLIKO pipa DA OCEKUJEM ?

Upravo sam izašao iz pozicije na cenu gde sam i ušao.
Još jednom vidimo kako se tržište "čudno ponaša" u zadnje vreme.
Očajni rezultati za USD, a vidimo da sve stoji.
U prethodnim danima kada su izlazile odlične vesti po američki dolar, on je baš tada slabio.
Došlo je i to vreme - PRAVE ŠPEKULACIJE !
Da nije malo rano za izlazak, ova vest ce tek da se odrazi na cenu ?!

Kada je mala violatilnost u prvih 5 minuta, treba izlaziti iz trgovine jer su špekulacije u pitanju ako su rezultati odgovarajući uslovima za trgovinu.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 25.02.2011, 14:53:29 »
Hvala , jos samo KOLIKO pipa DA OCEKUJEM ?

Upravo sam izašao iz pozicije na cenu gde sam i ušao.
Još jednom vidimo kako se tržište "čudno ponaša" u zadnje vreme.
Očajni rezultati za USD, a vidimo da sve stoji.
U prethodnim danima kada su izlazile odlične vesti po američki dolar, on je baš tada slabio.
Došlo je i to vreme - PRAVE ŠPEKULACIJE !
Da nije malo rano za izlazak, ova vest ce tek da se odrazi na cenu ?!

Kod news trgovanja je bitan početni i jak udarac koji se događa u prvih pet minuta po objavi vesti.
U ovom slučaju se to nije dogodilo, tako da sam se povukao po meni na vreme. Ne kažem da nas ne čeka burno popodne, ali ta volatilnost neće biti uzrokovana zbog GDP-a.

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 25.02.2011, 14:58:08 »
Vala necu izlazit' , pa neka gori racun  ...

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 25.02.2011, 15:00:25 »
Moze li buy GBPUSD ?

Moze. Samo gledaj parove na kojima ti je manji spread.

Sa strategijom news trgovanja i nije toliko bitan spread, bitno je da vest enormno pomeri cenu, a ne ovako kilavo kao sada što se dešava.

Uglavnom nije bitan spread, ali kada se setim situacija kada sam tek poceo da trgujem  :) i cekam vest na NZDUSD u 22 i 45 i ulazim u poziciju na dobru vest a spread 7 pipa (inace kod mog brokera spread je na ovaj par 4, ali posle 21 cas je 7 pipa). To znaci da rizikujem puno jer im dajem 7 pipa kada udjem i 7 kada izadjem  :) Jos ako na dobru vest tryiste ne odreaguje kako treba ja sam u startu u gubitku 14 pipa sto je naravno mnogo.

U tom slucaju naravno ako se trguje AUD i NZD ne treba ici kod mog brokera  :) vec kod drugih gde je taj nocni spread mnogo manji.

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 25.02.2011, 19:46:35 »
Ne daješ 14 pipa po poziciji već na poziciju sell plaćaš 7 pipa po zatvaranju pozicije a na poziciju buy plaćaš odmah 7 pipa u momentu otvaranja pozicije.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 26.02.2011, 08:40:38 »
Ne daješ 14 pipa po poziciji već na poziciju sell plaćaš 7 pipa po zatvaranju pozicije a na poziciju buy plaćaš odmah 7 pipa u momentu otvaranja pozicije.

Ja mislim (naravno moram to da proverim jer vise ne igram takve parove, a sa parovima koji imaju spread 1 ili 2 pipa vioalitilnost je velika pa ni ne primetim u kom trenutku je izasao iz pozicije), ali mi se cini da se uzima i pri buy i pri sell odmah spread. Odmah ti pri aktiviranju ordera uzme broj pipa tj. u minusu si za broj pipa koji je naveden. E sada kada izlazis iz pozicije, ako je spread 7 pipa onda moras da nadoknadis tih 7 pipa izmedju ponude i potraznje da bi izasao iz pozicije na tvoj tp. Sto sve implicira da u ovom slucaju da bi bio profitabilan moras da ukalkulises da si u startu u minusu 14 pipa (ovo ti je kao da igras u kladionici kosarkaski hendkep mec sa -14 poena za jacu ekipu).

Ja to ovako vidim  :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #21 poslato: 26.02.2011, 11:55:49 »

Ja mislim...

Ako je spread 7 pipa, kada ulazite u bilo koje pozicije (BUY ili SELL) u oba slučaju ste u minusu 7 pipa, tako da tržište treba da se pomeri "u dobrom smeru" 7 pipa da bi bili na nuli, tj. 8 pipa da bi bili već u plusu 1 pip.
Ne znam kako si video dupli spread, ali nisi dobro video 8)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 26.02.2011, 12:43:48 »

Ja mislim...

Ako je spread 7 pipa, kada ulazite u bilo koje pozicije (BUY ili SELL) u oba slučaju ste u minusu 7 pipa, tako da tržište treba da se pomeri "u dobrom smeru" 7 pipa da bi bili na nuli, tj. 8 pipa da bi bili već u plusu 1 pip.
Ne znam kako si video dupli spread, ali nisi dobro video 8)

Da u pravu ste. Pogrešno sam video. Verovatno sam stekao pogrešan utisak zbog brzog pomeranja zbog reakcije na vest da se uzima razlika u ceni pri ulasku i pri izlasku iz pozicije.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
USD - Prelim GDP q/q
« Odgovor #23 poslato: 26.05.2011, 09:21:38 »
Danas u 14:30 nas očekuje objava Preliminary GDP o bruto domaćem prihodu Amerike. Pošto je ovo drugi od 3 GDP podataka koji se objavljuju (Advance, Preliminary i Final) za prethodnu vrednost se uzima stvarna vrednost Advance GDP-a. A kako je Advance prvi koji se objavljuje, on i ima najviše uticaja na tržište, ali mu je Preliminary takođe odmah za petama.
Dakle, prethodni podatak je iznosio 1.8%, sada predviđaju 2.2%.

Savet - USD/JPY: BUY 2.5%, SELL 1.9%.

Reagovaćemo na devijaciju od 0.3%, tj. ako podatak bude bio 2.5% ili veći kupujemo valutni par USD/JPY, a ako bude 1.9% ili manji očekujemo slabljenje dolara i prodavećemo isti valutni par, jer će u tom slučaju sve manje jena biti potrebno za kupovinu jednog dolara.
Takođe, može da se trguje i na valutnom paru EUR/USD i GBP/USD, samo onda ulazite u suprotne pozicije.

Ovaj podatak se objavljuje kvartalno, oko 60 dana nakon završetka tromesečja, ali se prikazuje u godišnjem formatu (kvartalna promena x4).

Trejderi obraćaju pažnju na ovu vest jer predstavlja najrasprostranjeniju meru ekonomske aktivnosti i primarno merilo stanja privrede.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #24 poslato: 26.05.2011, 14:40:09 »
Dakle, prethodni podatak je iznosio 1.8%, sada predviđaju 2.2%.
Savet - USD/JPY: BUY 2.5%, SELL 1.9%.

Rezultat je 1.8% tako smo ušli u sell na USDJPY i buy na GBPUSD. Tek posle 5 minuta je tržište počelo da se kreće jače u predviđenu stranu.
« Poslednja izmena: 26.05.2011, 14:44:03 FXModerator »

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #25 poslato: 26.08.2011, 08:41:53 »
Danas u 14:30 nas očekuje objava Preliminary GDP o bruto domaćem prihodu Amerike. Pošto je ovo drugi od 3 GDP podataka koji se objavljuju (Advance, Preliminary i Final) za prethodnu vrednost se uzima stvarna vrednost Advance GDP-a. A kako je Advance prvi koji se objavljuje, on i ima najviše uticaja na tržište, ali mu je Preliminary takođe odmah za petama.
Dakle, prethodni podatak je iznosio 1.3%, sada predviđaju 1.1%.

Savet - USD/JPY: BUY 1.5%, SELL 0.7%.

Reagovaćemo na devijaciju od 0.4%, tj. ako podatak bude bio 1.5% ili veći kupujemo valutni par USD/JPY, a ako bude 0.7% ili manji očekujemo slabljenje dolara i prodavećemo isti valutni par, jer će u tom slučaju sve manje jena biti potrebno za kupovinu jednog dolara.
Takođe, može da se trguje i na valutnom paru EUR/USD i GBP/USD, samo onda ulazite u suprotne pozicije.

Ovaj podatak se objavljuje kvartalno, oko 60 dana nakon završetka tromesečja, ali se prikazuje u godišnjem formatu (kvartalna promena x4).

Trejderi obraćaju pažnju na ovu vest jer predstavlja najrasprostranjeniju meru ekonomske aktivnosti i primarno merilo stanja privrede.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #26 poslato: 26.08.2011, 14:36:30 »
Dakle, prethodni podatak je iznosio 1.3%, sada predviđaju 1.1%.
Savet - USD/JPY: BUY 1.5%, SELL 0.7%.

GDP 1.0%, ipak čwkamo Bernanka... Jako pažljivi morate da budete. Savet je da u svakom slučaju ne pokušavate da budete heroji i hvatate talas pre nego krene...
« Poslednja izmena: 26.08.2011, 16:53:10 FXModerator »