Autor Tema: Uhvati Gep  (Pročitano 25346 puta)

Van mreže mixapirgossi

• Pogledaj profil
Uhvati Gep
« poslato: 22.11.2010, 14:09:32 »
Iako sam novajlija na forumu a i na Forexu i još uvek se igram na Demo računu evo moje jednostavne strategije:

- Koristim je trenutno samo kod valutnog para EUR/USD mada ne sumnjam da i drugde funkcioniše,

- Svake nedelje sačekam otvaranje tržišta i kada se to dogodi otvorim kontra poziciju tj. ako je cena skočila nagore i otvorila gep ja zadam sell nalog sa T/P na ceni koj je bila u petak uveče,

- Ukoliko cena nastavi da raste na svakoj jačoj liniji otpora gde primetim da cena kreće da se koleba postavljam još jedan sell nalog sa T/P malo ispod prethodnog naloga i tako redom,

- Koristim petnaestominutni grafikon (mada to i nije od presudnog značaja),

- Cena skoro uvek prvo krene u nepovoljnom pravcu po nas ali je to prilika da se postave novi nalozi,

- Ono što nam ostaje je da čekamo da u jednom trenutku krene u prognoziranom smeru i zatvrori gep.

Danas sam uhvatio oko 90 pipa na ovaj način

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Uhvati Gep
« Odgovor #1 poslato: 22.11.2010, 20:27:54 »
Dobro si uvideo tu pojavu. Dešava se na više parova da se gap kasnije "popuni", ali to se dešava u 75% slučajeva, tako da ja ne bih preporučivao nadogradnju pozicija, nego staviti SL i TP na istu razliku od trenutno otvorene pozicije.
Takođe npr. sinoć se GBPUSD vrlo rano vratio, ali je USD trebalo puno vremena da vrati EUR niže.
Ali, u svakom slučaju, već sam to nekoliko puta rekao, svaka improvizacija sa pozitivni ishodom je dobro došla ;)

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 22.11.2010, 21:35:08 »
- Cena skoro uvek prvo krene u nepovoljnom pravcu po nas ali je to prilika da se postave novi nalozi,

Ovo je simpa. Kada cena krene u nepovoljnom pravcu, što je inače po pravilu neprilika, ali u ovom slučaju to je prilika (skoro da ne valja ako ne krene u nepovoljnom pracu) :).
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže mixapirgossi

• Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 22.11.2010, 22:38:20 »
 :D Naravno da valja, ali i ako se ne dogodi nije povod da se gasi pozicija već da se sačeka zatvaranje gepa koje obično usledi. Primetio sam i kada se gep ne zatvori u potpunosti, cena obično krene na tu stranu pa je šansa da da se uzme profit na kasnije otvorenim pozicijama. Naravno ne treba preterivati sa njihovim brojem.

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 22.11.2010, 23:09:45 »
To mi malo zvuči kao mač sa dve oštrice.U svakom slučaju to je redovita pojava da gep želi da se popuni često ne popuno,šteta što se na forexu  to dešava samo jednom nedeljno dok na berzama sa akcijama,indexima itd to se dešava svaki dan kod otvaranja berze tako da postoje strategije vezano ovu pojavu ali obično sa jednom pozicijom i Sl -om a Tp na 0.618 od Gep-a .
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 23.11.2010, 00:31:45 »
Kakav je MM u ovom slučaju? Ako sam dobro razumeo, iako cena krene recimo u buy, otvaraju se sell pozicije sa različitim TP u isčekivanju da se cena vrati i popuni gap? Ako je to slučaj, kako račun podnosi otvaranja takvih pozicija? I do koliko pozicija ići uopšte?
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže mixapirgossi

• Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 23.11.2010, 01:06:40 »
Ja sam za otvaranje novih pozicija najpre čekao da se pojavi jedna duga sveća na petnaestominutnom grafikonu, pa sam tako ove nedelje pored osnovne imao još dve otvorene pozicije dok je preprošle to bila još samo jedna pozicija. Pošto se ja još uvek "igram" na demo računu u svaku poziciju sam ušao sa po jednim lotom, što se sigurno ne bi pokazalo pametnim da se cena nije okrenula u jednom trenutku u  moju korist. Možda neko od iskusnijih zna da ti da odgovor oko MM i koliko pipa rizikovati u ovakvim situacijama. Ja nisam postavljao S/L već samo T/P baš iz razloga što tržište odmah nakon otvaranja zna da burno odreaguje i otera cenu u jednu stranu.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 23.11.2010, 17:26:47 »
Ko zeli 6-7 pipsa ima ih u vise od 85 posto slucajeva tacno u ponoc  00.00 GTM vreme BAY EUR-USD

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 23.11.2010, 23:58:10 »
Ko zeli 6-7 pipsa ima ih u vise od 85 posto slucajeva tacno u ponoc  00.00 GTM vreme BAY EUR-USD
DOSLO 7 PIPSA ovo rade oni sto imaju vecu lovu na racunu nema jednostavnije strategije ne mozgaju puno novac radi svoje,zaista im lako padaju.

Van mreže mixapirgossi

• Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 24.11.2010, 00:06:05 »
DOSLO 7 PIPSA ovo rade oni sto imaju vecu lovu na racunu nema jednostavnije strategije ne mozgaju puno novac radi svoje,zaista im lako padaju.
Jesi li tačno u 12 postavio nalog ili koji minut ranije? I koliko dugo čekaš dok ne zatvoriš poziciju?

Van mreže bumerang

• Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 24.11.2010, 01:08:46 »

Isprobao tacno u 00 ali 12 pipa minus za sad ,mozda ste mislili prodati sell?

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 24.11.2010, 01:38:03 »
00.00 GTM je 23.00 nase vreme

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 24.11.2010, 01:42:50 »
Na mojoj platformi pokazuje 00.00 nase vreme 23H

Van mreže mixapirgossi

• Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 24.11.2010, 01:49:34 »
A da nije,
Greenwich Mean Time (GMT) 00:00 = 01:00 kod nas,
mislim da mi nikako ne možemo da kasnimo za njima već samo da idemo u napred

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 24.11.2010, 01:50:03 »
Teško je je 00.00 GTM naših 23h. Jedino ako ti broker radi po GTM+2 vremenskoj zoni, pošto smo mi u GTM+1
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."