Autor Tema: Pitanja vezana za strategiju news trgovanja  (Pročitano 68949 puta)

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: Pitanja vezana za strategiju news trgovanja
« Odgovor #75 poslato: 02.08.2011, 20:17:29 »
O evru ni slova   :o

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #76 poslato: 14.08.2011, 22:18:02 »
Jedno pitanje ne vezano za strategiju.

Na kom sajtu pratite te vesti?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #77 poslato: 15.08.2011, 00:22:16 »
Jedno pitanje ne vezano za strategiju.

Na kom sajtu pratite te vesti?

Vesti možeš da pratiš na više načina i na više sajtova. Najbolja varijanta je (neskromno): http://www.forexsrbija.rs/forex-kalendar.html pošto smo tu objedinili dva izvora vesti: forexfactory i dukascopy, zatim moćeš da pratiš i na dailyfx, a ako imaš realni račun takođe u News boxu tvoje platforme. Najbrža varijanta i ona koji nekolicina nas koriste jeste news provider www.beatthenews.com ali to je već advanced opcija, ako baš hoćeš da trguješ na vesti i da budeš milisekundu ispred svih (a milisekunda u ovim slučajevima znači jako puno).

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #78 poslato: 13.09.2011, 08:35:29 »
Jel moze da mi neko da preporuku za brokera, da mogu raditi news trgovanje, weekend hedge strategiju
i ponekad malo skalpiranje, a da depozit ne bude veci od nekih $200.
Da li postoji takav uopste? :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #79 poslato: 13.09.2011, 10:38:35 »
Jel moze da mi neko da preporuku za brokera, da mogu raditi news trgovanje, weekend hedge strategiju

U svakom slučaju za taj novac bi ti preporučili cent račun, a najbolji za cent račun je i dalje Forex4You. Više o tom brokeru možeš da saznaš u ovoj temi.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #80 poslato: 13.09.2011, 23:52:38 »

FXClearing micro i mini account .

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: 21.09.2011, 22:00:15 »

U svakom slučaju za taj novac bi ti preporučili cent račun, a najbolji za cent račun je i dalje Forex4You. Više o tom brokeru možeš da saznaš u ovoj temi.

Hvala na info. Jos samo mi kazite, koji account, obican ili ndd? Ako sam dobro informisan, ndd je bolji jer je brzi, nema requote. Sta mu je mana? Predpostavljam da ima i to jer bi svi otvorili onda ndd :)
Takodje na ndd racunu pise spread from 1 pip, ali ne pise maximum. To znaci da u jednom momentu moze da bude i 5 pipsa?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #82 poslato: 22.09.2011, 01:02:21 »

Hvala na info. Jos samo mi kazite, koji account, obican ili ndd? Ako sam dobro informisan, ndd je bolji jer je brzi, nema requote. Sta mu je mana? Predpostavljam da ima i to jer bi svi otvorili onda ndd :)
Takodje na ndd racunu pise spread from 1 pip, ali ne pise maximum. To znaci da u jednom momentu moze da bude i 5 pipsa?

NDD su uglavnom računi sa promenljivim spredom, sa 5 decimala, tj. na vestima spread može da bude i višestruko uvećan u odnosu na uobičajeni...

Van mreže zola320

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #83 poslato: 28.09.2011, 21:32:16 »
Ovo je strategija opisana u knjizi "Amazing forex system" i ja je licno koristim duzi vremenski period sa par modifikacija.
1. Kod odredivanja SL i TP preporucio bi ekonomski kalendar od FPA(ForexPeaceArmy) zbog kolone Spike(1m) mozete pogledati kolika pomjeranja su ostvarene nakon objave vijesti u ranijim periodima
2.Ja koristim a vi nemorate :) martingale i hedge kombinaciju jer postoji mogucnost kada otvorite dva pending ordera da kretanje kursa aktivira oba ordera i da tako zavrsite u gubitku to sa martingale i hedge kombinaciom nije slucaj.

Ovo su moji savjeti strategija i bez mojih modifikacija sigurno radi nadam se da cete moj post prihvatiti pozitivno jer mi je prvi :)

P.S. Pohvale za sve strategije super suu kao i clanovi i kompletan koncept stranice POZDRAV i na kraju postojil kakav EA za ovu strategiju ???

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #84 poslato: 28.09.2011, 22:50:12 »
P.S. Pohvale za sve strategije super suu kao i clanovi i kompletan koncept stranice POZDRAV i na kraju postojil kakav EA za ovu strategiju ???

http://www.forexsrbija.rs/forum/trgovanje-sa-robotima/news-ea/

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #85 poslato: 28.09.2011, 23:46:14 »
Ovo je strategija opisana u knjizi "Amazing forex system" i ja je licno koristim duzi vremenski period sa par modifikacija.
1. Kod odredivanja SL i TP preporucio bi ekonomski kalendar od FPA(ForexPeaceArmy) zbog kolone Spike(1m) mozete pogledati kolika pomjeranja su ostvarene nakon objave vijesti u ranijim periodima
2.Ja koristim a vi nemorate :) martingale i hedge kombinaciju jer postoji mogucnost kada otvorite dva pending ordera da kretanje kursa aktivira oba ordera i da tako zavrsite u gubitku to sa martingale i hedge kombinaciom nije slucaj.

Ovo su moji savjeti strategija i bez mojih modifikacija sigurno radi nadam se da cete moj post prihvatiti pozitivno jer mi je prvi :)

Mislim da je najbitnije za ovu strategiju broker ovo ostalo su sitnice . I menjanje brokera, ali sve je manji broj onih brokera koji imaju fix spred i mali slipagge .

Van mreže Naum

• Pogledaj profil
« Odgovor #86 poslato: 29.09.2011, 18:00:54 »
Da li neko moze da mi objasni sta znace skracenice u Forex Kalendaru iznad poslednje cetiri kolone
   Imp.    Act.    Cons.    Prev.     ?
Izvinjavam se ako negde postoji objasnjenje a ja pitam jer ga nisam nasao :)

Unapred hvala!
ZNANJE x RIZIK = DOBIT

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #87 poslato: 29.09.2011, 19:42:22 »
Da li neko moze da mi objasni sta znace skracenice u Forex Kalendaru iznad poslednje cetiri kolone
   Imp.    Act.    Cons.    Prev.     ?
Izvinjavam se ako negde postoji objasnjenje a ja pitam jer ga nisam nasao :)

Unapred hvala!

Imp. je skraćenica od Impact odnosno obeležava koliko ta vest može da utiče na tržište
Act. označava pravu tj. aktuelnu vrednost podatka tog fundamenta
Cons. je oznaka za predviđanu vrednost
Prev. je skraćeno od Previous, odnosno obeležava prethodnu vrednost tog istog fundamenta

Konkretno, na današnjem primeru:
29 Sep 12:30    US    USD Gross Domestic Product (Annualized)       1.3%    1.2%    1.0%

1.0% je prethodna vrednost, 1.2% predviđana, a 1.3% aktuelna vrednost koja je izašla u podacima u 14:30 po našem vremenu.

Van mreže Naum

• Pogledaj profil
« Odgovor #88 poslato: 30.09.2011, 00:09:17 »
Iskren da budem, ja nemam mnogo iskustva sa forumima. Ipak, nesto mi govori da je ovaj forum, u moru foruma, izuzetno azuran i na tome njegovim kreatorima neizmerno HVALA! :)
ZNANJE x RIZIK = DOBIT

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #89 poslato: 30.09.2011, 00:28:03 »
Iskren da budem, ja nemam mnogo iskustva sa forumima. Ipak, nesto mi govori da je ovaj forum, u moru foruma, izuzetno azuran i na tome njegovim kreatorima neizmerno HVALA! :)

Molimo ;)
Ne brini se, polako ćemo da ti pređemo u svakodnevnu naviku...