Autor Tema: Indikator koji omogućava profit i početnicima  (Pročitano 60078 puta)

Van mreže alex82

• Pogledaj profil
Odg: Indikator koji omogućava profit i početnicima
« Odgovor #45 poslato: 09.12.2010, 11:55:42 »
Na žalost, to ovaj indikator ne može da predvidi sl i tp, za vrednosti sl i tp treba da koristiis jos indikator sa dnevnim otporima i potprama pa da se tu orjentišeš dokle da uzmes profit. Ovaj indikator je dobar u smislu sto pokazuje, u preseku linija, momenat ulaska u poziciju i prati se dok ponovo ne ukrsti linije.

znaci u kombinaciji sa nekim MA ili pivot linijama pa prema tome da se orijentisem ?

Van mreže alex82

• Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 09.12.2010, 13:37:07 »
Da zaboravih da pitam, koji je najpogodniji momenat da se udje u poziciju? Probao sam u momentu presecanja i kad se pojavi obavestenje ali cesto mi se desilo da ode u minus i do 20pipsa :-( Gde gresim? Da li se ulazi bas u momentu presecanja ili malko posle toga? Pitam zbog toga sto treba trpeti oscilaciju pa eto da znam koji je momenat najbolji za ulazak kako bi se trpeo sto manji minus.

Hvala unapred na odgovru :-)

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #47 poslato: 09.12.2010, 16:51:19 »
Jest na nije pitanje bilo upućeno meni, ali ja lično gledam 3 TF, recimo ako ulazim na M5, obavezno proverim kako stoje linije na M15 i M30. Znači ako se na sva 3 TF kreću u istom smeru to je dobar znak. Provereno.

E da, skontao sam da linije indikatora se identično kreću kao EMA5 i EMA8 recimo, a odnos crvene i bele u odnosu na nulti nivo indikatora jako podseća na kretanje pomenutih EMA u odnosu na EMA50. Kada su linije vkafrike iznad nule, EME su iznad EMA50 i obrnuto.
« Poslednja izmena: 09.12.2010, 16:53:44 NenadPavlov »
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže alex82

• Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: 09.12.2010, 16:54:27 »
Jest na nije pitanje bilo upućeno meni, ali ja lično gledam 3 TF, recimo ako ulazim na M5, obavezno proverim kako stoje linije na M15 i M30. Znači ako se na sva 3 TF kreću u istom smeru to je dobar znak. Provereno.

Pozdrav,
nema veze pitanje je za sve ko hoce i moze da odgovori :-)
 A koji trenutak koristis kao najbolji ulazak u trade/
Da li pri samom preseku linija ili malo posle preseka ili kada?
 Pitam iz razloga sto me interesuje kako bi se trpeo sto manji minus u oscilaciji.

Pozdrav

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže alex82

• Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 09.12.2010, 17:59:42 »

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 02.12.2011, 13:13:50 »
Na MT4 platformi, na demo racunu Admiral Market AS, indikator vkafrika 2V2 (iako na grafiku pise 2.v1) mi se dobro ponasa. A kada se ulogujem, na pravi racun Admiral Market AS , tada ne prikazuje dve linije (crvenu i belu) nego samo belu i pise Vkafrika 2V1 Long (a trebalo bi Short) na graficima od M1 - M30.
Na graficima H1, H4 i W1 radi dobro Long, a na MN mesecno opet pokazuje samo jednu liniju.

Da li postoji neka novija verzija vkafrika?

Van mreže vlada33

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #52 poslato: 09.12.2011, 12:09:07 »
imam jedan mali problem sa koriscenjem ovog indikatora,naime,svaki put kad ga skinem sa vasih linkova on izbaci neki part fajl koji ne mogu da ubacim u meta trade...procitao sam uputstva ali se jednostavno nisam snasao moze li mi neko malo pomoci oko ovoga?

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 09.12.2011, 12:21:28 »
imam jedan mali problem sa koriscenjem ovog indikatora,naime,svaki put kad ga skinem sa vasih linkova on izbaci neki part fajl koji ne mogu da ubacim u meta trade...procitao sam uputstva ali se jednostavno nisam snasao moze li mi neko malo pomoci oko ovoga?

Zato sto koristis mozilla firefox, skini ga sa google chrome.

Van mreže vlada33

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 09.12.2011, 12:28:02 »
kad mi nije palo na pamet da probam drugim browersom...

hvala puno...pratim onu tvoju strategiju,deluje da ce biti o.k.

pozzz...

Van mreže dzon

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: 30.12.2011, 16:22:01 »
moze li mi neko objasnit sta prestaljaju ove dvuije linije?
ja imam problem ko ALEX82,na cisto presijecanje uvijek odem dvatesetak pipsa u minus.a probao sam i da propratim visi i nizi vremenski grafikon,na dva ulaza su se podudarili svi grafikoni al dzaba ode se u minus.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 30.12.2011, 17:23:58 »
ja imam problem ko ALEX82,na cisto presijecanje uvijek odem dvatesetak pipsa u minus.a probao sam i da propratim visi i nizi vremenski grafikon,na dva ulaza su se podudarili svi grafikoni al dzaba ode se u minus.

Kretanje cene ne zavisi ni od kakvih indikatora, to bi trebalo da znas, i ne postoji indikator koji ce ti tacno reci kada da kupis ili prodas, indikatori mogu samo da pomognu, a ne da ti kazu sta ce tacno biti.
Ovo je berzna, i to velika, ne mozes jednostavno staviti par indikatora i poceti da zaradjujes, moras znati nesto o toj berzi.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 30.12.2011, 19:58:49 »
ne ulazis rema indikatoru nika nego prema ceni cena je glavni indikator...
Momentum counts.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 30.12.2011, 20:57:47 »
Prilikom posmatranja indikatora ima mnogo stvari na koje treba obratiti paznju.. a sam presek linija je takodje slozen, jer u zavisnosti od situacije daje razlicite signale.. Neki put presek nosi cenu, a neki put presek linija je pre signal za korelaciju.. Takodje da li je presek oko nultog nivoa, ili na krajnjim gornjim ili donjim pozicijama.. da li je ugao preseka manji ili veci... da li je presek posle konsolidacije, ili posle jaceg naleta..
Na slici sam postavio neke primere.. naravno nista nije sigurno 100%, ali evo sta moze da ti kaze jedan indikator..  a moze jos i mnogo vise...
edit: na slici je indikator koji je postavio forexs http://www.forexsrbija.rs/forum/indikatori/di-napoli-macd-lines/ koji je odlican...
« Poslednja izmena: 03.01.2012, 16:49:06 davidsp »

Van mreže dzon

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 30.12.2011, 21:24:14 »
ok shvatio sam neke detalje sa slike.evo sta sam u medjuvremenu ja probao .na H1 grafikonu kad je bijela linija poprilicno se odmakla od crvene,priblizila se i liniji kanala koji sam nacrtao,a to se poklopilo sa pivot linijom R1.tako da sam tad usao u sell.i to je upalilo plus nekih 50 pipsa,sad gledam kad bi bio dobar izlaz.