Ja sam bio 150% siguran da smo mi to već postavili, ali se ispostavilo da smo postavili objašnjenje za indikatore. Ali, ništa zato, evo objašnjenje i za pokretanje expert advisora.
1. EA za MT4 platformu se može naći u 2 oblika fajla,
ex4 (kompajlirani) i
mq4 (source). Koji god da imate, prekopirajte u Experts folder vaše platforme (uglavnom je to sledeća putanja:
C:\Program Files\Forex Broker\Experts\). Može u paketu sa expertom da se nađe i još neki fajl, .dll ili bilo koji koji pomaže i neophodan je u radu samog experta. Ti fajlovi uglavnom idu u Libraries ili Files folder, ali u svakom slučaju pročitajte uputstvo i tamo bi trebalo da piše gde treba da se nalazi.
2. Restartujte platformu ukoliko vam je bila uključena i onda ćete u
Navigator prozoru MT4 platorme pod Expert Advisors naći i vaš EA.
3. Jednostavno prevucite EA na grafik valutnog para koji želite da radite njim (EA00.jpg)
4. Otvara se sledeći prozor sa 2 taba na kojem uglavnom štiklirate to što je i označeno na slici (EA01.jpg). Redom opcije su:
Long & Short - da li želite samo BUY ili SELL ili obe da otvara
Allow Live Trading - ako nije obeleženo neće radite EA
Allow DLL Imports - takođe ako mu je potreban dll fajl neće raditi (kako treba) ako mu nije štiklirana ova opcija.
5. U 2. tabu
Inputs tog prozora se nalaze podešavanja za konkretni expert i za svaki su različita, tako da ćete i tu morati da se konsultujete sa uputstvom ili programerom (Slika EA02.jpg).
6.
Smajli mora da se smeši (Slika EA03.jpg). To je to, ako ste uradili sve kako je opisano u gornjem desnom uglu vašeg grafika mora da postoji smajli koji se smeši i to znači da je vaš EA u pogonu. Postoje još 2 opcije koja vas sada mogu zaustaviti:
Nema smajlija nego je iksić - niste uključili Expert Advisors dugme na toolbaru patforme
Smajli je tužan - Niste štiklirali Allow Live Trading u podešavanjima EA.
Da biste ušli u podešavanja EA stisnite F7 na tastaturi, kliknite levim tasterom miša na smajli ili kliknite desnim tasterom miša na grafiku, zatim Expert Advisors>Properties...
E sad možete da testirate i igrate se i prikazujete rezultate...
Srećno!