Autor Tema: Staž na Forexu  (Pročitano 15122 puta)

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Staž na Forexu
« Odgovor #15 poslato: 22.05.2011, 12:09:04 »
znam, to cu sada i da otvorim, jos se dobije i bonus od 200 - znaci 20000usd cents...
Momentum counts.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Staž na Forexu
« Odgovor #16 poslato: 22.05.2011, 20:01:39 »
Pre svega da pohvalim ovaj forum i sve ljude koji svoje znanje dele na ovom mestu..

Konkretno Pitanje za ove iskusne...

Da li imate vremena da radite nesto drugo npr. u nekoj banci od 9 -15

i ako nije neukusno pitanje sa moje strane koliko zaradjujete mesecno???

Hvala jos jednom i veliki pozdrav
Moje iskreno mišljenje je da svako ko se profesionalno bavi forex-om niti ima vremena za neki drugi posao, niti mu je u suštini to i potrebno.
Što se tiče mesečne zarade o tome ne vredi diskutovati. Cilj mi je da svakog meseca napravim 10%. Nekada to ostvarim, a nekada ne. Rezultat treba gledati na godišnjem nivou.
Svako ko želi profesionalno da se bavi ovim poslom, na 10.000 $ treba da računa.

Van mreže Sol Invictus

• Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 25.08.2011, 22:15:16 »
Kurs se uvek kreće između dve paralele.

Živa istina stari,slažem se potpuno :)
Ja bi samo dao imena tim paralelma a to je prvi ključni nivo ponude iznad trenutne cijene i prvi ključni nivo potražnje ispod trenutne cijene.
Pozz i cheers za moj prvi post :pivo:

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #18 poslato: 26.08.2011, 00:05:37 »
...Pozz i cheers za moj prvi post :pivo:

Ja upravo cheers-ujem tebi i tvom i tvom postu :pivo:

Dobro došao ;)

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 26.08.2011, 00:47:13 »
Pa , neka je sa srecom o cemu se radi !

:pivo:

Van mreže Sol Invictus

• Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 26.08.2011, 09:57:12 »
Hvala za zdravicu! :)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 26.08.2011, 11:26:16 »
Hvala za zdravicu! :)

Dobrodošao.
Posebno mi je drago što ima sve više trejdera na forumu iz susednih država.
Zajedno smo jači  :)

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 20.09.2011, 21:03:01 »
     Pozdrav svima i sve pohvale za rad, kako moderatorima, tako i članovima koji održavaju ovaj forum na visokom nivou.
     Za forex sam počeo da se interesujem pre nepunih mesec dana i od tada sam "spržio" dva demo računa od po 100.000 i još dva-tri manja. Ova prva dva su bila na nekoj web platformi i jedina strategija mi je bila scalping (za koju tad nisan ni znao da se tako zove, niti sam znao da je to strategija), a igrao sam samo sa zlatom jer mi valutni parovi nisu izgledali naročito interesantno - previše nekih talasa (namerno kažem da sam "igrao" jer to sa trgovanjem nije imalo veze - više je ličilo na igricu).
     A onda sam naišao na sajt Forex Srbija. Naravno, prvo sam pročitao sve sa strana EDUKACIJA i počeo pomalo da shvatam forex trgovanje, tehničku i fundamentalnu analizu, pivot, fibonachi, svećice itd. (Ovim ću se stranama u narednom periodu još vraćati, jer tek kroz teme foruma i isprobavanje funkcionalnosti MT4 platforme, počinjem da shvatam značaj i smisao nekih stvari koje na prvo čitanje nisam razumeo). Siguran sam da ću i od članova foruma imati nesebičnu pomoć i zato se unapred zahvaljujem.
     Za sada toliko od mene. Nadam se da nisam nikog udavio s ovim "kratkim" postom, a ako je iko stigao do ovog dela, molim da mi objasni pojam BE.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #23 poslato: 20.09.2011, 21:12:22 »
tozla, dobro došao na tvoj omiljeni sajt.

BE je oznaka za Break Even, odnosno 0. Koristi se kada zatvaraš trgovanje(a) na nuli, bilo da si pre toga u plusu ili minusu, ili imaš više otvorenih pozicija. BE=0.

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 20.09.2011, 21:28:18 »
tozla, dobro došao na tvoj omiljeni sajt.

BE je oznaka za Break Even, odnosno 0. Koristi se kada zatvaraš trgovanje(a) na nuli, bilo da si pre toga u plusu ili minusu, ili imaš više otvorenih pozicija. BE=0.

Uh, to je bio baš brz odgovor. HVALA!!! :)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 21.09.2011, 08:29:27 »
     Pozdrav svima i sve pohvale za rad, kako moderatorima, tako i članovima koji održavaju ovaj forum na visokom nivou.
     Za forex sam počeo da se interesujem pre nepunih mesec dana i od tada sam "spržio" dva demo računa od po 100.000 i još dva-tri manja. Ova prva dva su bila na nekoj web platformi i jedina strategija mi je bila scalping (za koju tad nisan ni znao da se tako zove, niti sam znao da je to strategija), a igrao sam samo sa zlatom jer mi valutni parovi nisu izgledali naročito interesantno - previše nekih talasa (namerno kažem da sam "igrao" jer to sa trgovanjem nije imalo veze - više je ličilo na igricu).
     A onda sam naišao na sajt Forex Srbija. Naravno, prvo sam pročitao sve sa strana EDUKACIJA i počeo pomalo da shvatam forex trgovanje, tehničku i fundamentalnu analizu, pivot, fibonachi, svećice itd. (Ovim ću se stranama u narednom periodu još vraćati, jer tek kroz teme foruma i isprobavanje funkcionalnosti MT4 platforme, počinjem da shvatam značaj i smisao nekih stvari koje na prvo čitanje nisam razumeo). Siguran sam da ću i od članova foruma imati nesebičnu pomoć i zato se unapred zahvaljujem.
     Za sada toliko od mene. Nadam se da nisam nikog udavio s ovim "kratkim" postom, a ako je iko stigao do ovog dela, molim da mi objasni pojam BE.

Dobrodošao ,

Zajedno smo jači  :)

Pozdrav

Van mreže pedja81

• Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 29.10.2011, 19:59:27 »
Treba uci u live kada se covek oseti spremnim, zar ne? U principu taj osecaj nam ponekad sporije dolazi i kada imamo osnovno znanje iz straha od neuspeha. Posle kog vremena ste se recimo Vi koji se ovim poslom bavite profesionalno osetili spreminim?..., a da niste sprzili racun

Van mreže montenegro

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 29.10.2011, 21:51:42 »
Pozdrav za sve forexovce pa evo da se i ja ukljucim, za forex sam saznao sasvim slucajno surfujuci po internetu, i odmah su mi neobicne  karte i tabele koje sam nalazio na forex platformama  postale interesantne. To je bilo prije vise od 2 godine.Od tada sam neprestano posmatrao grafike,tragao po raznoraznim forumima,sajtovima, i trudio se da saznam sto vise o forexu.U pocetku sam trgovao na demo racunima i bio neprofitabilan na svakom manje vise.Razlog?Nedostatak discipline i potcenjivanje trzista.Kasnije sam dosao na ideju,posle nekih 5-6 mjeseci da otvorim live i da se oprobam, nosem mislju da ce se sve promijeniti kad je u pitanju pravi novac.Sreca mi je bila sto sam otvorio cent racun, ali sam ipak uspio da izgorim dva puta po 100e.Nista se nije promijenilo,jer uspijevao sam da sa 4e za kratko vrijeme napravim npr.60e ali isto tako i da izgubim.Moram da napomenem da moje znanje ekonomije,koje je ujedno i veoma vazan faktor kao i znanje engleskog jezika, nije malo iako sam  zavrsio postiplomske studije turizma.Onda sam potpuno iznerviran,odustao. Nijesam otvorio platformu nekih 3 mjeseca ni jednom.Medjutim, prva ljubav zaborava nema tako da sam se vratio sa jos vecim zarom, ali sam prebolovao djecje bolesti.Nije vise bilo dileme da li postavljati stop loss ili ne, ON SE MORA POSTAVLJATI!!! Moje trgovanje se znacajno unaprijedilo, danas mogu reci da je sada skoro bez ikakvih emocija,samo analiza,pracenje vijesti,dnevne stampe pod br.1 i postovanje zadatih naloga,stroga disciplina kod MM.Nagledao sam se i nevjerovatnih pomjeranja cijene, i potpunog zatisja, ali treba da znate da se svako pomjeranje desava iz nekog razloga.Vremenom, to je tacno, dobijete neki osjecaj za karte, i to vam pomaze, kao i poneki indikator i EA, ali NEMOJTE SE OSLANJATI SAMO NA INDIKATORE a pogotovo ne na EA. EA koji pomazu kod postavljanja naloga su dobro dosli ali ono postavi i ostavi da odradi samo to su gluuposti i gubljenje vremena.Sada imam dva live racuna, i konacno sam u konstantnom plusu u odnosu otprilike 60-40%. A evo otkrit cu vam tajnu kako da znate kad da udjete sa vecim parama i kada ste postali pravi trgovac..... kada vasa kriva na statementu bude konstantno ukoso na gore bez vecih oscilacija za malo duzi period!!!!! Nekom ce za to trebati 1, nekom 2 a nekom i vise godina dok ce vjerovatno vecina odustati! Mozda ovo zvuci suvise prosto, ali ce se svako uvjeriti u istinitost ove tvrdnje! Do tada pozdrav za sve clanove, administratore koji su dali veliki doprinos razvoju najljepse i najinteresantnije zarade na webu i inace :)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 30.10.2011, 00:14:20 »
Na ovaj opširan i dobar tekst se nema šta pridodati. Sve je tačno i istinito.
Jednostavno svako mora da prođe kroz to.
Montenegru jedan + od mene na karmu.  ;)

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 30.10.2011, 10:48:15 »
Na forum sam se registrirao prije par mjeseci i tek sada se uključujem u ovu temu što baš i nije pohvalno.

Slažem se sa večinom stvari navedeno u prijašnjim postovima, no većina nas je u sve ovo ušla s nikakvim ili jako malim sredstvima misleći kako ćemo se brzo obogatiti( tu sam i sam bio takav kada sam krenuo u forex).

Nikad neću zaboraviti kako sam bio "jako pametan" prije 4 godine kada sam krenuo sa micro acc bez da sam se prvo oprobao na demu, uhvatio ja u početku par pozicija i tako reći poduplao svoj balans i onda me u sekundi pojeo USD/CHF jer moje neznanje i neiskustvo me stvarno koštalo ( bankrot ), na sreću micro accounta 10$. Sve to mi se dogodilo jer sam samo površno pročitao samo najosnovnije o forexu, a ne sve dobro proučio.

Nakon 4 godine forexa još uvijek se ne smatram uspješnim trejderom upravo iz razloga jer nisam u nivou uspješnih trejdera sa balansom na računu od 10 000 $.