Autor Tema: Postavljanje indikatora jedan preko drugog  (Pročitano 3286 puta)

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Postavljanje indikatora jedan preko drugog
« poslato: 12.11.2010, 14:23:36 »
Na MT4 postoji praktična mogućnost da se indikatori postavljaju jedan preko drugog čime se dobija da se na malom prostoru postavi više indikatora i istovremeno se prati njihovo stanje što nam daje mogućnost odabira pravog momenta ulaska u poziciju.
Pri nameštanju indikatora moramo osmisliti boju i stil linija i površina kako bi imali skladan odmor za oči i naravno, treba voditi računa o redosledu indikatora jer, na primer, ne ide linijski indikator ispod indikatora koji ima površinu već treba linija preko površine, onda opet treba voditi računa da pouzdaniji indikator ide preko manje pouzdanog i tako dalje, vreme će učiniti svoje pa će svako nakon nekog perioda imati svoju varijantu.
Takođe, za ovu tehniku potrebno je imati računar sa jakim procesorom pošto je lepljenje indikatora jedan preko drugog neprirodna stvar za MT4 platformu i može da koči računar.
Budite vredni i ne formirajte template jer tek tada može da se ukoči računar već svaki par posebno podesite.
I na kraju uvoda, postavite ovo samo na nužan broj parova na jednoj platformi, ne opterećujte računar bez preke potrebe.

Korak prvi

Postavimo grafik sa parom zatim klikom na ikonicu Indikators odabiramo određeni indikator, u ovom slučaju TFX Obos Oscilator, podešavamo mu boju belu i Len 22, debljina linije - najtanja puna linija.

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Postavljanje indikatora jedan preko drugog
« Odgovor #1 poslato: 12.11.2010, 14:30:36 »
Korak drugi

kliknemo na ikonicu Navigator, zatim levi klik na plus ispred Custom Indicators a zatim levi klik na TFX Obos Oscilator i ne otpuštajući levi kurser vučemo na već postavljeni TFX Obos Oscilator i tek tada otpustimo levi. Sada smo dobili prozor za podešavanje i u Len unosimo 6 a u boju upišemo 80,80,80 i kliknemo na OK.
Ovime smo dobili Obos preko Obosa sa dva različita perioda gde Obos 22 pokazuje neko dugoročnije stanje a Obos 6 kratkoročno stanje i on nam je posebno važan za pokazivanje trenda na H4, D1 i W
« Poslednja izmena: 12.11.2010, 14:32:47 TheSage »

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 12.11.2010, 14:36:17 »
Korak treći

Postupajući kao i sa Obos 6 sada nanosimo Schaff Trend Cycle default i dobijamo veoma jaku kombinaciju indikatora.
Na ovu ili ispod ove kombinacije možemo po želji dodavati i druge indikatore.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 13.11.2010, 17:19:47 »
Evo da dodam TFX OBOS Oscillator, pošto ga nisam našao na sajtu i forumu.

Ubacio sam 2 obosa i Schaff, mada mi nije jasno kako sve zajedno da ih tumačim..  :-[
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže FxSonic

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 15.11.2010, 02:06:38 »
Odlichno TheSage to sam te pitao malo prije ;)  hvala puno yes

Evo da dodam TFX OBOS Oscillator, pošto ga nisam našao na sajtu i forumu.

Ubacio sam 2 obosa i Schaff, mada mi nije jasno kako sve zajedno da ih tumačim..  :-[
:-[ Isto i meni treba ovde i za ovo mala pomoc.

Predlog:Ako hocete i imate vremena mozete reci neku dobru kombinaciju indikatora i kako koristiti ;)