Autor Tema: My private trade  (Pročitano 8416 puta)

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
My private trade
« poslato: 11.11.2010, 14:04:59 »
Pre par nedelja je moj poznanik preko svog ortaka došao u kontakt sa pričom za neku moguću zaradu. Kada je meni ispičao ono što je on razumeo, nešto mi tu nije štimalo pa sam malo istraživao i zaključio sam prvo da se radi o FX. Tada nisam znao ništa, pa sam se malo informisao preko vašeg i drugih sajtova.
Skontao sam šta je FX, šta je platforma, broker, itd i to je deo koji je na mestu. E sad, deo koji mi nije štimao je neka priča o nekim bajnim ekspertima koji te svako veče u 20h savetuju šta da otvoriš i zatvoriš, dobit je oko 50e dnevno, a ako "promaše" to je neki gubitak od 150e. Navodno promaše 2-3 puta mesečno. Kako može neko da ti garantuje dnevni dobitak sa tolikom preciznošću na tržištu koje se menja iz minuta u minut?  ???
Dalje, saznao sam da se radi o "My private trade" brokeru. Malo sam čitao komentare na netu, neki ih hvale (otprilike isti likovi na svim sajtovima), a neki pljuju. Nakon toga sam video i njihovu platformu i odslušao uvodno predavanje od 30min preko skypa. U prilogu je slika platforme i njihovog "grafika". U odnosu na druge platforme to nije ni G od grafika + nema ni jednog indikatora! Rade samo sa 4 para i imaju fiksne spreadove od 5 pipa. A da, da li sam spomenuo da postoji i MLM komponenta?
Naime, prvo im se uplati 200e, od toga je 80e da bi se postao "agent", ostalih 120e ne znam gde završe. Nakon toga je potrebno 500e za živi račun. Zatim oni vas savetuju i vi prosto ne znate šta ćete sa parama. Od fiksnog spreada, tj 5 evra po svakom trejdu, 3 ide njima, a 2 se dele na na mrežu iznad vas. Isto tako, ako imate svoju mrežu ispod vas, dobijate procenat od 2e.
Čitajući o FX na vašem sajtu došao sam do sledećih zaključaka u vezi MPT:
1. Prosto je nemoguće garantovati izvestan dobitak ili gubitak na dnevnom nivou (ili grešim?)
2. Sa tom njihovom "platformom" nemate mogućnosti pravljenja svoje procene pa ste zato primorani da se prepustite njima.
3. Imajući u vidu pod 2. oni savetovanjem i svakodnevnim trejdovnjem obezbeđuju konstantan broj trejdova, samim tim i svoju proviziju kako bi cela piramida funkcionisala.

Pročitao sam na forumu o slučaju u Hrvatskoj, sve se pribojavam da ovo nije ista/slična priča, najviše zbog tog poznanika, jer je on već skupio pare i zagrejao se, a čovek se slabo razume u računare, a kamoli u platforme i FX. Pogotovo što mu je to u neku ruku poslednja ušteđevina.  :-\

Što se meni lično tiče, iako sam se zbog toga upoznao sa FX, zainteresovan sam da nastavim sa učenjem, pa ako jednog dana ako i rešim da radim sa živim računom sigurno neće biti oni nego neki normalan broker.

Svestan sam da sam u poruci dao dobar deo odgovora, ali vas molim sve za mišljenje, kažem, žao mi prijatelja.

P.S. Večeras treba da idem kod njega da odslušamo predavanje preko skypa o strategiji trgovanja koje će da traje 1h30min (što je mizerno malo).
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: My private trade
« Odgovor #1 poslato: 11.11.2010, 15:48:10 »
Ako hoćeš da ostanete prijatelji, savetuj ga da zaboravi na to.
Upravo kako si rekao, sam si odgovorio na svoja pitanja. MLM, veliki spread, piramida, blabla... Pusti to.
Ima onih koji menadžiraju račune sa mnogo manjim provizijama, ako ga već svrbi novac.
I ne grešiš kad misliš da ne može da se projektuje garantovani dobitak/gubitak na dnevnom nivou.

Reci mu da se strpi da ti proučiš fx pa kad ga savladaš uložite zajedno novac ;)

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 11.11.2010, 16:51:22 »
Hvala na odgovoru, trebala mi je potvrda. Pokušaću večeras da mu predočim stvari koliko mogu. Problem je što je čovek već prodao auto i spremio pare i već sebe vidi u tome. A svi znamo kako je bolno kada sebe projektujemo u neki scenario i u glavi već zaradimo i potrošimo te pare, a onda dođe neko i razuveri nas. Sve o čemu smo maštali ode u ... (negde).  :-\

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 11.11.2010, 19:07:38 »
Svaka skola se placa :'( ,osim na ovom sajtu   :-*

Van mreže pavle

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 11.11.2010, 20:24:10 »
Da samo kazem, imam iskustva sa MPT-om, upravo od njihovih agenata sam i saznao za forex. Radio sam na njihovoj demo platformi oko mesec i po dana. Medjutim tada kao i svaki pocetnik nisam znao nista o forexu, a najmanje to da postoji toliki broj brokerskih kuca sa veoma razlicitim spreadovima. U stvari, od mpt-ovih spreadova nema vecih, tako da to je osnovno zasto nisam uplatio novac kod njih, pa savetujem i vama da prvo radite demo, probajte platforme od vise brokerskih kuca, pa koja vam najbolje odgovara tu i uplatite novac. Mpt moze biti dobar jedino onima koji ne planiraju da se ozbiljno bave tradeovanjem vec sirenjem mreze, sto opet nije toliko lose, ali nema nikakve veze za fx-om, to je klasecna mreza.
Pozdrav, i kazi prijatelju da proba i druge platforme. Pa onda neka donese zakljucak.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 11.11.2010, 23:23:20 »
Popričao sam sa prijateljem večeras. Uspeli smo da se nađemo na tome da sačeka još, da ne uleće. Odslušali smo jedan deo "predavanja" preko skypa, pozitivno je to što je lik potencirao da se radi na svopstvenoj edukaciji i da se ne oslanja previše na "signale"(šta god da su) koje oni šalju svaki dan u 20h. Izgleda ima i MPT svoju ulogu, eto još ljudi je preko njih čulo o FX i rešilo da se edukuje (mislim na pavla i sebe). Mada i dalje sam mišljenja da im ne bih poverio svoje pare i poverenje ni pod tačkom razno.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 12.11.2010, 09:22:43 »
Mada i dalje sam mišljenja da im ne bih poverio svoje pare i poverenje ni pod tačkom razno.

Ni ti ni bilo ko drugi nikada nesmete da dozvolite da poveravate vaše pare bilo kom licu.
Ima ljudi kojima se fx stvarno sviđa , ali jednostavno im ne ide ili možda nemaju dovoljno vremena i stoga takvi daju pare na menadžiranje računa.
Kod menadžiranja računa opet se ne daju pare trećim licima , nego se lično otvara račun (jedino ti raspolažeš sa opcijama oko računa), a trejder koji ti menadžira račun ima samo pristupnu šifru same platforme kako bi mogao da trguje na tvom računu !

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 12.11.2010, 13:25:32 »
FX  je  posao  kao i svaki drugi posao ,nema  razlike  .    Zapitajte se  zasto  se doktori skoluju  toliko   godina ?  Advokati ,menadzeri  ,piloti.... itd   .  Kad  bi  bilo  tako  lagano  nauciti  FX ,  niko nista  ne  bi  raadio  .  Kako  onda  da  neko za  2h   ili  10h  nauci  trgovanje  ?  Zapravo,  nauciti  trgovanje  je  lako  , ali je tesko trgovati ,to je  kljuc  !     Ako   procitam sve  knjige  o  operaciji   srca,znaci  li  to  da mogu operisati ?  Naravno ,da  ne  !  Nema  razlike  ni  u  FX , sjedi ..zagrij stolicu  i naucices  !    Kako  kaze  Jesse  Livermore   ,parafraziracu :  Nije  me  moje  znanje  dovelo do toga  da budem najbolji  ,nego  moje SJEDENJE  !    i  to  je  to  ! 
« Poslednja izmena: 12.11.2010, 13:29:37 markot »

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 12.11.2010, 14:26:42 »
...nauciti  trgovanje  je  lako, ali je tesko trgovati, to je  kljuc...

Nema šta da se slažem, to je tako kako kaže Markot, samo bih se nadovezao da nije teško trgovati, nego da je teško biti uspešan :). A biti konstantno uspešan, to je mooogo teško.

Gore je Nenad napisao da je čovek prodao auto, spremio pare. Strašno... Nenade reci čoveku podatak da je samo oko 5% trejdera uspešno. Statistika govori da su tih 5% godinu dana radili demo, druge godine sa malim parama real i tek treće godine sa većim.

Ja sam pola godine u ovoj priči i imam dovoljno pokazatelja da još nisam zreo za real.

Razlika između profesionalca i amatera je što profesionalac ulazi u tamo gde je rizik mali, a amater tamo gde vidi šansu za veliki dobitak. Nenadov prijatelj vidi samo ovo drugo, a forex je pod jedan rizik, i to veliki, tek onda šansa za dobitak, a za veliki dobitak su potrebne godine postojane uspešnosti.

Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 12.11.2010, 15:50:48 »
Igrom sudbine izgleda je nešto krenulo naopako u toj prodaji kola, pa su još uvek kod njega. Srećom. Otvorio sam drugu temu u koju bi se lepo uklopilo sve što se podelili ovde oko iskustva i truda - http://www.forexsrbija.rs/forum/pocetnicka-pitanja-i-diskusije/staz-na-forexu/

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 12.11.2010, 18:39:15 »
Evo i mene malo da prokomentarisem ovu temu jer sam imala iskustva sa MPT-om i licno smatram da oni nisu ni za osudu ni za pohvalu vec su stvar izbora pojedinca.S obzirom da se bave multilevel sistemom trgovanja logicno je da idu na masovnost i sirenje mreze.Ko voli takav sistem rada,oni su ok za njega,za nesto ozbiljnije nisu.Nihov kurs je povrsan,2-3 indikatora,trend linije,sve u 2-3 recenice i savet da je dovoljno dnevno 20 pipsica uzeti i tutanj sa platforme.Takav im je plan trgovanja i to je to,naravno da im ne odgovara da ljudi gase racune (od koga bi uzimali parice).
E sad...sad sam pametna kad sam videla u cemu je stos  ;D ali kad sam se uclanjivala bila sam kao guska u magli i nisam ni znala sta radim ja tamo,ali sam brzo shvatila  :( kad sam brze ugasila moj racun nego sto sam ga otvorila hehe.A za to krivim agente koji sire mrezu,oni su prevara,koji te 'navuku' da se uclanis,ne pojasne ti stvari i izbiju ti iz dzepa pare a i sam ne znas zasta ih dajes,i kako ces da ih vratis jer treba tek to da ucis...uzas!!!
Svi smo mi bili amateri u svom poslu na pocetku i to je normalno ali bolno iskustvo posebno kad su pare u pitanju (da su dosli kod mene da mi prodaju original Picasa,na moj teren,otisli bi sigurno sa ubedjenjem da su dobro prosli sa tom reprodukcijom hehe)
Posto sam upala u taj film (zanr tragedija) a platila poskuplju clanarinu,krenula sam da se "vadim",uplatila 300e i tu sam ga ugasila  ;D...the end
Glave mi je dosla ta neka strategija sa signalima...Mada se MPT ogradio da oni nemaju veze sa tim ali ko hoce hoce (sta je prava istina to vec ne znam)
Eto to je moje iskustvo i nadam se da ce nekom koristiti a moje naravoucenije je :
Ne gledajte mnogo "Fools and horses" jer mozete da se poistovetite sa njima  :-*
« Poslednja izmena: 24.11.2010, 22:50:16 Branchy »

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 12.11.2010, 23:11:01 »
"Fools and horses"

moja  najomiljenija  serija :))))  DelBoy   je  zakon  !!!! 

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #12 poslato: 14.11.2010, 18:51:03 »
"Fools and horses"

moja  najomiljenija  serija :))))  DelBoy   je  zakon  !!!!
Slažem se, odatle je sve počelo...  :o

Van mreže Maya_0409

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 28.02.2011, 12:15:08 »
Pozdrav.Molim Vas moze li mi netko dati kontakt od gospodina koji se zelio baviti forexom uz pomoc signala.Hvala  :)

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 28.02.2011, 16:09:14 »
Pozdrav.Molim Vas moze li mi netko dati kontakt od gospodina koji se zelio baviti forexom uz pomoc signala.Hvala  :)

A kakve signale nudiš??? Možda bi i ja uzimao ako su dobri!!!???