pozdrav
isprobao sam prvi put institucionalnu strategiju sad u petak, kao sto se vidi na slici tek posle neka 2 sata se zatvorila tako sto je tp postigao 45pipa a sl je bio na -17 koji sam po uzimanju tp odmah zatvorio....iskustvo mi je pokazalo da se reakcija na vesti moze uociti ponekad i pola sata pre objave, u vreme objave i pola sata ili sat posle, koliko vidim kod ovih vesti je bitan taj ulazak nekih par minuta pre objave, ali koliko drzati pozicije ako je trziste ostalo mirno? nekih sat vremena ? vidim SuPerFX izasao si posle nekih sat vremena.
Do sada smo radili 7 institucionalnih strategija koje smo objavili, uključujući i ovu u petak koju sam zatvorio sa 3 pipa plusa. Znači šest puta nam je prošla strategija, dok sa druge strane nemamo nijednu neuspešnu. Da sam je u petak pustio do kraja, vidimo iz tvog primera da bi i ona bila uspešna...
Zašto sam izašao iz trgovanja ?Pre svega zbog ne volatilnog tržišta posle objave jake vesti !
Možeš mi takođe postaviti i pitanje, zašto zbog toga kada sam video u stejtmentu da ti se pozicija jednom prilikom zatvorila tek u ponedeljak (onda ti je kao bilo volatilno tržište ? )To je tačno, ali sam je pustio do kraja iz tog razloga zato što mi se jedna pozicija zatvorila u kratkom roku u minusu a druga je ostala otvorena (splasnula je u tim momentima volatilnost).
ZAKLJUČAK : Pozicije otvaram 5 min. pre objave vesti. Ukoliko se u prvih 45min ne zatvori ni jedna pozicija, polako izlazim iz trgovanja gledajući da iz njih izađem sa blagim plusom. U svim ostalim situacijama se drži same strategije !