Autor Tema: Admiral Markets Srbija  (Pročitano 112491 puta)

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
Odg: Admiral Markets Srbija
« Odgovor #135 poslato: 26.12.2012, 19:50:39 »
ehehehe, toliko o forex-u:D
KUM, pobednik

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #136 poslato: 26.12.2012, 21:23:50 »
ehehehe, toliko o forex-u:D
Naravno mislio sam na EUR/USD i na std. veličinu 1lot.
Ako baš treba za svaki par da pišem j*g, za toliko se znamo
USD/JPY negde oko 1,16
USD/CHF oko1,09
USD/CAD oko1,06 itd.
Ako misliš da grešim, slobodno ispravi. Radujem se da nešto naučim ako nisam u pravu.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #137 poslato: 26.12.2012, 22:08:01 »
a koliki je pips na 1 lot na tvojoj platformi eurusd
KUM, pobednik

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #138 poslato: 27.12.2012, 12:38:30 »
Posto mi je racun u EUR na 1 lot, pip je oko 7.5€

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #139 poslato: 27.12.2012, 12:53:17 »
Vrednost 1 lota ti je ista kod svakog brokera, bez obzira na racun sa 4 ili 5 decimale
KUM, pobednik

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #140 poslato: 27.12.2012, 13:13:31 »
Vrednost 1 lota ti je ista kod svakog brokera, bez obzira na racun sa 4 ili 5 decimale

Nema veze veličina lota, ali ima veličina pipa, ako je račun na 5 decimala, minimalna promena cene je promena te pete decimale, dok kod računa sa 4 decimale minimalna promena je promena te četvrte decimale. Ako hoćeš da mi kažeš da je vrednost minimalne promene cene na računima sa 5 decimala ista kao na računima sa 4 decimale, onda nemoj. Nema potrebe da dalje diskutujemo :)
A ne znam zašto si veličinu lota ubacio u celu priču... Pričali smo o pipu.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #141 poslato: 27.12.2012, 13:18:46 »

Nema veze veličina lota, ali ima veličina pipa, ako je račun na 5 decimala, minimalna promena cene je promena te pete decimale, dok kod računa sa 4 decimale minimalna promena je promena te četvrte decimale. Ako hoćeš da mi kažeš da je vrednost minimalne promene cene na računima sa 5 decimala ista kao na računima sa 4 decimale, onda nemoj. Nema potrebe da dalje diskutujemo :)
hajde da zavrsim pricu, 1 pip ima istu vrenost kod svakog brokera, a pomeranje je vec nesto drugo ;) Pozdrav
KUM, pobednik

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #142 poslato: 27.12.2012, 13:22:23 »
kad vec daju uzmi     

hajde da zavrsim pricu, 1 pip ima istu vrenost kod svakog brokera, a pomeranje je vec nesto drugo ;) Pozdrav
http://www.forextrade.rs/firma/novosti/prazni-ne-promocije-admiral-markets
KUM, pobednik

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #143 poslato: 27.12.2012, 13:29:42 »
Očigledno da se ne razumemo, i ne pričamo o istojstvari. Ti pričaš svoju priču, ja svoju. Bolje da prestanemo. Razjasnicemo ako nekad popijemo pice zajedno... ;)

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #144 poslato: 27.12.2012, 13:30:31 »
Mislim da ste sisli s' poente, pip je promena vrednosti cetvrte decimale(tj zadnje kod obicnih racuna), 5 decimala se zvanicno vodi kao deseti deo pipa medjutim tumaci ko kako hoce, nema razlike. Znaci pricate o istoj stvari i obojica ste u pravu samo sto ne zelite da razumete jedan drugog.

Nisam siguran sta te buni ali problem je u proviziji brokera zar ne?
Ako je to uzecu za primer racun u dolarima zbog jednostavnije matematike.

Kad ides na pregled valute na platformi videces da ima opcija contract size koja je 100000 za standardni racun, to je isto kod svih brokera. Verujem da znas kako to funkcionise?
Sto znaci da ako kupujes 1 lot  par EURUSD po kursu 1.32250 znaci da kupujes 100000 eura i da ti je za to potrebno 132250 dolara, provizija se obracunava na osnovu ulozenih sredstava znaci u ovom slucaju 132250 dolara i ako je ta provizija 0.004% ona ce iznositi 5.29 dolara.
A sto se tice razumevanja racunanja vrednosti pipa moze opet ovaj primer od gore, ako si odradio ovakvu transakciju i u medjuvremenu se vrednost promenila na 1.3235 znaci da sad 100000 eura koje si kupio vrede 132350 dolara, znaci ako ponovo otkupis dolare po toj vrednosti razlika(zarada) je 100 dolara, a posto se vrednost promenila za 10 pipa 100/10=1. To je isto za standardne racune kod svih brokera i izvodivo je samo zbog poluge koju broker nudi.

Van mreže StefanCerak

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #145 poslato: 27.12.2012, 15:15:18 »
Mislim da ste sisli s' poente, pip je promena vrednosti cetvrte decimale(tj zadnje kod obicnih racuna), 5 decimala se zvanicno vodi kao deseti deo pipa medjutim tumaci ko kako hoce, nema razlike. Znaci pricate o istoj stvari i obojica ste u pravu samo sto ne zelite da razumete jedan drugog.

Nisam siguran sta te buni ali problem je u proviziji brokera zar ne?
Ako je to uzecu za primer racun u dolarima zbog jednostavnije matematike.

Kad ides na pregled valute na platformi videces da ima opcija contract size koja je 100000 za standardni racun, to je isto kod svih brokera. Verujem da znas kako to funkcionise?
Sto znaci da ako kupujes 1 lot  par EURUSD po kursu 1.32250 znaci da kupujes 100000 eura i da ti je za to potrebno 132250 dolara, provizija se obracunava na osnovu ulozenih sredstava znaci u ovom slucaju 132250 dolara i ako je ta provizija 0.004% ona ce iznositi 5.29 dolara.
A sto se tice razumevanja racunanja vrednosti pipa moze opet ovaj primer od gore, ako si odradio ovakvu transakciju i u medjuvremenu se vrednost promenila na 1.3235 znaci da sad 100000 eura koje si kupio vrede 132350 dolara, znaci ako ponovo otkupis dolare po toj vrednosti razlika(zarada) je 100 dolara, a posto se vrednost promenila za 10 pipa 100/10=1. To je isto za standardne racune kod svih brokera i izvodivo je samo zbog poluge koju broker nudi.
To je to. Upravo je to ono o čemu smo diskutocali, ali nismo se razumeli šta ko priča.

Van mreže rachmanin_off

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #146 poslato: 18.07.2013, 17:58:42 »
Ljudi budite oprezni prilikom odabira brokera. Raspitajte se na vise mesta pre nego sto donesete konacnu odluku. Koliko sam ja video ovaj broker se kotira veoma lose medju trejderima sudeci po broju negativih komentara na raznim forumima.

Evo samo jedan od primera na koji sam ja naisao
http://www.ioptionscam.net/scams/admiral-markets-scam.html#more-320

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #147 poslato: 18.07.2013, 20:37:00 »
Ljudi budite oprezni prilikom odabira brokera. Raspitajte se na vise mesta pre nego sto donesete konacnu odluku. Koliko sam ja video ovaj broker se kotira veoma lose medju trejderima sudeci po broju negativih komentara na raznim forumima.

Jel imaš još neku referencu u vezi lošeg poslovanja Admirala?

Nemam nikakve veze sa njima, meni ni iz džepa ni u džep, samo mislim da kao što treba biti oprezan sa brokerima, tako treba biti oprezan i sa njihovim ocenama širom interneta. Nailazio sam na raznolike ocene istih brokera, na jednom mestu ih hvale, na drugom žale.
Takođe, nailazio sam na česte primere konkurentnog pljuvanja. Danas barem nije problem napisati nešto na internetu. Ne kažem da je sajt koji si dao takav, ali lično volim da vidim još neki relevantni izvor osim "neki trejderi se žale da nešto nije bilo OK". Mislim da ćemo naći takve trejdere kod svih brokera.
Nisam gledao, jel ima na FPA nešto o Admiralu?
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Admiral Markets

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
    • Admiral Markets
« Odgovor #148 poslato: 19.07.2013, 12:47:48 »

Slažemo se sa vama da treba biti oprezan gde se novac investira, jer postoji mnogo bucket shop brokera sa lažnim  ili nepostojećim licencama, firmama registrovanim na egzotičnim ostrvima gde je velika verovatnoća da će te pare nestati.

U vezi linka koji ste postovali, u pitanju je sajt u vlasništvu binary options brokerske kuće Ioption(nije poznato stvarni vlasnik) koja manje više svakog brokera ili binary brokera naziva scam.

U tekstu koji je postovao Admin  ;) na linku,gde ima gramatičkih grešaka i netačnih informacija, na primer time line za Admiral Markets, poprilično je gubljenje vremena  komentarisati navode sa sa review-a. Cilj je malicioznog teksta je jasan, napraviti black pr o firmi ili  firmama koji su im konkurencija njima ili konkurencija njihovim firmama koje posluju pod drugim imenima, i odraditi prljav SEO.

Admiral Markets kao firma ima preko 250 000 klijenata širom sveta, prisutni smo na svim naseljenim kontinentima. Da bi smo bili što otvoreniji i transparentniji, sve informacije o nama i našim licencama možete naći na internetu:
Na primer:
MIFID EFSA
Australijska ASiC: AFSL no. 410681
Detaljnije o licencama možete pogledati na ovoj strani

Korak dalje smo napravili u obezbedjivanju sredstava klijenata, tako da su im depoziti osigurani. Kada  mi napišemo nešto o finansijskoj bezbednosti to se upravo na to i odnosi. Depoziti klijenata su osigurani u Tagetis fondu. Više informacija na ovoj strani.

U tekstu na linku koji je postovan kao review, navodi se da je kvalitet usluga opao u Admiralu u 2012, kao dokaz za suprotno podelićemo sa vama neke informacije koje su možda nepoznate javnosti:

1. U Nemačkoj Admiral Markets je zauzeo drugo mesto u oceni najboljih Forex brokera. Svi znate da je Nemačka uredjena država koja ne trpi nikakve brljotine, i gde scam opcije ne dolaze u obzir, takvim brokerskim kućama je zabranjeno i da se reklamiraju a kamo li da rade. Nadamo se boljem  uspehu sledeće godine.

Link1
Link2

2. U Australiji Admiral Markets je proglašen za najboljeg od najboljih Forex Brokera u 2013 godini kako za početnike tako i za profesionalne trejdere.
Admiral Markets receives two awards in Australia for outstanding trading conditions   

Veoma nam je stalo do mišljenja klijenata, svesni smo da neka mišljenja pored ogromnog broja klijenata neće biti pozitivna, i to prihvatamo kao korisnu kritiku.  Možete pročitati kritike na FPA, gde pored dobrih ima i loših.

U sledećih nekoliko nedelje imaćemo još nekoliko dobrih vesti sa regulatorne strane.

Van mreže rachmanin_off

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #149 poslato: 19.07.2013, 12:54:32 »
Iskreno za ovog brokera, mnogo je teze naci pozitivne kritike nego negativne (ne racunajuci ovaj forum). Idi na bilo koji poznatiji forex forum i uverices se i sam.
Mnogi ih nazivaju prevarantima sto potkrepljuju dokazima (tako da tesko da se radi o nekom namestanju) i preporucuju njihovo izbegavanje.
Evo jedan primer bas sa FPA o tome
http://www.forexpeacearmy.com/forex-forum/scam-alerts-folder/24563-admiral-scam-market-5.html

Evo i sa babypips-a
http://forums.babypips.com/forex-brokers/18262-scam-warning-admiral-market-fxservice-scam.html