Rijesio sam da malo prodrmam ovu temu
Naime, skoro sam uradio istrazivanje na paru EUR/USD i rezultate mozete downloadovati u attachement-u.
Istrazio sam 2 nacina trgovanja:
1.Prvi je potpuno bez intervencije. Prema pravilima, postavljamo pending order u nedelju/ponedeljak i zatvaramo u petak, ili naredni ponedeljak. Poziciju prenosimo u sledecu nedelju, ako je ona u minusu,i drzimo je sve dok ne pokupimo SL ili dodje kraj nedelje. U toku nedelje, nema potrebe za bilo kakvu intervenciju, osim d a postavimo novu poziciju u slucaju da je predhodna pokupila SL ( recimo 2 Sell u toku nedelje ). Rezulatiti ovog istrazivanja mozete naci u attachement-u.
2. Drugi nacin trgovanja, razlikuje se u procesu retrasement-a u toku nedelje. Naime, pravila za postavljanje pending ordera su isti. Razlika je u postavljanju 50% linije izmedju najveceg vrha (Swing HIGH ) i najnizeg dna (Swing Low) u toku nedelje.
U toku nedelje, kada se aktivira nasa pozicija, i onda krene retrasement; mi trazimo polovinu od trenutno najveceg vrha u toku nedelje, i najmanjeg formiranog dna ( recimo da smo usli u sell poziciju).
Ako je pozicija u minusu, i predje polovinu cijene, onda izlazimo iz pozicije i cekamo novu priliku sa pending orderom na SELL ili BUY.
Ako je pozicija u plusu i napravi se retrasement od > 50% , izlazimo iz pozicije i uzimamo profit. Ovo mozete jednostavno izvesti pomocu indikatora fibonacija, mada i jedna nacrtana trend linija je dovoljna. Bitno je samo utvrditi polovinu.
U slucaju da pozicija ode u plusu > 60 pipsa, stavljamo BE, bez obzira da li je napravljen retrasement od 50% .
Ovo istrazivanje je sprovedeno u rangu od skoro 6 godina, izmedju 2006- jun.2012. U oba slucaja, strategija je profitabilna. Bitno je napomenuti, da je strategija prosla kroz veoma turbulentne godine 2008-2009, kao i nesto mirnije , 2006,2007 . U svakom slucaju, strategija je prezivjela.
Pozicije su otvarane sa jednim mini lotom, tokom citavog istrazivanja, i nije bilo promjene leverag-a.
Ovo istrazivanje je vezano samo za FSP, ne i za ONS.
Preporucujem H4, za pracenje Swing High/LOW za 2 nacin trgovanja.
Prosjecno vrijeme potrebno u toku nedelje za ovu strategiju :
<30 min