Autor Tema: FSP & ONS strategy  (Pročitano 20581 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
Odg: FSP & ONS strategy
« Odgovor #15 poslato: 23.01.2011, 15:39:43 »
za njega  je otvaranje  00.00  EST    ,sto  je kod  nas   5-6  ujutro  ;)   znaci  ponedeljak  ujutro  5-6  ,ili utorak  ,ako  je ponedeljak  praznik .

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 23.01.2011, 15:57:41 »
Da, nije mi bilo jasno da li je pod "exit on Monday morning's open" mislio da se izlazi na početku pondeljka, ili na otvranju NY sesije.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 24.01.2011, 00:08:02 »
Evo postavio sam pendinge za FSP strategiju na EURUSD. Iako markot nije naveo da je tvorac trejdovao sa njim, našao sam na njegovom blogu da jeste pa reko da probamo. Hteo sam na više valutnih parova, ali ajd da krenemo od nečega. Javljam kako sam prošao.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #18 poslato: 24.01.2011, 00:11:42 »
Ovu strategiju smo počeli prošle nedelje da pratimo, ali samo smo radili EURUSD, zatvorili smo sa 63 pipa plusa.
Postavljeni su orderi za 4 para za ovu nedelju. Jedina mi bojazan što UC i GJ prošle nedelje nisu bili slabo volatilni, pa je mala razlika do SL-a.
Ali videćemo...

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 24.01.2011, 00:36:09 »
Da, ja sam namerno uzeo samo EURUSD jer sam računao volatilnost prošle nedelje:

EURUSD: 380 pipa,
EURJPY: 291 pipa,
GBPUSD: 224 pipa,
GBPJPY: 182 pipa,
USDCHF: 167 pipa,
USDJPY: 128 pipa.

Npr apsurno mi je bilo da stavljam pendinge na GBPJPY, SL bi trebao da bude 18 pipa po mom proračunu od mesta postavljanja pendinga, par koji je jedan od najvolatilnijih i najšpekulativnijih, a plus kod mene je spred 7 pipa. Isekao bi me očas posla...

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 24.01.2011, 11:55:03 »
Sinoć sam stavio ipak pendinge i na GBPUSD, u ovom satu mi se aktivirao sell stop, na samom kraju donjeg repa sveće, a zatim je cena krenula gore i napravila ogroman rep i pokupila SL. Ostaje još EURUSD.

Malo mi je to čudno kod strategije što se sad i pokazalo, isuviše su mali SL s obzirom da se radi na W grafikonu, plus što se uopšte ne gleda stanje stvari.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 24.01.2011, 13:54:20 »
Sl  je matematicki  postavljen  .  Ako  je bila  mala  volatilnost  predhodne nedelje  ,veca  je vjerovatnoca  Breakout ,ove nedelje .    Poslije jako  volatilne nedelje  , obicno  slijedi  range ... Strategija je jako  robusna  ,i  prilicno  se lako  prilagodjava  svim  situacijama na  trzistu . Da ne pominjem  da za njenju  implementyaciju  nije  potrebno  mnogo  vremena  .  Takodje  ,  svi  parovi  ae  trebaju  ispostovati  ,kao  i  ONS   strategija  ,jer  sve  na kraju  to  cini   jedan  rezultat  .  SL  je onakav  kakav  bi  trebao biti ,mada  negdje  zavisno  od  MM    trejder  ga  mijenja  ,i  zavisno  od volatilnosti  ukupnog  trzista  ..to  je ipak  tajna  .   Ono  sto  sam  ja  observacijom  zapazio ,jeste da  trejder  raspodjeljuje  pozicije otvaranja  po osnovu  volatilnosti  predhodne nedelje .  Npr  ,ako  je  totalna  volatilnost  1000  pipa  ,svih  parova  ukupno  ,njegova  disperzija  pozicija  je  po  procentu  ucesca  u tih  1000 pipa  . To  se  zove  position  sizing ,takodje  vodi racuna  da  svih  5  parova  SL  ne prelazi  odredjeni  procenat  racuna .Medjutim  ,ni  tu  nije kraj  ..slijedi  compounding  ,  kad  ima dobitne  nedelje  ,tako  i  kada  nastupi  drawndown  !     Evo  tema  za razmisljanje  :))     Svakako  citajte  njegov  blog ,izuzetno  je poucan 

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 24.01.2011, 14:00:48 »
Da, ja sam namerno uzeo samo EURUSD jer sam računao volatilnost prošle nedelje:

EURUSD: 380 pipa,
EURJPY: 291 pipa,
GBPUSD: 224 pipa,
GBPJPY: 182 pipa,
USDCHF: 167 pipa,
USDJPY: 128 pipa.

Npr apsurno mi je bilo da stavljam pendinge na GBPJPY, SL bi trebao da bude 18 pipa po mom proračunu od mesta postavljanja pendinga, par koji je jedan od najvolatilnijih i najšpekulativnijih, a plus kod mene je spred 7 pipa. Isekao bi me očas posla...

Tehnicki   je  SL  ove nedelje  malo  manji ,ali  ne zaboravi  da je SL  zapravo  uracunat  u  poziciju  koju  dodajes  na otvaranje nedelje  ,tj.  to  je nevidljivi  SL  koji eleminise  vecinu  Fake  pokreta  prije nego  otkrije  pravi  put  .  Ako  poslije  tog  ne  ''uzjasemo  ''   trade  ,slazes  se  da je bolje da je SL  manji  ?  ;) 

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 24.01.2011, 14:03:52 »
Ovu strategiju smo počeli prošle nedelje da pratimo, ali samo smo radili EURUSD, zatvorili smo sa 63 pipa plusa.
Postavljeni su orderi za 4 para za ovu nedelju. Jedina mi bojazan što UC i GJ prošle nedelje nisu bili slabo volatilni, pa je mala razlika do SL-a.
Ali videćemo...

Dodaj  i  USD/Ypu  i   ONS   trade  :) 

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #25 poslato: 25.01.2011, 01:02:58 »
Sinoć sam stavio ipak pendinge i na GBPUSD, u ovom satu mi se aktivirao sell stop, na samom kraju donjeg repa sveće, a zatim je cena krenula gore i napravila ogroman rep i pokupila SL. Ostaje još EURUSD.

Malo mi je to čudno kod strategije što se sad i pokazalo, isuviše su mali SL s obzirom da se radi na W grafikonu, plus što se uopšte ne gleda stanje stvari.

Definitivno mali SL: 22 pipa na GU i 17 pipa na UC minusa je jučerašnji ishod...
Ali kao što kaže markot, ako dodamo i ONS, videćemo...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #26 poslato: 31.01.2011, 00:02:35 »
Definitivno mali SL: 22 pipa na GU i 17 pipa na UC minusa je jučerašnji ishod...
Ali kao što kaže markot, ako dodamo i ONS, videćemo...

Ali ti mali minusi su deklarisani velikim plusom na GJ. Evo kako je izgledala prošla nedelja sa FSP strategijom.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #27 poslato: 31.01.2011, 00:12:22 »
Novi pending orderi su postavljeni za sledeću nedelju.
Ništa ne menjamo jer se strategija pokazala profitabilnom onakva kakva jeste.
Takođe, u attachmentu vam je i tabela za kalkulaciju postavljanja pendinga, tako da ako želite da pratite strategiju, samo unesete vrednosti u žuta polja i sve će vam se samo kasti :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #28 poslato: 07.02.2011, 23:17:28 »
Sa malim zakašnjenjem postavljam rezultate FSP strategije od prošle nedelje.
Opet smo završili u plusu, lepom. Ali smo mogli u još lepšem. Definitivno bi trebalo i neki TP nivo da se podtavi pošto je par EURUSD bio na oko +200 pipa i spustio se do kraja nedelje i pokupio SL.
Uostalom svi ste doživeli prošlu nedelju.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #29 poslato: 07.02.2011, 23:29:58 »
Još niste zakasnili za postavljanje ordera za ovu nedelju.
Ako se snalazite iskoristite tabelu iz 2 posta iznad ili jednostavno prekucajte sa slike ;)