Autor Tema: FSP & ONS strategy  (Pročitano 20580 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
FSP & ONS strategy
« poslato: 01.11.2010, 15:58:17 »
Postovani  trejderi   ,jos jedna  vrlo jednostavna  ,profitabilna  strategija  :) 

Ovu    strategiju   je  razradio   dugogodisnji trejder  po imenu  Joel Rensnik  (infiniteyield.com) i ja  cu  pokusati  da  je  predstavim  :) 

strategija se  sastoji  iz  dvije  komponente  FSP  -First Strike  Plus     i   0NS- One night  stand  ,objasnicemo redom obije  .

FSP/ Frist  strike  plus   -je  strategija  koja  hvata major  pokretanja  u  toku nedelje  . Ona  pocinje  da  se  implementira  bilo  kada od  otvaranja  trzista  tj.   nedelja  vece !
Prije nego  li se otvori trziste,  u nedelju vece  ,moramo izracunati  totalni range predhodne  nedelje  .Npr  ,uzecu  podatke  od  prosle  nedelje  za  EUR/USD :

High  :  1.4079
Low  :   1.3733        TOTAL RANGE =  HIGH  -LOW  =  1.4079 -1.3733 = 346 !   Znaci  nas  range  je  346 ,i to nas interesuje  .
Sledeci korak je  pomnoziti  ovaj dobijeni  broj   sa  0.30  ,tako  da  ispada 346 x 0.30  =  103.8 ,odnosno 104 ili105  !  Mozete  zaokruziti  . Ovaj   dobijeni  broj dodajete  na  otvaranje ove nedelje  ,1.3965  i dobijete  vas  entry  point  .
 Znaci  ,otvaranje  je  1.3965+ 105  =  1.4070  za  BUY   (koristite  STOP ordere) ,i   1.3965 -105 = 1.3860 za  SELL  .

Sada  , da  postavimo   SL  . 
Opet  se vratimo na  nas  range  of the  week ,koji  je  346  i pomnozimo  sa  0.10 !   
SL= 346 X  0.10 = 34.6   ,odnosno  35  pipsa  !   ovaj broj dodajemo  na nasem pending orderu ,tako  sto  od  Weekly  open oduzmemo/dodamo 35  i dobijemo  SL za  BUY ili  SELL ;) Konacna slika  pending  ordera  izgleda ovako  :

Buy  :  1.4070    SL  : 1.3965 -  35 = 1.3960  TP:N.A
Sell   :  1.3860   SL  :   1.3965  +  35  =  1.4000   T.P: N.A

Aktivirane  pozicije  drzimo  do sledeceg ponedeljka  i izlazimo  iz  pozicije  ako smo profitabilni  .Ako nismo  profitabilni  drzimo otvorenu  poziciju  sve dok  ne  budemo  profitabilni  ,ili dok ne  pokupimo  SL .

ONS  /One  night  Stand   
ONS  je strategija koja  je  komplementarna  sa FSP  ,i koja  iskoriscava pomjeranja  trzista pri  kraju nedelje  a  na otvaranju  naredne  nedelje  se  izlazi iz pozicije .Ova  strategija  ima malo slicnosti sa strategijom  koja je  ovdje pominjana  ,kao hedzing  strategija .
Strategija  koristi indikator   SMA( simple  moving average )   kao  pokazatelj  otvaranja  pozicije,  aka LONG ili  SHORT  .   
Znaci  ,na nasem  daily  charty  zakacimo  SMA  10 (poslednjih  10  dana ) i  SMA  40  (poslednjih 40  dana ) .Ako  je  u PETAK 05.00h-06.00h    SMA  10  > SMA  40  ,tj  SMA 10  je  iznad  SMA 40  onda  imamo  BUY  signal   ,akoje  SMA 10<SMA40  ,odnosno SMA  10 je  ispod  SMA 40  onda  imamo Sell signal   .   

Ulaz  u  poziciju  je  sledeci  :     
Pogledamo   poslednjih  10 dana , i  ako imamo  BUY signal postavljamo  pending order  na  HIGHEST HIGH  .  Ako  imamo  SELL  signal  ,postavljamo  pending  order na  LOWEST  LOW koji se  formirao   u  poslednjih  10  dana . Jednostavno  ! 
  Izlaz  iz  pozicije je  Ponedeljak ujutro  ,ili  Utorak ujutro  ako je  Ponedeljak praznik  .  Bez  obzira  da  li smo pozitivni  ili negativni   u  Ponedeljak ujutro  izlazimo  iz  pozicije  !   Naravno  ,ovo  su pravila ..ali ako odlucite  da drzite  poziciju  koja  je u  profitu ,obavezno postavite  SL . 
Ova strategija  originalno  nema  SL  ,  ali  mozete  koristiti  fiksni SL  od  40 pipsa -100  pipsa  . 

NAPOMENA : 
OBije  strategije su testirane  i trgovane  u poslednjih  20  godina !   Kljuc  uspjeha  je  MONEY MANAGMENT ,koji sam  trejder  nije  otkrio  .  Ipak ,strategija  je  profitabilna  i svako treba da  prouci  sopstven MM . Vazno  je  znati  da se  svaka  pozicija  ne otvara sa  istim LOTOM(position  sizing ) ,tj.  ne  otvarati  na svakom  paru isti  lot  .  Neki parovi  imaju vecu  vjerovatnocu  trenda  nego neki  drugi  ..to  treba  iskorisititi ;)

Srecno  !

P.S
Updjetovana  su  pravila 18.11.2011

« Poslednja izmena: 18.11.2011, 12:54:15 markot »

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: FSP & ONS strategy
« Odgovor #1 poslato: 02.11.2010, 09:49:27 »
super strategija. svidja mi se jednostavnost... sa ovim cu malo da se igram i da posvetim pazhnju..... hvala Markot....

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 02.11.2010, 13:56:38 »
provukla  mi  se  greska  na  ONS  strategiju .  Stavio  sam  00.00h   ali  sam  zaboravio  da  je 00.00h  EST    ,sto  je  po  nasem  vremenu  oko  5-6  ujutro  ,zavisi  od  pomjeranja  zone . 

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #3 poslato: 21.01.2011, 22:51:43 »
FSp strategiju sam prvi put isprobao ove nedelje. Postavio sam u ponedeljak na otvaranju tržišta dva pending ordera (samo na EURUSD paru) po računici koju je markot opisao u prvom postu i tek se jutros aktivirao BUY STOP order na 1.3544, SL 1.3486, trenutno je 70-ak pipa u plusu. Po strategiji je potrebno da zatvorimo pozicije u ponedeljak (nedelju) na otvaranju tržišta. To ćemo i da ispoštujemo.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 22.01.2011, 14:17:12 »
  Originalno ,  kreator  ove  strategije  jos  koristi  GBP/USD  ,  USD/CHF , USD/YPU  ,EUR\YPU,GBP\YPU   ,kao  i  ONS    na svim  parovima  jer  je komplementarna   sa FSP  satrategijom  .

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 22.01.2011, 15:56:14 »
Pitanje:

Stavim buy i sell stop u nedelju. U toku nedelje se recimo aktivira buy stop, dođe opet nedelja, šta radim?

1. Zatvaram buy poziciju koliko god da je u profitu i brišem neaktivirani sell stop, i stavljam nove pendinge?

2. Ostavljam buy poziciju otvorenom, brišem neaktivirani sell stop, i stavljam samo novi sell pending?

3. Ostavljam buy poziciju otvorenom, brišem neaktivirani sell stop, i stavljam nove i buy i sell pendinge?

4. Nešto četvrto?

:)

P.S. Standardno pitanje: Pretpostavljam da si dao šansu ovoj strategiji, ako jesi, kako je išlo/ide?

Računao sam za 10tak nedelja, može popriličan profit da se uzme sa malim gubicima na duže vreme.
« Poslednja izmena: 22.01.2011, 15:59:47 NenadPavlov »
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #6 poslato: 22.01.2011, 16:04:17 »
Pitanje:

Stavim buy i sell stop u nedelju. U toku nedelje se recimo aktivira buy stop, dođe opet nedelja, šta radim?

1. Zatvaram buy poziciju koliko god da je u profitu i brišem neaktivirani sell stop, i stavljam nove pendinge?

2. Ostavljam buy poziciju otvorenom, brišem neaktivirani sell stop, i stavljam samo novi sell pending?

3. Ostavljam buy poziciju otvorenom, brišem neaktivirani sell stop, i stavljam nove i buy i sell pendinge?

4. Nešto četvrto?

P.S. Standardno pitanje: Pretpostavljam da si dao šansu ovoj strategiji, ako jesi, kako je išlo/ide?

Računao sam za 10tak nedelja, može popriličan profit da se uzme sa malim gubicima na duže vreme.

Koliko sam ja skontao, odgovor je po 1. :o

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 22.01.2011, 17:00:40 »
Pitanje:

4. Nešto četvrto?

Vidjeces  da u  strategiji  pise  ,ako  smo  u  minusu  nakon  nedelje    onda  drzimo  poziciju  otvorenu  sve  dok  ne izadjemo  profitabilni  ili   pokupimo  SL  .   Ono  sto  ja kazem  ,  ako  smo  profitabilniu  ,pomjeramo   TS   i  drzimo  otvorenu  poziciju  ,dok  otvaramo  nove  pozicije svake nedelje . 

Jako  vazno  :  Cim  se jedna  pozicija  aktivira  ,automatski  se  druga  gasi  (OCO  )  ,a ne nakon 7 dana  ,jer  postoji  vjerovatnoca da se  obije  pozicije  aktiviraju  u toku  nedelje  i  pokupimo  oba  SL .

Strategija  je operativna  ,vec  duze  vremena ,i  njome se  i  danas  trguje  uzivo  . Rezultate mozete da pratite  na  link   koji  sam  gore  dao  . Trejder je poceo  svoje trgovanje sa  nalogom  od  500  eura  ,pogledajte  koliko  sada  ima ;)   
Takodje ,   preporucujem  citanje tekstova  koje  trejder  iznosi  ..moze dosta da se nauci  .

Cak  ,predlazem  ,ako neko  ima vremena  da ih  prevede  i  postavi  ovdje  ,ili  samo  postavi  na engleskom ..svi  cemo  imati  koristi  .

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 22.01.2011, 17:12:22 »
http://infiniteyieldforex.blogspot.com/ 

Samo  da dodam  jedan  word  file   . Ovo  je  samo  isjecak  onog sto  mozete  naci  na  blogu ,a on  datira  iz  2008  . 

« Poslednja izmena: 22.01.2011, 17:23:58 markot »

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 22.01.2011, 17:27:59 »
Hvala na odgovoru, probaćemo sutra. :)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 22.01.2011, 17:38:16 »
http://infiniteyieldforex.blogspot.com/ 

Samo  da dodam  jedan  word  file   . Ovo  je  samo  isjecak  onog sto  mozete  naci  na  blogu ,a on  datira  iz  2008  .

Imam utisak da su sve tvoje strategije profitabilne na mesečnom nivou ?!
Ti si najkompetentnija osoba da nam daš odgovor na ovo pitanje.
Ako bi odvojio malo vremena za sve članove ovog foruma da nam u kratkim crtama opišeš rezultate ovih strategija, mislim da bi ti svaki član bio veoma zahvalan.
Zadnjih meseci smo bili prezauzeti sa poslovima pa iz tog razloga svim tvojim strategijama nismo posvetili dovoljno vremena.
Sve u svemu, jedna po jedna će ulaziti u proces testiranja i objavljivanja rezultata.
Ujedno ti se još jednom svi zahvaljujemo na nesebičnosti i ažurnosti u svakodnevnom radu na ovom sajtu. Pozz...

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 22.01.2011, 18:24:28 »
   Trenutno  sam   u skripcu  sa  vremenom  , vec  sam  negdje  to  objavio , a  rezultate  nadam  se , vidjece  i  clanovi   ovog  sajta . 

Sto  se  tice  strategija  ,ono  sto  moram  da kazem  jeste  da ne koristim  eskluzivno  samo  jednu  strategiju .    Zamislite  sliku  golfera   !    Ja znam  da ima golfera  koji  mogu  za zavrse  18  rupa  sa samo  jednim  stapom ,ali  ja preferiram , zavisno  od terena , da  odaberem  za mene  najbolji  stap i  odigram . Moj  cilj  svakako  jeste  profit  na mjesecnom nivou ,ali  on  nije  rezultat  samo  jedne eskluzivne strategije . Umjesto  toga  ,fokusiram  se  na strategije  koje imaju  jak  fundament iza sebe ,nesto  sto je toliko  jako  da ne moze  biti  osporavano . Recimo  ,ako  sunce izlazi  na istok  ,onda  necu  uzimati  u  obzir one strategije  koje kazu  :  Mozda  izlazi  na  istok .
Malo  toga se promijenilo  od  pocetka trgovanja  1560 ( south see Bouble -googlaj)   ,sto  se  tice  ljudi  . Ljudi  su  ostali  isti ,  THE  GREED  IS  GOOD , GREED  WORKS - Gordon  Gekko ( Wall Street movie 1987) .
Pogledajte    -  JOHN  MYNARD KEYNES  -  THE CASTLE IN THE AIR   ( THE  FOOL  THEORY )   ,ili    Graham & DOD   -  THE  FIRM  FOUNDATION  STRATEGY .   Probajte  da uhvatite  osnovnu  ideju  svega ovog ,i  na kraju  cete  shvatiti  da  jednostavno  djeluje .  DIsciplina  i  MM  je kljuc  ! 

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 22.01.2011, 20:33:40 »
E da, jel bitno uračunati spreadove prilikom stavljanja pendinga?

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 22.01.2011, 20:55:45 »
E da, jel bitno uračunati spreadove prilikom stavljanja pendinga?

Nenade    ,kljuc  ovog  sistem  je  MM   .Koji  je tajna ,a  ni  ja ga ne posjedujem .  Tako  da  EA treba da sadrzi  dobar MM  , spread  nije bitan  .  Uostalom  zaokruzujemo  cifre . Mada  ,to ne znaci  d  sistem  nije profitabilan

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 23.01.2011, 10:27:53 »
Na http://www.infiniteyield.com/ piše u vezi ONS:

Citat
Buy only on Fridays--- at one pip above the highest high of the last ten days--- if the 10 day simple moving average is above the 40 day simple moving average based on Thursday's closing price.
Sell only on Fridays--- at one pip below the lowest low of the last eight days--- if the 10 day simple moving average is below the 40 day simple moving average based on Thursday's closing price.
If you get filled on either rule, exit on Monday morning's open, or Tuesday morning's open, if Monday is a holiday.

Pošto si rekao da je postavljanje pendinga u 5h-6h po našem vremenu(EST ponoć), da li to znači da je zatvaranje u ponedeljak ujutro na otvaranju po našem vremenu 8h-9h ili EST, što bi značilo 13h-14h? Nije isto, i ne može biti svejedno.