Autor Tema: NZD - Official Cash Rate  (Pročitano 9101 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
NZD - Official Cash Rate
« poslato: 27.10.2010, 18:19:13 »
Večeras u 22:00 po našem vremenu RBNZ (Reserve Bank of New Zealand) će da objavi prekonoćnu kamatnu stopu za koju se očekuje da će ostati nepromenjena na 3.00%.

Savet - NZD/USD: BUY 3.25%.

15 Bloombergovih analitičara smatra da RBNZ neće menjati kamatu, ali ipak ako nas iznenade i povećaju kamatnu stopu u spajku ulazimo u kupovinu valutnog para NZD/USD, jer će u tom slučaju biti velika potražnja za novozelandskim dolarom.

Ovaj podatak se objavljuje 8 puta godišnje, poslednji put se kamatna stopa menjala 28. jula sa 2.75 na 3%, a pre toga 9. juna sa 2.5 na 2.75%.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: NZD - Official Cash Rate
« Odgovor #1 poslato: 27.10.2010, 22:18:43 »
Kao što se i pretpostavljalo, kamatna stopa je ostala nepromenjena na 3.00%. Trgovinu ostavljamo za drugi put...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #2 poslato: 08.12.2010, 17:46:54 »
Večeras u 21:00 po našem vremenu RBNZ (Reserve Bank of New Zealand) namerava da objavi prekonoćnu kamatnu stopu za koju se očekuje da će ostati nepromenjena na 3.00%.

Svih 14 Bloombergovih analitičara smatra da RBNZ neće da menja kamatu, ali ipak ako nas iznenade i povećaju kamatnu stopu u spajku ulazimo u kupovinu valutnog para NZD/USD, jer će u tom slučaju biti velika potražnja za novozelandskim dolarom.

Ovaj podatak se objavljuje 8 puta godišnje i ovo je poslednji put ove godine. Zadnji put se kamatna stopa menjala 28. jula sa 2.75 na 3%, a pre toga 9. juna sa 2.5 na 2.75%.

Obratite pažnju na konferenciju za štampu koja se dešava neko vreme nakon objave jer je moguće da će guverner Bollard da govori o odlaganju povećanja kamatne stope do druge polovine 2011. godine, usled slabijih ekonomskih rezultata koji će oslabiti NZD.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #3 poslato: 08.12.2010, 23:56:26 »
...očekuje da će ostati nepromenjena na 3.00%.

Nije bilo promene kam. stope, nismo ulazili u trgovanje, a mogli smo u spajku da uhvatimo komotno 40-ak pipa. Neka, znamo za sledeći put ;)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #4 poslato: 26.01.2011, 11:41:00 »
Večeras u 21:00 po našem vremenu RBNZ (Reserve Bank of New Zealand) namerava da objavi prekonoćnu kamatnu stopu za koju se očekuje da će ostati nepromenjena na 3.00%.

Više od 10 analitičara koje je anketirao Bloomberg smatra da RBNZ neće da menja kamatu, ali ipak ako nas iznenade i povećaju kamatnu stopu u spajku ulazimo u kupovinu valutnog para NZD/USD, jer će u tom slučaju biti velika potražnja za novozelandskim dolarom.

Ovaj podatak se objavljuje 8 puta godišnje i ovo je prvi put ove godine. Zadnji put se kamatna stopa menjala 28. jula sa 2.75 na 3%, a pre toga 9. juna sa 2.5 na 2.75%.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
NZD - Official Cash Rate
« Odgovor #5 poslato: 26.01.2011, 21:00:19 »
Prekonoćna kamatna stopa (NZD - Official Cash Rate) ostala je nepromenjena na 3.00%, preskačemo i ovo trgovanje...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #6 poslato: 09.03.2011, 08:34:15 »
Večeras u 21:00 po našem vremenu RBNZ (Reserve Bank of New Zealand) namerava da objavi prekonoćnu kamatnu stopu za koju se očekuje da će da se smanji na 2.75%.

Savet - AUD/NZD: SELL 3.00%.

10 od 14 Bloombergovih analitičara smatra da će RBNZ da smanji kamatnu stopu za 0.25% i ovo su moguća scenarija:
1. Ako RBNZ smanji stopu na 2.75% trebali bi da u suštini vidimo slabiju reakciju tržišta jer se na promenu stope već računa od ranije;
2. Ako RBNZ ostavi nepromenjenu stopu na 3.00% morali bi da vidimo trenutno jačanje NZD-a. Preporuka je short pozicija na AUDNZD pošto je na 17-ogodišnjem maksimumu, ali obratite pažnju na spread koji je na vašim platformama. Ukoliko je prevelik - long na NZDUSD.

Ovaj podatak se objavljuje 8 puta godišnje, a ovo je drugi put ove godine. Zadnji put se kamatna stopa menjala 28. jula sa 2.75 na 3%, a pre toga 9. juna sa 2.5 na 2.75%.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 09.03.2011, 12:43:39 »
U svakom slucaju trebalo bi da ocekujemo lep spajk , nesto bi moralo da se ureca na pending-e ?!

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #8 poslato: 09.03.2011, 21:03:23 »
Momentalni spike od 60 pipa, na kamatnu stopu koja je smanjena više nego što se očekivalo, definitivno je bilo prostora da se uzme određeni broj pipa.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 09.03.2011, 21:18:39 »
jeste bio spajk , ali bi cena trebalo mnogo mnogo da potone !!! ?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #10 poslato: 09.03.2011, 21:20:00 »
Što bi rekao jedan moj prijatelj: Igranka...

Definitivno nas je guverner Bollard iznenadio sve sa smanjenjem kamatne stope za 0.5%. Posle prvobitnih spajkova, trebali bi tržište da krene svojim tokom... AUDNZD long, NZDUSD short...

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 09.03.2011, 21:35:44 »
uf cekam taj short na NZDUSD kao ozeblo sunce , broker me je sprzio zesce , usao sam u sell sa 3 lota na 0.7385 a on zbog spajka mi otvori na 0.7344  breakcomp breakcomp razbiti . Sada je samo da se prezivi sledeca zelena svecica koja ce da se pojavi , zbog ovog spajka , do sutrasnje prodaje NZDUSD-a

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 09.03.2011, 21:52:18 »
uf cekam taj short na NZDUSD kao ozeblo sunce , broker me je sprzio zesce , usao sam u sell sa 3 lota na 0.7385 a on zbog spajka mi otvori na 0.7344  breakcomp breakcomp razbiti . Sada je samo da se prezivi sledeca zelena svecica koja ce da se pojavi , zbog ovog spajka , do sutrasnje prodaje NZDUSD-a

40  pipa ??

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #13 poslato: 09.03.2011, 21:56:24 »

40  pipa ??
Da da, mislim da je već bilo forumaša koji su doživeli isti slučaj.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 09.03.2011, 22:07:10 »
o da....odlepio sam ...bukvalno od 120 dolara cistog profita imam minus koji moze da mi pojede racun ako neki bogati amer odluci da iscedi koji sl iznad pocetne svecice u 2100. A sto je najgore , ne mogu da krivim brokera jer sam video kako je spajk worp brzinom odleteo...