Autor Tema: GBP - Preliminary GDP q/q  (Pročitano 10361 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: GBP - Preliminary GDP q/q
« Odgovor #15 poslato: 25.01.2011, 11:09:10 »
  posle koliko vremena se ocekuje retrace od ovolike volatilnosti?
Neće tu biti retracementa po meni... :D

Van mreže ralerasa

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 25.01.2011, 11:10:42 »
  Znaci sedi i vozi se dole   :D

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 25.01.2011, 11:14:12 »
Trenutno imam samo 90 pipa plusa, još mi je to malo...  :)

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 25.01.2011, 11:29:27 »
Izvini za offtopic, ali kažeš da si zatvorio pola pozicije. Jel to neka posebna mogućnost kod brokera, neka opcija u MT4 za koju ne znam, ili si jednostavno imao 2 pozicije pa si jednu zatvorio, a drugu pustio?  ???
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #19 poslato: 25.01.2011, 11:53:12 »
Izvini za offtopic, ali kažeš da si zatvorio pola pozicije. Jel to neka posebna mogućnost kod brokera, neka opcija u MT4 za koju ne znam, ili si jednostavno imao 2 pozicije pa si jednu zatvorio, a drugu pustio?  ???
Kada zatvaraš poziciju koja ti je otvorena, možeš da u volume podesiš koliko lotova hoćeš da zatvoriš, po defaultu ti stoji celokupan iznos lotova, ti ga po logici možeš samo smanjivati.

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 25.01.2011, 12:06:24 »
Kada zatvaraš poziciju koja ti je otvorena, možeš da u volume podesiš koliko lotova hoćeš da zatvoriš, po defaultu ti stoji celokupan iznos lotova, ti ga po logici možeš samo smanjivati.

Hvala, nisam to znao..  yes
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 25.01.2011, 14:12:55 »
Uvatio +111 pipa na GBPJPY, šteta što nisam stavio opet FSP pendinge na GBPUSD  ;D

Heh, da... a trenutno je na +145....

Da, znam, mada pošto nisam iskusan trejder, pogotovo ne na objavu vesti, i ovo sam uhvatio sam FSP strategijom, reko da izađem, bolje +111 pipa u ruci nego golub na grani. ;D Da mi je plan 20 pipa svaki dan, sad bih ispunio kvotu do kraja nedelje i još bi mi ostao kusur. ;D

Evo i ja upravo izašao iz gbpusd sa profitom od 111 pipa. Lepa zarada za malo truda... ;)

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 25.01.2011, 16:14:10 »
Bravo..lepo odradjeno
ako ovako nastavis brzo ces u 5-u ...fazu

8) 8)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #23 poslato: 25.01.2011, 18:24:41 »
Sjajna vest za news trading, zatvorio pola pozicije, ostatak na trailing stopu...

I trailing se brzo zaustavio. Za danas na GBPUSD 113 pipa...
I moram opet da spomenem obradu hita Billy Idola: "Nice day for news trading"  8)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #24 poslato: 27.04.2011, 00:00:46 »
Danas u 10:30, standardnom vremenu objave ekonomskih podataka vezanih za Veliku Britaniju, biće objavljen preliminarni GDP. Kako postoje 3 vrste GDP-a koje objavljuje njihov "zavod za statistiku": Preliminary, Revised i Final, a ovo je prvi koji se objavljuje, tako će i da ima najviše uticaja na tržište.
Prošli podatak je bio -0.5%, a danas se očekuje 0.5%.

Savet - GBP/USD: BUY 0.8%, SELL 0.2%.

Dakle, kao što možete da primetite, čekamo devijaciju od 0.3%, pa tako, ako obavljeni podatak bude bio 0.8% ili veći kupujemo valutni par GBP/USD, a u suprotnom, ako bude bio 0.2% ili manji logičan sled okolnosti je da funta slabi i sve manje dolara će biti potrebno za kupovinu 1 funte, te stoga ulazimo u SELL na isti valutni par.

Ovaj podatak se objavljuje kvartalno, oko 24 dana nakon završetka kvartala i simbolizuje direktnu meru zdravlja ekonomije, a što je veći GDP to je veća šansa da centralna banka digne kamatnu stopu u cilju suzbijanja inflacije.

Kao što ste mogli da pročitate u ranijim postovima, ova vest može da se radi i na druge GBP parove, konkretno na GBPJPY, jer bez obzira na spread, ako bude dovoljno velika devijacija, iz trgovanja izlazimo u plusu.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #25 poslato: 27.04.2011, 10:33:04 »
Prošli podatak je bio -0.5%, a danas se očekuje 0.5%.
Savet - GBP/USD: BUY 0.8%, SELL 0.2%.

Očekivani podatak je bio tačan: 0.5%. Nismo ulazili u trgovanje, iako je GBPUSD lepo odradio 70 pipa u "našu" stranu...

Van mreže montenegro

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 27.04.2011, 12:15:34 »
e ja se zapetljah u postavljanje ordera pred samu objavu kad ovo explodira ....cccccc   :(

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #27 poslato: 27.04.2011, 14:42:41 »
e ja se zapetljah u postavljanje ordera pred samu objavu kad ovo explodira ....cccccc   :(

Neka, biće bolje sledeći put! ;)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #28 poslato: 26.07.2011, 10:01:30 »
Danas u 10:30, standardnom vremenu objave ekonomskih podataka vezanih za Veliku Britaniju, biće objavljen preliminarni GDP. Kako postoje 3 vrste GDP-a koje objavljuje njihov "zavod za statistiku": Preliminary, Revised i Final, a ovo je prvi koji se objavljuje, tako će i da ima najviše uticaja na tržište.
Prošli podatak je bio 0.5%, a danas se očekuje smanjenje na 0.2%.

Savet - GBP/USD: BUY 0.5%, SELL -0.1%.

Dakle, čekamo devijaciju od 0.3%, pa tako, ako obavljeni podatak bude bio 0.5% ili veći kupujemo valutni par GBP/USD, a u suprotnom, ako bude bio -0.1% ili manji logičan sled okolnosti je da funta slabi i sve manje dolara će biti potrebno za kupovinu 1 funte, te stoga ulazimo u SELL na isti valutni par.

Mnogi faktori ukazuju da će brojka koja bude izašla biti gora od očekivane, počev od smanjenja globalne proizvodnje usled katastrofe u Japanu, do visoke inflacija koja troši raspoloživi dohodak iz domaćinstava, tako da će današnji GDP verovatno biti u najboljem slučaju, na očekivanih 0.2%.

Ovaj podatak se objavljuje kvartalno, oko 24 dana nakon završetka kvartala i simbolizuje direktnu meru zdravlja ekonomije, a što je veći GDP to je veća šansa da centralna banka digne kamatnu stopu u cilju suzbijanja inflacije.

Kao što ste mogli da pročitate u ranijim postovima, ova vest može da se radi i na druge GBP parove, konkretno na GBP/JPY i GBP/CHF, jer bez obzira na spread, ako bude dovoljno velika devijacija, iz trgovanja izlazimo u plusu.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #29 poslato: 26.07.2011, 10:36:00 »
Prošli podatak je bio 0.5%, a danas se očekuje smanjenje na 0.2%.
Savet - GBP/USD: BUY 0.5%, SELL -0.1%.

Još jednom se pokazalo da je funta najbolja za trgovanje na vestima. Iako je objavljen previđani podatak od 0.2%, funta odradila 50-70 pipa na svojim parovima.
Za takvo trgovanje preporučujemo ovaj EA.