TESTIRANJE PROBMETER-A
Evo i mog doprinosa u vezi testiranja. Danas sam u 16h počeo trgovati s pomoću ProbMeter v1.1 - , Schaffa, The Sage i Trend Friend 1.01.
Kad sam na Probmeter-u vidio da je Euro/Usd snažno krenuo rasti, a Schaff je bio na dnu opalio sam ga. Četiri puta se valuta vraćala skoro na istu visinu i sva četiri puta sam okinuo i sakupio 47 pipsa.
S Probmeterom sam svaki puta ušao a da "Currenci pair range" nije dostigao razmak od 5. Kad je nakon 4 pozitivna zatvaranja konačno dostigao kao "sigurnu zonu" za ulazak Schaff je već plivao na 110, Stochastic je već bio iznad 80, a i grafikoni su pokazivali da se valuta već umorila. Probmeter mi je pokazao siguran ulazak baš kad se linija cijene morala vratiti u Bollinger. Za svaki slučaj sam otvorio nalog u Demu jer nisam htio riskirati. Sada je 17:50h, euro je ušao u Bollinger. Otišao je gore jedno 20tak pipsa i pozitivno zatvorio, ali ipak na knap.
Trend Friend 1.01 - je bio cijeli zelen svaki puta kada sam ulazio, ali je bio i zelen kad sam na Bollingeru vidio da će se valuta početi kretati bočno i da je bolje da se maknem. Dobar je utoliko da ne moramo istovremeno pratiti sve vremenske grafikone.
Zaključak: Mislim da je Probmeter dobar u kombinaciji sa Schaff-om ili Stoch, npr. kad da signal za kupovinu, ali da su Schaff ili Stoch oko 20-30. Dobro je imati postavljen Bollinger da vidimo što se dešava. Očito je važan trend, snaga i veći kut, jer ako je kosina blaga onda valuta polako raste.