Autor Tema: Srpski nalog 100 evra Pips/Lots CFD  (Pročitano 7213 puta)

Van mreže boksa

• Pogledaj profil
Srpski nalog 100 evra Pips/Lots CFD
« poslato: 11.10.2010, 16:43:01 »
Dakle, elem, 'vako - moj prvi post ovde  :)

Upoznao sam se sa forexom pre 4 ili 5 dana tako što sam skinuo platformu Avatrader i otvorio demo account od virtuelnih 100 000 evra (beše četvrtak popodne negde). Imao sam 2 dana da se igram i naravno ceo vikend pred sobom da se bacim na upoznavanje materije i tako beše. Uglavnom svuda i sve instrukcije svode se na ove za nas astronomske cifre od 100 i 10k evra i po pravilu su obrađeni valutni parovi. Retko gde se može naći išta o računu kada su u pitanju CFD nalozi tj. trgovanje a i to se opet svodi na te neke za nas u Srbiji nerealne cifre. Moja pitanja bi bila sledeća :

1. Ako neko može celu ovu priču da prizemlji u Srbiju tako što će podrazumevati realan nalog od 100 evra i sve relacije i račune obrađene kao takav. Znam ja da uz malo matematike možemo sami to da pretvorimo ali, kako ovde ima zaista mnogo množenja, deljenja, odnosa i relacija ne bi bilo loše da postoji još ovako nešto prilagođeno malo širim narodnim masama da se ne zbunjuju još pretvarajući ove odnose.

2. Koliko god da sam čitao uputstva i instrukcije oko pipa i lotova i odnosa ja i dalje ne uspevam da izračunam koliko ustvari ja otvaranjem neke pozicije tu poziciju plaćam ?  :o  Da me je stid i sramota  ;D Ovo se naročito odnosi na CFD trgovanje.

3. Dalje, ista priča kada je u pitanju računica dobiti po jednoj otvorenoj poziciji (namerno ne pišem gubitka  ;D )

Imao sam još neka pitanju u glavi ali zaboravih, kontam da ću se već setiti kad zapnem.

Na stranu sve ovo (ne)znanje računa, ovako je izgledalo moje virtuelno "poslovanje" prva četiri dana do momenta pisanja ovog posta. Moram da napomenem da nisam znao da se neki instrumenti zatvaraju u neko doba dana tako da je od +20 Banco Bilbao otišao u taj minus dok sam ja ujutru ustao (nisam znao gde se i kako u programu podešava stop loss limit). Isti slučaj beše i sa glupavim NASDAQ-om.

Na kraju da se zahvalim Administratorima na uloženom trudu i vremenu posvećenom ovom forumu i da nam svima poželim puno uspeha  (jel da kažem novaca  ;D ) !!!

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Srpski nalog 100 evra Pips/Lots CFD
« Odgovor #1 poslato: 11.10.2010, 16:53:39 »
Pozdrav i dobrodošao na tvoj budući omiljeni forum  ;)

Ukratko odgovori:
1. Možeš da otvoriš tzv. cent račun sa 100€ i tako imaš 10.000 €centi (ili otvori u $, svejedno je). Tada će ti možda biti lakše za trgovanje ili razumevanja za početak. Isti je odnos lotova kao da na demu otvoriš račun od 10.000 koječega, samo onda računaj da su centi u pitanju.
2. Kada uradiš to pod 1, sam probaj da trguješ različite valutne parove (veruj mi, mnogo brže ćeš da nadođeš na odgovor tvog pitanja, nego da ti tu naširoko pišemo) i tada ćeš shvatiti koliko 1 pip vredi u tvojoj valuti, šta je leverage, koliki deo margine ti zauzima trgovina itd.
3. Vidi pod 2.

Rezultate trgovanja ti još nisam gledao, niti ću dok ne prođe još neko vreme jer ona nisu sada relevantna.

Srećno!

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 11.10.2010, 17:11:55 »
Pozz...
Ako te u tolikoj meri interesuje CFD, moj ti je savet da otvoriš demo acc kod www.saxobank.com

Van mreže Agor

• Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 11.10.2010, 22:10:48 »
Ja sam u "Liteforex"-u otvorio lite account i tu mozes krenuti sa minimum 1 $ u centima. Primaju uplate u skoro svim internet valutama (AP, LR PP ...)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 11.10.2010, 22:18:43 »
Ja sam u "Liteforex"-u otvorio lite account i tu mozes krenuti sa minimum 1 $ u centima. Primaju uplate u skoro svim internet valutama (AP, LR PP ...)

Oni su odlični za mikro račune, jedna od mana im je što depozite primaju samo u dolarima.

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 12.10.2010, 00:55:17 »
Ja  najviše radim sa http://instaforex.com i prezadovoljan sa njima. Isplate i depoziti idu bez ikakvih problema a najmanja investicija je 1 USD ili 1 Euro. Predlažem otvaranje standard računa u dolarima ili evrima a nalmanji lot je 0.01 a to je 1 cent po pipu. Prekonoćne kamate su im nešto niže u odnosu na druge brokere a ako registrujete islamic acc onda nemate prekonoćnu kamatu. Predlažem vezivanje za singapurski server a ne USA zato što je singapurski server daleko pouzdaniji dok američki kasni u nalozima. Takođe daju 30% bonus na investiciju i ona se u posebnoj proceduri uzima instantno.  Bonus se vraća prilikom povlačenja profita srazmerno veličini povlačenja profita dok se ceo iznos ne vrati, to jest ako ste investirali 200 eura onda dobijate bonus od 60 eura i vratićete ga u tolikom iznosu.
Uplata i splata preko LibertyReserve i AlertPay ide instantno dok preko ostalih načina ide po proceduri od nekoliko sati do nekoliko dana. Ako se posluje sa Moneybookers onda je najbolje finansijske transakcije raditi po podne od 14 do 16 sati pošto će tada za vrlo kratko vreme biti realizovane. Sve ovo pišem na osnovu ličnog iskustva.

*Primedba moderatora: Buduće postavljanje IB linkova se neće tolerisati!
« Poslednja izmena: 12.10.2010, 06:27:25 FXModerator »

Van mreže FxSonic

• Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 12.10.2010, 13:15:55 »
Pozz

... Prekonoćne kamate su im nešto niže u odnosu na druge brokere a ako registrujete islamic acc onda nemate prekonoćnu kamatu....
*Primedba moderatora: Buduće postavljanje IB linkova se neće tolerisati!

@Ako mozes samo mi pojasni islamic acc, nisam razumeo sta tacno mislis?

@I ja sam zainteresovan za micro acc , tako i planiram zapoceti na real acc. Odgovara mi sta rade sa moneybookersom (koristim ga za druge net transakcije i je odlican)  mislim da je mnogo bolje brze nego bank transfer.

@Ovako sam ja razmisljao zapoceti micro acc na AvaFx jer oni imaju  mastercard pa withdrawl mislim da je najednostavniji na taj nacin.Sta vi mislite o tome ili mozda imate neki predlog, koj drugi broker koristi mastercard?

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 12.10.2010, 14:51:12 »
Pozz

@I ja sam zainteresovan za micro acc , tako i planiram zapoceti na real acc. Odgovara mi sta rade sa moneybookersom (koristim ga za druge net transakcije i je odlican)  mislim da je mnogo bolje brze nego bank transfer.

@Ovako sam ja razmisljao zapoceti micro acc na AvaFx jer oni imaju  mastercard pa withdrawl mislim da je najednostavniji na taj nacin.Sta vi mislite o tome ili mozda imate neki predlog, koj drugi broker koristi mastercard?

@ Islamic account je za trgovce koji se prijave da su islamske veroispovesti i nema kamate, to znam da ima kod IKOForex i InstaForex
@  Na IKO i Insta ne treba otvarati mikro račune pošto ionako lot od 0.01 nosi 1 cent po pipu
@ Ja sam počeo na AVA pre 2 godine i sagorio račun pošto im je lot visok i treba bar 500$ da bi se solidno počelo. Mastercard prijavi na Moneybookers i uplate i isplate idu bez ikakvih problema (prouči kako se dodaje kartica, ovde sam detaljno objasnio http://www.forexsrbija.rs/forum/forex-brokeri/rad-sa-novcem-(depositwithdraw)/)

Van mreže FxSonic

• Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 12.10.2010, 15:30:02 »
Pozz

@ Islamic account je za trgovce koji se prijave da su islamske veroispovesti i nema kamate, to znam da ima kod IKOForex i InstaForex
@  Na IKO i Insta ne treba otvarati mikro račune pošto ionako lot od 0.01 nosi 1 cent po pipu
@ Ja sam počeo na AVA pre 2 godine i sagorio račun pošto im je lot visok i treba bar 500$ da bi se solidno počelo. Mastercard prijavi na Moneybookers i uplate i isplate idu bez ikakvih problema (prouči kako se dodaje kartica, ovde sam detaljno objasnio http://www.forexsrbija.rs/forum/forex-brokeri/rad-sa-novcem-(depositwithdraw)/)

Najprije Hvala na odgovoru

@Znam za moneybookers vec ga koristim, nego sam mislio za master card koji daju brokere, u primeru avafx znam da imaju njihovu mastercard i onda kad zelis da uradis withdrawl samo ides na ATM i cashuotash. Mislim da je to najednostavniji nacin, mada i moneybookers je odlican za sve na netu.

@ A ineteresuje za brokere dal ima neki minimum withdrawl? Primer ,recimo ispod 100eura ne mozes potraziti withdrawl itd...

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 12.10.2010, 16:36:31 »
Najprije Hvala na odgovoru

@Znam za moneybookers vec ga koristim, nego sam mislio za master card koji daju brokere, u primeru avafx znam da imaju njihovu mastercard i onda kad zelis da uradis withdrawl samo ides na ATM i cashuotash. Mislim da je to najednostavniji nacin, mada i moneybookers je odlican za sve na netu.

@ A ineteresuje za brokere dal ima neki minimum withdrawl? Primer ,recimo ispod 100eura ne mozes potraziti withdrawl itd...
AvaFX koristi Payonner Card, tu već imam ali mi je istekla a novu nisam tražio.

Ako se otvori euro račun na Insta onda se sa MNB mogu upumpati i dolari, na računu će biti evri a takođe ako je račun Insta u dolarima a MNB u evrima opet se vrši konveryija po trenutnom kursu bez provizije.

Kartice brokera su u principu skupe za održavanje i preporučljive su samo ako imate baš povelik profit pa da se troši nemilice.

Na Insta možeš povlačiti od 1 dolar ili euro pa na više na MNB a takođe imaju i njihovu debitnu MasterCard i može se koristiti na automatima i za plaćanje robe u prodavnici kao i svaka kartica i upotrebljiva je u svim državama, vidi ovde http://instaforex.com/instaforex_prepaid_mastercard.php  a evo kako i izgleda
« Poslednja izmena: 12.10.2010, 17:51:32 TheSage »

Van mreže FxSonic

• Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 12.10.2010, 23:22:38 »
Hvala TheSage  ;)