Autor Tema: USD - Non-Farm Employment Change  (Pročitano 23608 puta)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: USD - Non-Farm Employment Change
« Odgovor #30 poslato: 04.03.2011, 14:49:07 »
Prošli podatak je bio 36K, sada se očekuje 191K.
Savet - EUR/USD: SELL 250K, BUY 100K.

Pih, tresla se gora, rodio se miš. NFP na 192K, ali se stopa nezaposlenosti smanjila na 8.9%, što bi trebalo da donese pozitivni uticaj na $....

Uzeo 25 pipova na sell na nivou od 1.3982 i pobegao glavom bez obzira  :)

Promena od 0.2 posto je velika promena za Američku ekonomiju i ovaj fundament je jako bitan, ali kao što vidimo ludilo ne prestaje  :) Ne da se euro, ali će morati da malo padne posle ove vesti.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 04.03.2011, 14:59:04 »
Wash & Rings!Kolko stopova su sad pokupili u svetu ni sami neznaju!

Ono što je neverovatno i što jasno pokazuje koliko su špekulacije u pitanju da je nakon prve vesti a to je bilo Non Farm koji se nije skoro uopšte razlikovala od predviđanja došlo do skoka na paru EURUSD od 50 pipa. Tu je jasno da je se i očekivala mnogo bolja vest za USD (to su i najavljivali) i da je puno špekulacija i čišćenja pozicija.

Svako ko je pokušao da odigra neku varijantu news strategije je prosto oduvan.

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 04.03.2011, 15:09:23 »
Ja sam zacrtao da danas uzmem  profit na 1.4067, nema mi druge  ;)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 04.03.2011, 15:21:53 »
Znam kome ne mogu nista

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 04.03.2011, 15:26:10 »
Znam kome ne mogu nista

Znam, strategiji 87pipa  :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
USD - Non-Farm Employment Change
« Odgovor #35 poslato: 01.04.2011, 08:04:37 »
I počeo je i april, a znamo svi kakvi su fundamenti u prvoj nedelji meseca. Danas odmah za dobar početak meseca NFP! A sledeće nedelje nas tek svašta čeka. Pa da prionemo...

Danas u 14:30 će da bude objavljen najvažniji fundament ove nedelje - čuveni NFP odnosno Non-Farm Employment Change u Americi. Taj podatak označava broj novozaposlenih u prošlom mesecu, isključujući zaposlene u poljoprivrednoj industriji.
Prošli podatak je bio 192K, sada se očekuje 191K.

Savet: 250K - BUY USD/JPY; 120K - BUY EUR/USD.

Druga vest koja se objavljuje u isto vreme, a na koju moramo veoma da obratimo pažnju je Unemployment Rate (stopa nezaposlenosti) za koju se predviđa da će da ostane na 8.9%. Ako dođe do konflikta između ove dve vesti, odnosno, ako Employment Change bude veći od očekivanog, a ukupan broj nezaposlenih se poveća (pogotovo iznad nivoa od 9.3%), tržište će da reaguje više na stranu na koju vodi ova druga vest - Unemployment Rate.

Konkretno, ako NFP bude manji ili isti sa 120K i Unemployment Rate bude preko 9.0% kupujemo valutni par EUR/USD i GBP/USD.
U suprotnom, ako NFP bude 250K ili veći i Unemployment Rate ostane na 8.9% ili se smanji, ulazimo u BUY na parovima USD/JPY, USD/CHF, pa čak i slabo volatilni USD/CAD.

62 Bloombergova analitičara su se složila da će NFP da bude oko 190K, pogotovo nakon dobrih brojki koje je ADP objavio u sredu. Inače, ovaj podatak se objavljuje prvog petka nakon završetka meseca.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #36 poslato: 01.04.2011, 14:34:07 »
Prošli podatak je bio 192K, sada se očekuje 191K.

Sjajne vesti za $. NFP na 216K, a stopa nezaposletnosti pala na 8.8%.
Ipak devijacija nije odgovarajuća pa nismo ulazili u trgovinu po ovom osnovu...

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 01.04.2011, 14:36:29 »
U principu kada se poklope obe vesti , trebalo bi da to bude dovoljno za ulazak , u ovom slucaju u sell,mislim na eur-usd .

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #38 poslato: 01.04.2011, 14:40:39 »
U principu kada se poklope obe vesti , trebalo bi da to bude dovoljno za ulazak , u ovom slucaju u sell,mislim na eur-usd .

Sve kombinacije rade... ili BUY na USDCHF i USDJPY...

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 01.04.2011, 17:21:57 »
Ovo je nenormalno totalno ! Da li je neka spekulacija ili sta vec , ali definitivno ludi petak opet !

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #40 poslato: 01.04.2011, 17:38:36 »
Ovo je nenormalno totalno ! Da li je neka spekulacija ili sta vec , ali definitivno ludi petak opet !

Ima puno faktora danas. To što je petak i što je 1. u mesecu su manje bitni od člana FOMC-a Dudley-a koji je završio govor pre pola sata, a koji je trajao od 16h.
Mogli smo da vidimo slabljenje USD-a zahvaljujući njegovim izjavama da nije toliko blizu oporavak američke ekonomije. Tačnim rečima je rekao: "Izgled da se oporavi ekonomija je bolji nego pre 6 meseci, a lošiji nego što je to pre mesec dana izgledalo".
Na konto njegove izjave da FED neće stati sa QE2 (što se pre neki dan moglo naslutiti iz izjave drugih visokih zvaničnika) USD je oslabio na svim frontovima, negde manje, negde više.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #41 poslato: 01.04.2011, 18:09:52 »

Ima puno faktora danas. To što je petak i što je 1. u mesecu su manje bitni od člana FOMC-a Dudley-a koji je završio govor pre pola sata, a koji je trajao od 16h.
Mogli smo da vidimo slabljenje USD-a zahvaljujući njegovim izjavama da nije toliko blizu oporavak američke ekonomije. Tačnim rečima je rekao: "Izgled da se oporavi ekonomija je bolji nego pre 6 meseci, a lošiji nego što je to pre mesec dana izgledalo".
Na konto njegove izjave da FED neće stati sa QE2 (što se pre neki dan moglo naslutiti iz izjave drugih visokih zvaničnika) USD je oslabio na svim frontovima, negde manje, negde više.

Pošto Dudley od ranije nije baš omiljen među ekonomistima zbog nekih svojih izjava koje baš nisu primerene članu FOMC-a (npr. kada je izjavio da iPod ne može da se jede, na konto pada cena elektronike u odnosu na rast cena ostalih proizvoda), ne bi me čudilo da se pojavi opet i kaže Aprililili.....

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
USD - Non-Farm Employment Change
« Odgovor #42 poslato: 06.05.2011, 09:46:45 »
Drugi fundament za danas, a možda će se ispostaviti i najvažniji ove nedelje je u 14:30h i tada će da bude objavljen čuveni NFP odnosno Non-Farm Employment Change u Americi. Taj podatak označava broj novozaposlenih u prošlom mesecu, isključujući zaposlene u poljoprivrednoj industriji.
Prošli podatak je bio 216K, sada se očekuje 191K.

Druga vest koja se objavljuje u isto vreme, a na koju moramo veoma da obratimo pažnju je Unemployment Rate (stopa nezaposlenosti) za koju se predviđa da će da ostane na 8.8%. Ako dođe do konflikta između ove dve vesti, odnosno, ako Employment Change bude veći od očekivanog, a ukupan broj nezaposlenih se poveća (pogotovo iznad nivoa od 9.3%), tržište će da reaguje više na stranu na koju vodi ova druga vest - Unemployment Rate.

Konkretno, ako NFP bude manji ili isti sa 120K i Unemployment Rate bude preko 8.9% kupujemo valutni par EUR/USD i GBP/USD.
U suprotnom, ako NFP bude 250K ili veći i Unemployment Rate ostane na 8.8% ili se smanji, ulazimo u BUY na parovima USD/JPY, USD/CHF, pa čak i slabo volatilni USD/CAD.

Kako je u sredu ADP pokazao manje zaposlenih, naročito u privatnom sektoru, nemojte da se čudite ako dobijemo slabiji rezultat od očekivanog. Dok privatni sektor trpi, velike kompanije već iz meseca u mesec vide više zaposlenih.
Sa rekordnim izvozom, poboljšanjem u potrošnji i poverenju kupaca, kao i pozitivnim najavama iz kompanija kao što su General Motors da će do septembra da vrati na posao sve one koji su dobili otkaz, napredak u sektoru zapošljavanja se sve više nazire.

Ako dođe do mnogo jačeg podatka od predviđanog, ovo može da bude dodatni stimulans da dolar još ojača drugi dana zaredom. Inače, ovaj podatak se objavljuje prvog petka nakon završetka meseca.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #43 poslato: 06.05.2011, 14:32:17 »
Prošli podatak je bio 216K, sada se očekuje 191K.

Pomešani podaci: veći broj novozaposlenih (244K), ali veća i ukupna nezaposlenost (9%).
Mi propuštamo trgovanje, zasada...

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 06.05.2011, 14:44:45 »
hm...ja sam izvukao lepe parice na ovom trejdu bez spajka  8) Broker vs Me 1:1 , revenge of the nerd !