Da vama koji ste ispekli sve ovo je mnogo lakse nego nama pocetnicima(pricam u ime pocetnika)
vama je to jasno i ima ojasnjenje u samom kalendaru -opis ..znate kako da startujete ..koliko ste samo naloga odradili itd .ali ono sto je meni kao pocetniku jako vazno da ranije saznam o kjoj se vesti radi
..devijacija i ocekivanje da bi pravilno pustio nalog...a kada to obradim vise puta verovatno cu da tvrdim isto kao i vi..no tu smo da se dopunjujemo i odlicno da je tako..
Samo za tebe CUJO !
Kada npr. odeš na
www.forexfactory.com dobićeš pregledno sve vesti koje će biti u tom danu objavljene.
Ako hoćeš da vidiš vesti kompletno za celu nedelju ideš na opciju This Week (ona se nalazi u gornjem desnom uglu).
Ako imaš želju da detaljno razmotriš neku određenu vest, kao što je npr. danas vest u 16.00h na Ivey PMI za CAD, treba da odeš na ikonicu Detail za tu vest.
Potom će ti se otvoriti novi prozor u kom se nalazi istorija podataka za tu samu vest ( kada su bile prethodne objave te vesti, kao i kog datuma je sledeća objava - konkretan odgovor na tvoje pitanje) !.
Ceo proces sam ti prikazao i na slici.
Kao što vidiš iz istorije vesti za Ivey PMI za CAD, prethodna objava te vesti je bila 8. septembra i primećuješ da je devijacija bila velika u odnosu na predviđanja, tako da se valutni par USDCAD nepuna 3h posle objave pomerio čak 150 pipa.
U prilogu postavljam sliku od prethodne objave ove vesti, tačnije od 8. septembra.
Na ovaj način se možeš spremiti valjano i temeljno unapred za svaku objavu vesti !
Nadam se da sam ti dao kopletan odgovor !