Autor Tema: CAD - Ivey PMI  (Pročitano 14971 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
CAD - Ivey PMI
« poslato: 06.10.2010, 10:05:33 »
Danas u 16:00 po našem vremenu od strane Richard Ivey School of Business biće objavljen kanadski menadžerski indeks (PMI). Kao i svaki Purchasing Managers' Index i na ovaj se obraća posebna pažnja jer može da dovede do volatilnosti tržišta.
Prethodna vrednost je bila 65.9, predviđanje za ovaj put su 63.

Savet - USD/CAD: SELL 66.0, BUY 60.0.

Sve vam je verovatno i jasno već iz saveta, ali ukratko: prodajemo USD/CAD ako podatak bude 66 ili veći jer očekujemo jačanje CAD, a ako bude 60 ili manji kupujemo isti valutni par jer će sve više kanadskog biti potrebno za kupovinu 1 američkog dolara.
Do podatka se dolazi anketiranjem oko 175 menadžera iz raznih geografskih regiona i sektora, od kojih se traži da ocene nivo uslova poslovanja, uključujući zapošljavanje, proizvodnju, nove narudžbine, cene, isporuke dobavljača, kao i zalihe.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: CAD - Ivey PMI
« Odgovor #1 poslato: 06.10.2010, 10:13:26 »
Baš sada gledam tabelu sa vesti na koje treba trgovati koju je dukfx postavio u postu USD - ISM Non-Manufacturing PMI.

Što se tiče IVEY PMI piše da je trigger ukoliko je promena najmanje 3.0.
Ta promena se znači od 3.0 u ovom slučaju se ne odnosi na prethodnu vrednost , već na vrednost koja je predviđena pre objave vesti. Treba mi samo potvrda da bih znao da li ispravno posmatram  :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #2 poslato: 06.10.2010, 10:53:20 »
Što se tiče IVEY PMI piše da je trigger ukoliko je promena najmanje 3.0.
Ta promena se znači od 3.0 u ovom slučaju se ne odnosi na prethodnu vrednost , već na vrednost koja je predviđena pre objave vesti. Treba mi samo potvrda da bih znao da li ispravno posmatram  :)

Da, da, uvek gledaš u odnosu na predviđenu vrednost. To možeš i da vidiš u prvom postu:

"Prethodna vrednost je bila 65.9, predviđanje za ovaj put su 63.

Savet - USD/CAD: SELL 66.0, BUY 60.0."

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 06.10.2010, 12:23:11 »
Zar ne bi trebalo da se gleda u odnosu na prethodnu vrednost, pa ako je promena za min. 3.0 da se otvara pozicija ?!

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 06.10.2010, 12:59:34 »
Parametre gledaš na predviđenu vrednost, a ne na prethodnu vrednost.
Odgovor ti je dat u prethodnom postu.

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 06.10.2010, 13:00:02 »
Mene zanima jos nesto...ukapirao sam da postoji devijacija kod svakog  para zavisno od vesti kojeg su karaktera  i da se to prati u odnosu na PREDVIDANJE - rezultat...
ono sto je po meni bitno znati kada se U TOKU MESECA POJAVLJUJU VESTI...moze se napraviti tabela
kao ova za ovih 5 valuta - odlicna je ....ali sa datumima pojavljivanja u toku meseca..
Za institucionalnu trgovinu vec znamo :
1.Prvi petak u mesecu 14:30
2.Oko 13-og u mesecu 14:30
3.Zadnji utorak u mesecu 16:00
Ovo bi bilo veliko olaksanje jer prateci datume znamo kada koja vest dolazi i za to pripremamo "ULAZNICE" + sto je prezentirano ovde = treba da budemo uspesni
mozda to ima ovde negde vec dato pa nisam pronasao..
U svakom slucaju moram da priznam da sam ovde naucio mnogo stvari..ali bas zbog ovih detalja
koje pita gospodin ispred mene ...posle vaseg odgovora sve je jasno i to ostaje da se koristi kao siguran element u postavljanju naloga...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #6 poslato: 06.10.2010, 13:44:41 »
Zasada ne postoji takva tabela na forumu... što ne znači da je neko neće i napraviti.
Mada, u suštini, u proseku svaki dan možeš da radiš na ovaj način neku trgovinu. Pogledaj samo ovaj forum i imaćeš unapred prikazan plan trgovanja, a ako hoćeš nekoliko dana unapred da se pripremiš, pogledaj nedeljni pregled vesti na našem kalendaru.

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 06.10.2010, 14:08:07 »
Da vama koji ste ispekli sve ovo je mnogo lakse nego nama pocetnicima(pricam u ime pocetnika)
vama je to jasno i ima ojasnjenje u samom kalendaru -opis ..znate kako da startujete ..koliko ste samo naloga odradili itd .ali ono sto je meni kao pocetniku jako vazno da ranije saznam o kjoj se vesti radi
..devijacija i ocekivanje da bi pravilno pustio nalog...a kada to obradim vise puta verovatno cu da tvrdim isto kao i vi..no tu smo da se dopunjujemo i odlicno da je tako..

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 06.10.2010, 15:08:39 »
Da vama koji ste ispekli sve ovo je mnogo lakse nego nama pocetnicima(pricam u ime pocetnika)
vama je to jasno i ima ojasnjenje u samom kalendaru -opis ..znate kako da startujete ..koliko ste samo naloga odradili itd .ali ono sto je meni kao pocetniku jako vazno da ranije saznam o kjoj se vesti radi
..devijacija i ocekivanje da bi pravilno pustio nalog...a kada to obradim vise puta verovatno cu da tvrdim isto kao i vi..no tu smo da se dopunjujemo i odlicno da je tako..

Samo za tebe CUJO !  ;)

Kada npr. odeš na www.forexfactory.com dobićeš  pregledno sve vesti koje će biti u tom danu objavljene.
Ako hoćeš da vidiš vesti kompletno za celu nedelju ideš na opciju This Week (ona se nalazi u gornjem desnom uglu).
Ako imaš želju da detaljno razmotriš neku određenu vest, kao što je npr. danas vest u 16.00h na Ivey PMI za CAD, treba da odeš na ikonicu Detail za tu vest.
Potom će ti se otvoriti novi prozor u kom se nalazi istorija podataka za tu samu vest ( kada su bile prethodne objave te vesti, kao i kog datuma je sledeća objava - konkretan odgovor na tvoje pitanje) !.
Ceo proces sam ti prikazao i na slici.
Kao što vidiš iz istorije vesti za Ivey PMI za CAD, prethodna objava te vesti je bila 8. septembra i primećuješ da je  devijacija bila velika u odnosu na predviđanja, tako da se valutni par USDCAD nepuna 3h posle objave pomerio čak 150 pipa.
U prilogu postavljam sliku od prethodne objave ove vesti, tačnije od 8. septembra.

Na ovaj način se možeš spremiti valjano i temeljno unapred za svaku objavu vesti !
Nadam se da sam ti dao kopletan odgovor !  8)

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 06.10.2010, 15:19:37 »
kao i kog datuma je sledeća objava - konkretan odgovor na tvoje pitanje) ! to je sto sam trazio ...bravo  8)
hvala puno pravi ste.. 8).sada je vec lakse i moze da se opserviraju vesti po vaznosti a onda u agenda...
i one dolaze...mali podsetnik o cemu se radi a onda u napad ...i para kako kaze jedan "NI KRAVE NE MOGU DA IZEDU"...ha ha  moram malo da se nasalim kada ovako ide dobro sve...
pozdrav i hvala puno

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 06.10.2010, 15:23:33 »
Nema na čemu, zato smo tu !  ;)

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 06.10.2010, 18:01:03 »
da li imam pravo da prokomentarisem datu situaciju za danas (ako mi neko ovo potvdi znak je da sam u nekim pozicijama dobre procene a tu je i zarada :
samo da napomenem da je situacija kod ovog para naglo krenula ..podatak 70.3 je kasnio ali ipak sam uspeo
da postavim nekoliko naloga i svi su ok...ja to za sada po 20 pipa..
Svi parovi odradili dobro :

CAD/JPY……BY..... ok
CAD/CHF…BY.......ok
USD/CAD….SELL..ok
GBP/CAD….SELL...ok
AUD/CAD…SELL....ok         ......konstatacija   IPAK SE OVDE NAUCILOOOO 
                                            ako ovako nastavim  ????????????????

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 06.10.2010, 20:53:47 »
da li imam pravo da prokomentarisem datu situaciju za danas (ako mi neko ovo potvdi znak je da sam u nekim pozicijama dobre procene a tu je i zarada :
samo da napomenem da je situacija kod ovog para naglo krenula ..podatak 70.3 je kasnio ali ipak sam uspeo
da postavim nekoliko naloga i svi su ok...ja to za sada po 20 pipa..
Svi parovi odradili dobro :

CAD/JPY……BY..... ok
CAD/CHF…BY.......ok
USD/CAD….SELL..ok
GBP/CAD….SELL...ok
AUD/CAD…SELL....ok         ......konstatacija   IPAK SE OVDE NAUCILOOOO 
                                            ako ovako nastavim  ????????????????

Pipi su se mogli uzeti na svim valutnim parovima vezanim za CAD. Konstatacija ti je dobra.  :)
Ali... Postavlja se pitanje kako u 10 sekundi postaviti sve ove parove ?
Ne boj se, rešenja ima i za to. EA for news... Postaviću ga uskoro.

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 06.10.2010, 21:59:52 »
Da, da prava stvar izmaklo je dosta jer sam bio frci sto pre postaviti naloge
jedan par sam pogresio otisao u SELL...tek sada izlazi

Cekam...nestrpljivo...nemoj mnogo da se kasni  !!!!

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #14 poslato: 04.11.2010, 14:02:44 »
Danas u 15:00 po našem vremenu od strane Richard Ivey School of Business biće objavljen kanadski menadžerski indeks (PMI). Kao i svaki Purchasing Managers' Index i na ovaj se obraća posebna pažnja jer može da dovede do volatilnosti tržišta.
Prethodna vrednost je bila 70.3, predviđanje za ovaj put su 65.8.

Savet - USD/CAD: SELL 69.0, BUY 63.0.

Sve vam je verovatno i jasno već iz saveta, ali ukratko: prodajemo USD/CAD ako podatak bude 69 ili veći jer očekujemo jačanje CAD, a ako bude 63 ili manji kupujemo isti valutni par jer će sve više kanadskog biti potrebno za kupovinu 1 američkog dolara.

Do podatka se dolazi anketiranjem oko 175 menadžera iz raznih geografskih regiona i sektora, od kojih se traži da ocene nivo uslova poslovanja, uključujući zapošljavanje, proizvodnju, nove narudžbine, cene, isporuke dobavljača, kao i zalihe.
« Poslednja izmena: 04.11.2010, 14:12:10 FXModerator »