Autor Tema: USD - ISM Non-Manufacturing PMI  (Pročitano 9459 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
USD - ISM Non-Manufacturing PMI
« poslato: 05.10.2010, 00:20:11 »
Danas u 16:00 po našem vremenu ISM (Institute for Supply Management) će objaviti PMI (Purchasing Managers' Index) za prethodni mesec vezano za pružanje usluga. Do podatka se dolazi po istraživanju oko 400 menadžera koji traže od ispitanika da ocene nivo uslova poslovanja, uključujući zapošljavanje, proizvodnju, nove narudžbine, cene, isporuke dobavljača, kao i zalihe. Ako je indeks veći od 50 to je pokazatelj da je privreda u ekspanziji. Prethodna vrednost je bila 51.5, a predviđaju 52.1.

Savet - GBP/USD:  SELL 55.0, BUY 49.5.

Čekamo devijaciju od najmanje 2.5 indeksna poena; ako bude objavljen podatak 55 ili veći prodajemo valutni par GBP/USD, a ako bude 49.5 ili manji kupujemo isti par, pošto očekujemo da će u tom slučaju dolar da slabi.
Po istorijskim analizama, možemo da očekujemo da se, ukoliko nam se očekivanja u devijaciji ispune, cena pomeri za 50-ak pipa u narednih dva sata nakon objave vesti.
Ovaj podatak se objavljuje mesečno, 3. radni dan nakon isteka meseca, za prethodni mesec.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: USD - ISM Non-Manufacturing PMI
« Odgovor #1 poslato: 05.10.2010, 16:36:22 »
Rezultat za index je bio malo iznad očekivanja, 53,2, što nije bila dovoljna devijacija da bi se ušlo u trgovanje. Kao što i vidimo, tržište je neodlučno, radi u 30 pipa.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 05.10.2010, 20:49:05 »
Ta vest je pozitivna u korist USD,ali nije mi jasno zasto si bas napisao da mora da izadje pokazatelj minimum 55 da bi usli u Sell, jer i 53.2 je napredak u odnosu na prethodni mesec i ja sam ocekivao rast USD...totalno pogresno ispostavilo se ! :-\ ???

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #3 poslato: 05.10.2010, 21:49:00 »
Ta vest je pozitivna u korist USD,ali nije mi jasno zasto si bas napisao da mora da izadje pokazatelj minimum 55 da bi usli u Sell, jer i 53.2 je napredak u odnosu na prethodni mesec i ja sam ocekivao rast USD...totalno pogresno ispostavilo se ! :-\ ???

Propisi su propisi...  ;) Postoje već dobro znane razlike koje se očekuju. Isto tako će za sutrašnje vesti koje će biti malo kasnije postavljene na forum biti potrebno odstupanje od 50 (ADP Non-Farm Employment Change) i 5 (Ivey PMI).

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 05.10.2010, 22:06:20 »
ISM Non-Manufacturing PMI za ovu vest je neophodno da se napravi pomak od 2.5 znaci?

ADP Non-Farm Employment Change a za ovu vest posto je prethodni pokazatelj bio -10K znaci treba da bude oko 40K da bi se odrazilo na jacanje USD ?

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 05.10.2010, 22:18:17 »
I odakle znas te razlike ?

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 05.10.2010, 22:27:13 »
Verovatno je praksa tako pokazala.
U prilogu je tabela sa vestima na koje vredi trgovati i trigger-ima.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #7 poslato: 05.10.2010, 22:54:42 »
Tako je urosh1.
dukfx, hvala na tabeli.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 06.10.2010, 08:41:29 »
Zahvaljujem se i ja na tabeli  :) Još jedno pitanje.
Na kom sajtu pratite vesti tj. koji sajt ima najažurnije da ne kažem live vesti u vreme objava.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 06.10.2010, 15:10:26 »
Zahvaljujem se i ja na tabeli  :) Još jedno pitanje.
Na kom sajtu pratite vesti tj. koji sajt ima najažurnije da ne kažem live vesti u vreme objava.

www.forexfactory.com , sa malim kašnjenjem.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #10 poslato: 03.11.2010, 09:40:41 »
Danas u 15:00 po našem vremenu ISM (Institute for Supply Management) će objaviti PMI (Purchasing Managers' Index) za prethodni mesec vezano za pružanje usluga. Do podatka se dolazi po istraživanju oko 400 menadžera koji traže od ispitanika da ocene nivo uslova poslovanja, uključujući zapošljavanje, proizvodnju, nove narudžbine, cene, isporuke dobavljača, kao i zalihe.
Ako je indeks veći od 50 to je pokazatelj da je privreda u ekspanziji i samim tim bi i valuta trebala da jača.
Prethodna vrednost je bila 53.2, a predviđaju 53.5.

Savet - GBP/USD: SELL 56.5, BUY 50.5.

Čekamo devijaciju od najmanje 3 indeksna poena; ako bude objavljen podatak 56.5 ili veći prodajemo valutni par GBP/USD, a ako bude 50.5 ili manji kupujemo isti par, pošto očekujemo da će u tom slučaju dolar da slabi, odnosno sve više dolara će da bude potrebno za kupovinu jedne funte.

Po istorijskim analizama, možemo da očekujemo da se, ukoliko nam se očekivanja u devijaciji ispune, cena pomeri za 50-ak pipa u narednih dva sata nakon objave vesti.

Ovaj podatak se objavljuje mesečno, 3. radni dan nakon isteka meseca, za prethodni mesec.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #11 poslato: 03.11.2010, 15:02:01 »
Rezultat za index je bio malo iznad očekivanja, 54,3, ali ni ovaj put nije bila dovoljna devijacija da bi se ušlo u trgovanje.

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 03.11.2010, 15:05:53 »
U svakom slučaju dolar od sada polako jača.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #13 poslato: 03.11.2010, 15:10:25 »
U svakom slučaju dolar od sada polako jača.
Svakako je rezultat iznad očekivanja, dugačak je ovo dan, može tu još svega da bude...

Van mreže Brdjanin

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 03.11.2010, 18:49:25 »
 :-[

E , pa , meni tek danas NISTA JASNO NIJE - cio dan evro i funta istovjetno reaguju u odnosu sa dolarom ( kad jedno jaca , jaca i drugo ... i obratno ) ... a , maloprije ( od 18h do 19h ) evro prodje najvisociju tacku, a funt ... pomislih sad ce i funt " stopama " evra - taj mi proracun odnese skoro sve s racuna  :'(