Ako smo na primeru iznad usli u sell na 1.4225 i stavili sl na 20 pipa, da bi zatvorili sl poziciju neko od nas mora da kupi AUD po 1.4245 zar ne?
Na koji nacin je zatvoren sl kad za tu vrednost nije postojala trgovina, tj potraznja?
Odlično postavljeno pitanje !Za uspešnost strategije hedge trgovanja od presudne važnosti je broker, tj. da li on dozvoljava ovakav način trgovanja !
Većina brokera ne dozvoljava ovaj način trgovanja, i to u sledećem kontekstu :
1. Neki brokeri nemaju jedinstveno vreme zatvaranja i otvaranja svoje platforme, u tom slučaju Vi ne znate u koje vreme treba da uđete u trgovanje (po samoj strategiji ulaz u pozicije je 2 min pre zatvaranja tržišta) !
U ovom slučaju broker ne ispunjava zahteve ove strategije!
2. Jedan deo brokera iako imaju tačno vreme otvaranja i zatvaranja platforme, jednostavno Vam ne dozvoljavaju da uđete u proces trgovanja (obično je to 1h pre zatvaranja platforme i 1h posle otvaranja platforme).Objave MARKET CLOSED (tržište zatvoreno)
U ovom slučaju broker takođe ne ispuunjava zahtevane kriterijume !
3. U najvećem broju slučaja, broker će Vam dozvoliti da uđete u pozicije nekoliko minuta pre zatvaranja tržišta, ali će Vas onda sačekati velika neprijatnost po otvaranju tržišta.
Pitanje iz prethodnog posta upravo spada u ovu kategoriju!
Broker će jednostavno preći preko Vašeg Stop Loss-a, i po ceni na koje se tržište otvori će zatvarati vašu poziciju! Takođe treba izbeći i ove brokere sa ovom strategijom.
Međutim, nije sve tako crno...

Uvek imate niz brokera sa kojim će vam ova strategija funkcionisati.
Iz mog iskustva primoran sam da samo zbog ove strategije pripremim izvesnu svotu novca i da je u određenim periodima rotiram od brokera do brokera, odlazeći uvek ka drugom zbog prolazne strategije.
Do pre 6 meseci niz brokera je dozvoljavalo trgovanje sa ovom strategijom, do maja meseca sam bio na AdmiralMarket-u.
Trenutno funkcioniše kod par brokera, jedan od njih je i FX CLEARING !
Toliko od mene za sada...