Autor Tema: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)  (Pročitano 148469 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)
« Odgovor #300 poslato: 04.04.2014, 20:38:14 »
Dali je neko uplacivao i podizao novac Maestro karticom posto je vezana za devizni racun,vidim da je u vecini banaka 1.5% provizija.
Na FXopen ima slika maestro kartice ,posle naknadno nadjoh da ne moze,verovatno sto nema cod,ko ce ih znati.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #301 poslato: 04.04.2014, 21:16:47 »
Dali je neko uplacivao i podizao novac Maestro karticom posto je vezana za devizni racun,vidim da je u vecini banaka 1.5% provizija.
Na FXopen ima slika maestro kartice ,posle naknadno nadjoh da ne moze,verovatno sto nema cod,ko ce ih znati.

Za kartice kojima hoćeš da plaćaš preko interneta je bitno da imaju takozvani CVV ili CVV2 kod (Card Verification Value) što je u stvari trocifreni broj koji se nalazi sa zadnje strane Visa, MasterCard i Discover kartica. Može da bude i četvorocifreni kod American Express kartica.
Bez tok sigurnosnog koda nećeš moći da plaćaš preko interneta.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #302 poslato: 04.04.2014, 22:39:12 »
Kako onda neki brokeri prihvataju maestro karticu,a ona nema cod tri broja nije mi jasno.Dali se sa skrill moze povezati maestro kartica

Van mreže Alien70

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #303 poslato: 14.04.2015, 09:28:53 »
Kako izlazite na kraj sa našim slovima, kada je na primer na kreditnoj kartici ime Miloš Petrović? Postoje brokeri gde se u polje ime  mogu uneti samo engleska slova (latin letters). Ako bi u ovom primeru upisao ime Milos Petrovic, transakcija bi bila odbijena. Ja sam ovo rešio tako što sam depozit izvršio preko skrill-a, mada ima brokera koji ne prihvataju skrill (kao što je Dukascopy). Prilična gnjavaža... :(

Van mreže trut

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #304 poslato: 14.04.2015, 11:20:33 »
    Ja nemam problema sa "problematicnim" slovima ali sam citajuci postove na par poslednjih strana ove teme pomislio da cu imati problema sa povlacenjem novca na Visa Elektron karticu kod Inteze. Da li se nesto promenilo od kad su napisani postovi vezani za Intezu, ili da otvaram Skrill racun pa da uplate i isplate vrsim preko Skrila...?

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #305 poslato: 14.04.2015, 14:44:12 »
Od nedavno imam lose iskustvo sa Skrillom. Nedavno mi istekla Visa Virtuon kod Rajfajzen banke, pa su mi dali novu. I od tada ne mogu da povucem novac sa Skrilla na nju. Prepisivao sam se sa Skrillom, isao u Rajfazen, ne vredi. Kada pokusam da povucem pare, sve se blokira, probao sam sa vise racunara. U Skrilu su mi prvo pricali da vidim sa Rajfajzenom, u Rajfajzenu su utvrdili da zahtev stize od Skrilla ali kao za neki drugi tip kartice (za neku MOTO transakciju), za koju moja kartica nije, pa zato njihov sistem odbija zahtev od Skrlilla. Inace Skrill ne odbija da primi pare sa iste te kartice. U svakom slucaju nije u redu da se Skrillova lokacija zamrzne, treba da da neki izvestaj. Na krraju se me iz Skrilla otkacili, mi tu nista ne mozemo, povucite novac sa bank transfer, sto je najskuplja opcija.

Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže trut

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #306 poslato: 14.04.2015, 16:37:02 »
     Tango, imam utisak da su za nastanak tvog problema krivi i banka i skrill, mozda gresim... No, ja i dalje ne znam da li da otvaram racun kod Skrilla ili da radim sa Visa elektron karticom. Govori se o tome da banke uzimaju velike provizije, da je povlacenje sredstava skopcano sa raznim komplikacijama....

Van mreže zivdus

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #307 poslato: 14.04.2015, 20:02:50 »
poceo je da radi i Paypal  , koliko vidim  !!!   

Van mreže trut

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #308 poslato: 14.04.2015, 20:31:31 »
    Pogledao sam kod par brokera i nigde nisam nasao PayPal kao mogucnost za placanje, tako da to sto je poceo da radi ne vidim kao pogodnost za trgovce.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #309 poslato: 14.04.2015, 23:49:24 »
Od toga ništa. Možeš preko PP da plaćaš prema insotranstvu, ali ne možeš da primaš pare. Pričao sam sa njima pre nedelju dana telefonom, oni su me zvali povodom mailov koje sam im slao, javilise se valjda iz Londona i objasnili da zakonska regulativa kod nas im još uvek ne omogućava slanje para u Srbiju. Sve je smišljeno da se što više para iscedi iz Srbije u zapadne tokove a mi da moramo da prodamo sve što imamo da bi preživeli. Ne mislite valjda da je naše finansijsko zakonodavstvo samostalno i da ne radi po dikatu MMF i ECB.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #310 poslato: 14.04.2015, 23:53:03 »
     No, ja i dalje ne znam da li da otvaram racun kod Skrilla ili da radim sa Visa elektron karticom.
Skrill nije los i pored loseg iskustva koje imam. Za malu godisnju nadokanadu dobijes od njih VISA karticu sa kojom možeš da plaćaš. Nije isplativo i Srbiji zbog provizija konverzija EUR u DIN, ali je super za trošenje para u zemlje u kojima je EUR platežno sredstvo. Pretpostavljam da na ručunu imaš EURe.

Van mreže zivdus

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #311 poslato: 15.04.2015, 07:59:09 »
Od toga ništa. Možeš preko PP da plaćaš prema insotranstvu, ali ne možeš da primaš pare. Pričao sam sa njima pre nedelju dana telefonom, oni su me zvali povodom mailov koje sam im slao, javilise se valjda iz Londona i objasnili da zakonska regulativa kod nas im još uvek ne omogućava slanje para u Srbiju. Sve je smišljeno da se što više para iscedi iz Srbije u zapadne tokove a mi da moramo da prodamo sve što imamo da bi preživeli. Ne mislite valjda da je naše finansijsko zakonodavstvo samostalno i da ne radi po dikatu MMF i ECB.

ja imam paypal racun i od juce opcija Withdraw je otkljucana , a pre je bila zakljucana , sad nisam probao , ali citam na forumu b92 sta ljudi pisu . ! pozdrav 

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #312 poslato: 15.04.2015, 09:17:22 »
ja imam paypal racun i od juce opcija Withdraw je otkljucana , a pre je bila zakljucana , sad nisam probao , ali citam na forumu b92 sta ljudi pisu . ! pozdrav
Odlične vesti.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #313 poslato: 15.04.2015, 23:41:21 »
     No, ja i dalje ne znam da li da otvaram racun kod Skrilla ili da radim sa Visa elektron karticom.
Skrill nije los i pored loseg iskustva koje imam. Za malu godisnju nadokanadu dobijes od njih VISA karticu sa kojom možeš da plaćaš. Nije isplativo i Srbiji zbog provizija konverzija EUR u DIN, ali je super za trošenje para u zemlje u kojima je EUR platežno sredstvo. Pretpostavljam da na ručunu imaš EURe.

10€ je godišnje održavanje za njihovu karticu, s tim da se prva godina ne plaća, nije loš kurs razmene, ali mene lično nervira to što ne mogu da podignem više od 250€ u 24h. Što se tiče plaćanja u inostranstvu, takođe dobar kurs, ali i tu postoje limiti, gde npr. možete da platite 7 puta u 24h sa tom karticom.

Što se tiče PayPala, znam koliko i ovi na B92.

Van mreže trut

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #314 poslato: 16.04.2015, 09:35:14 »
    Otvorio sam racun kod Skrilla, uradio sve sto treba..., porucio karticu i oni mi odma uzeli 10evra. Dakle, da li su uzeli za dobijanje kartice ili za odrzavanje iste, ja ostadoh bez 10 evrica....