Autor Tema: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)  (Pročitano 148535 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)
« Odgovor #240 poslato: 18.02.2012, 00:30:23 »
Meni broker Forex4you ne prihvata Visa Virtuon karticu pa ne mogu direktno deponovati sredstva kod njih. Treba mi Moneybookers. Sa druge strane virtuon mi je naravno u evrima, moneybookers mi treba u dolarama a ne znam gde da nađem onaj tačan iznos koji treba da se unese posle uplate jer mi banka daje izvod u eurima. Taman kad sam skupio novac za trgovanje naiđem na ovaj problem.
Smatram da je tvoja viza virtuon i moja viza poklon isto samo razlicite banke,tako kada sa MB dizes u eurima MB trebuje eur a ti imas dinare na virton vizi  sistem prepoznaje i nosi eure a tebi skida dinare.Pitas telefonom koliki je kurs eur gornji puta koliko eur zelis da uplatis toliko moras dinara imati i plus zauzece banke razliciti su od banke do danke,meni je intesa oduvala 50$ na 1000$ tako da sam ih batalio to bi trebalo da se vrati ,a rekli su mi da je u trnutku transakcije toliko bilo ,a to je nemoguce .

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #241 poslato: 18.02.2012, 00:39:43 »
Meni broker Forex4you ne prihvata Visa Virtuon karticu pa ne mogu direktno deponovati sredstva kod njih. Treba mi Moneybookers. Sa druge strane virtuon mi je naravno u evrima, moneybookers mi treba u dolarama a ne znam gde da nađem onaj tačan iznos koji treba da se unese posle uplate jer mi banka daje izvod u eurima. Taman kad sam skupio novac za trgovanje naiđem na ovaj problem.
Smatram da je tvoja viza virtuon i moja viza poklon isto samo razlicite banke,tako kada sa MB dizes u eurima MB trebuje eur a ti imas dinare na virton vizi  sistem prepoznaje i nosi eure a tebi skida dinare.Pitas telefonom koliki je kurs eur gornji puta koliko eur zelis da uplatis toliko moras dinara imati i plus zauzece banke razliciti su od banke do danke,meni je intesa oduvala 50$ na 1000$ tako da sam ih batalio to bi trebalo da se vrati ,a rekli su mi da je u trnutku transakcije toliko bilo ,a to je nemoguce .
Isto tako MB dolarski racun trebuje na tvoj viza virtuon broj racuna $ a ti pitas kolki je gornji kurs $ preracunas i toliko moras imati dinara,da bi MB mogao uzeti.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #242 poslato: 18.02.2012, 08:02:18 »
Smatram da je tvoja viza virtuon i moja viza poklon isto samo razlicite banke...

Glavno pitanje je da li kartica ima CVV sigurnosni kod sa zadnje strane kartice (3 ili 4-cifreni broj). Ako nema, ne može da se koristi za internet plaćanje i samim tim ni sa povezivanjem sa MB-om.
A po meni je komplikovanije preračunavati dinare, prebacivati itd.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #243 poslato: 18.02.2012, 08:05:27 »

Trebao si da povežeš račune sa mobilnim telefonom, odmah ti stiže tačna suma i završavaš celu proceduru za 10 minuta. Ako nisi, uradi ono što je urosh1 rekao.

Van mreže felix

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #244 poslato: 18.02.2012, 13:35:41 »

Ja sam pre dva meseca uplatio kod F4Y (Method    Banking cards: AcquiroPay (Visa / Mastercard) preko Visa virtuon(raiffeisenbank) 1000$,proslo je 4-5 dana dok uplata nije prosla, pre dve nedelje  sam uplatio jos 260$, uplata je izvrsena iste sekunde.
Sta su ti rekli? sta je problem?

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #245 poslato: 18.02.2012, 14:31:23 »

Ja sam pre dva meseca uplatio kod F4Y (Method    Banking cards: AcquiroPay (Visa / Mastercard) preko Visa virtuon(raiffeisenbank) 1000$,proslo je 4-5 dana dok uplata nije prosla, pre dve nedelje  sam uplatio jos 260$, uplata je izvrsena iste sekunde.
Sta su ti rekli? sta je problem?
Po meni su prvi put bile na visa/mastercard,a drugi put na visa virtuon racunu sa kodom 3 ili 4 cifre ,tu su sredstva bila u dinarima,a onda prodje odma.Ako imas uvid u E-banking pogledaj i videces da je skinuto sa visa-virtuon racuna i proslo odma.Sa te visa virtuon kartice mozes placati i u drugim valutama,na njoj su dinari i sistem po gornjem kursu banke za trazenu valutu da se plati nesto ili prebaci brokeru pretvara dinare za trazenu valuti i automatski se plati iliti prebaci.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #246 poslato: 18.02.2012, 14:39:55 »
Po meni su prvi put bile na visa/mastercard,a drugi put na visa virtuon racunu sa kodom 3 ili 4 cifre ,tu su sredstva bila u dinarima,a onda prodje odma.Ako imas uvid u E-banking pogledaj i videces da je skinuto sa visa-virtuon racuna i proslo odma.Sa te visa virtuon kartice mozes placati i u drugim valutama,na njoj su dinari i sistem po gornjem kursu banke za trazenu valutu da se plati nesto ili prebaci brokeru pretvara dinare za trazenu valuti i automatski se plati iliti prebaci.

Zavisi od banke. Raiffeisen Virtuon je vezan za devizni račun.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #247 poslato: 18.02.2012, 14:50:14 »
Otisao sam u erstebanku kupio 1000$ po gornjem kursu bankar ih je stavio na devizni racun, a ne na visa poklon internet karticu,ja odem kuci dam brokeru broj visa internet kartice kaze nema nista zove telefonom,ja nazovem u banku on kaze da je mislio sa deviznog da saljem pa ih je tu stavio.Onda je tebalo ponovo da prodam $ za dinare gde bih izgubio 3000-4000 dini i postavio   dinare na visa poklon racun,da ne bih gubio telefonom smo se dogovorio sa radnikom u banci da stornira transakciju kupovine dolara i postavi u dinare istu vrednost po gornjem kursu koju sam platio.Za pet minuta je to obavio i broker ih je odma prebacio na moj trgovinski racun.Sutra dan sam morao otici do radnika na salteru da mu potpisem nalog a vratim predhodni

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #248 poslato: 18.02.2012, 15:08:56 »
Iz ovoga sto se meni desilo proistice,kada sam u intesi isto kupio 1000$ po gornjem kursu za dinare +50$ za aktivaciju,sistem je prebacio u dinare i dodao onih 50$ pretvaranjem u dinare,tako da je kod brokera leglo 1000$ .a ja izgubio 3000-4000 din.I u erste bi se to desilo da nije stornirao,isto bi izgubio 3000-4000din.I moj visa poklon racun je vezan sa dodatnim deviznim racunom kao i ostale banke.Tako da sada kada saljem novac znam da im kazem da hocu 1000$ protiv vrednost u dinare na visa poklon kartici,tako po meni vazi i za virtuon karticu.Tu bankari cute i mogu da manipulisu.Radniku u erste banci sam se zalio da su mi u intesi uzeli 50$ ,e pokazao mi je kako,svaka skola se placa.Svaka cast ERSTE BANCI profesionalci su .

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #249 poslato: 18.02.2012, 15:25:33 »
Broker mi je dao informaciju da se takve stvari desavaju sa intezom i rajfajzenom,tako da bih sada isto i na virtuon kartici trazio da mi protiv vrednost 1000$ postave u dinarima na viza virtuon kartici,tako ne mogu da manipulisu,nema prostora da me prevare.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #250 poslato: 18.02.2012, 15:33:01 »
Broker mi je dao informaciju da se takve stvari desavaju sa intezom i rajfajzenom,tako da bih sada isto i na virtuon kartici trazio da mi protiv vrednost 1000$ postave u dinarima na viza virtuon kartici,tako ne mogu da manipulisu,nema prostora da me prevare.

Nema nikakve prevare, zašto bi gubio novac pri promeni dinara???
Staviš € ili $ i njih prebacuješ i miran si! Ne razmišljaš o gornjem, donjem kursu, kalkulacijama, provizijama, održavanju računa... Jedini trošak je sa MB na Virtuon 1,8€ fiksno.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #251 poslato: 18.02.2012, 19:15:12 »
Ne znam zasto komplikujete.

Rajfajzen Banka kao i Intesa , imaju Vitruon odnosno Visa Internet karticu, za placanje preko interneta. I jedna i druga imaju devizni racun za koje su vezane , logicno . Kakvo crno prebacivanje u dinare . Uzmite dinare kupite devize ko povoljnom kursu negde , menjacnica neka, pratite kurs, znate i sami da banke imaju veci kurs .

Te devize prebacujete ili direktno kod brokera ili preko MB . Provizija koju uzima VISA je 1.9% i to je to .
 I da naglasim jos nesto. VISA inace sve radi preko EUR-a tako da ukoliko hocete da krenete sa USD malo ce vas odrati , prilikom konverzije, tako da radite sa EUR odavde , a racun kod brokera drzite u bilo kojoj valuti .

Tako isto i prilikom podizanja novca od brokera, u kojoj god valuti da prebacujete novac u toj valuti vam leze na Vas devizni racun.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #252 poslato: 18.02.2012, 20:17:23 »

Rajfajzen Banka kao i Intesa , imaju Vitruon odnosno Visa Internet karticu, za placanje preko interneta. I jedna i druga imaju devizni racun za koje su vezane , logicno . Kakvo crno prebacivanje u dinare . Uzmite dinare kupite devize ko povoljnom kursu negde , menjacnica neka, pratite kurs, znate i sami da banke imaju veci kurs .

Te devize prebacujete ili direktno kod brokera ili preko MB . Provizija koju uzima VISA je 1.9% i to je to .
 I da naglasim jos nesto. VISA inace sve radi preko EUR-a tako da ukoliko hocete da krenete sa USD malo ce vas odrati , prilikom konverzije, tako da radite sa EUR odavde , a racun kod brokera drzite u bilo kojoj valuti .

Tako isto i prilikom podizanja novca od brokera, u kojoj god valuti da prebacujete novac u toj valuti vam leze na Vas devizni racun.
Pa ako su te dve devizne zasto su vezane za opet devizni racun kako je to logicno.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #253 poslato: 18.02.2012, 22:06:53 »

Pa ako su te dve devizne zasto su vezane za opet devizni racun kako je to logicno.
Odvojen devizni od kartice, da ne bi pare koje su vezane za karticu pojeo mrak :)
KUM, pobednik

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #254 poslato: 18.02.2012, 22:58:10 »

Odvojen devizni od kartice, da ne bi pare koje su vezane za karticu pojeo mrak :)
Odvojen racuni da,ali vezani nikako.