Autor Tema: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)  (Pročitano 148559 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)
« Odgovor #225 poslato: 17.02.2012, 00:43:18 »
Izvinite što pitam pitanje postavljeno verovatno bar desetak puta, ali bih voleo da mi neko ko ima vremena i spreman je da pomogne objasni ponovo. Pročitao sam temu par puta i još mi nisu jasne neke stvari.

Da mi objasni po stavkama proces uplate na cent račun u dolarima preko mb i Visa virtuon kartice.
Sredstva na virtuonu su mi u eurima, mb ću sad da otvorim i zanima me da li da otvaram to u dolarima ili eurima pošto hoću da mi račun kod brokera bude u dolarima.
I kako vi sa virtuon karticom povlačite sredstva, pošto koliko shvatam virtuon je samo za plaćanje preko interneta?

Evo kratko: Virtuon na MB, u sekundi se odradi transakcija; MB na broker, takođe u sekundi. Kod povlačenja: broker na MB, uglavnom u istom danu, MB na Virtuon, 4-5 dana.
Kod MB naloga pazi jer možeš da imaš samo jedan nalog i samo u jednoj valuti. Pre nego što prvi put uradiš depozit možeš da se predomisliš i promeniš valutu. Kad jednom odradiš depozit u određenoj valuti ne možeš da menjaš na MB-u.
S druge strane ti možeš da povlačiš novac na MB u bilo kojoj valuti, ali će ti se obračunavati po kursnoj razlici + neki procenat, koji možeš da nađeš na njihovom sajtu.

Nadam se da ti je sad sve kristalno jasno. Ako ima još koje pitanje, tu smo.

Ah, da, skidanje sa Virtuona... Odeš u banku i skineš sa svog računa.

Laku noć! O0
« Poslednja izmena: 17.02.2012, 00:45:04 FXModerator »

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #226 poslato: 17.02.2012, 08:56:36 »
Izvinite što pitam pitanje postavljeno verovatno bar desetak puta, ali bih voleo da mi neko ko ima vremena i spreman je da pomogne objasni ponovo. Pročitao sam temu par puta i još mi nisu jasne neke stvari.

Da mi objasni po stavkama proces uplate na cent račun u dolarima preko mb i Visa virtuon kartice.
Sredstva na virtuonu su mi u eurima, mb ću sad da otvorim i zanima me da li da otvaram to u dolarima ili eurima pošto hoću da mi račun kod brokera bude u dolarima.
I kako vi sa virtuon karticom povlačite sredstva, pošto koliko shvatam virtuon je samo za plaćanje preko interneta?

I ako ti je Virtuon kartica u Eur onda i ti uplati Eur , posto imaju velike troskove konverzije valuta. Inace ti je najbolje da sve radis u jednoj valuti kako bi smanjio troskove maksimalno.
MB ti uzima oko 2% za svaku konverziju .

Ostalo ti je lepo objasnjeno .

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #227 poslato: 17.02.2012, 12:11:43 »
Kako sada to?
Visa Virtuon je kartica iskljucivo namenjena za kupovinu preko interneta, i u ovom slucaju moze i novac da se prebaci, sto znaci da na nju ne mozes povlaciti nikakav novac, mozes samo da placas, a ako placas preko Virtuon, ne treba ti MB, samo uplatis novac na svoju karticu, dodjes kuci, otvoris racun kod brokera i prebacis novac direktno sa kartice, tako sam ja uradio.

A isplata ti mora ici na tekuci devizni racun, znaci moras dva racuna odma da otvoris, Visa Virtuon(devizni,naravno) i tekuci devizni racun, kada povlacis novac, prebacis ga na MB pa sa MB onda na taj tekuci racun.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #228 poslato: 17.02.2012, 12:24:50 »
Kako sada to?
Visa Virtuon je kartica iskljucivo namenjena za kupovinu preko interneta, i u ovom slucaju moze i novac da se prebaci, sto znaci da na nju ne mozes povlaciti nikakav novac, mozes samo da placas, a ako placas preko Virtuon, ne treba ti MB, samo uplatis novac na svoju karticu, dodjes kuci, otvoris racun kod brokera i prebacis novac direktno sa kartice, tako sam ja uradio.

A isplata ti mora ici na tekuci devizni racun, znaci moras dva racuna odma da otvoris, Visa Virtuon(devizni,naravno) i tekuci devizni racun, kada povlacis novac, prebacis ga na MB pa sa MB onda na taj tekuci racun.

kod nekih brokera mozes povuci direktno na karticu, kad pitas one u banci oni nemaju pojma kako je to doslo.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #229 poslato: 17.02.2012, 12:42:51 »
Kako sada to?

kod nekih brokera mozes povuci direktno na karticu, kad pitas one u banci oni nemaju pojma kako je to doslo.

Za to nisam znao  :o

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #230 poslato: 17.02.2012, 12:44:57 »
To i mene buni. Da li je u pravu MileFX za ovo i da li da otvorim još jedan devizni račun uz ovaj koji je vezan za Virtuon?
Recimo da otvorim MB u evrima pošto mi je i Virtuon u evrima da li je moguće da kod brokera otvorim račun u dolarima i sa MB brokeru prebacim evre koja će biti zamenjena u dolare kod brokera?
Kao što FXmoderator kaže kod MB možemo da imamo samo jedan račun pa mi je bitna valuta u kojoj ću ga otvoriti. Virtuon mi je u eur a radio bih sa usd trgovanje.
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže Vojvoda

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #231 poslato: 17.02.2012, 13:04:20 »
Moj problem je što forex4you ne prihvata Virtuon kartice pa moram raditi preko MB, a to mi i sigurnije deluje. Zato neću da otvaram MB dok ne dobijem prave savete od vas.  :)
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže Alien70

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #232 poslato: 17.02.2012, 13:21:31 »
To i mene buni. Da li je u pravu MileFX za ovo i da li da otvorim još jedan devizni račun uz ovaj koji je vezan za Virtuon?
Recimo da otvorim MB u evrima pošto mi je i Virtuon u evrima da li je moguće da kod brokera otvorim račun u dolarima i sa MB brokeru prebacim evre koja će biti zamenjena u dolare kod brokera?
Kao što FXmoderator kaže kod MB možemo da imamo samo jedan račun pa mi je bitna valuta u kojoj ću ga otvoriti. Virtuon mi je u eur a radio bih sa usd trgovanje.

Ništa te ne košta da otvoriš pored Virtuon i regularan devizni tekući račun na koji 100% može da se povlači novac. Ovo  što si opisao gore je upravo moj slučaj ko FXOpen-a. Kod MB imam otvoren račun u EUR a kod FXOpen-a u USD. Za withdraw je registrovan devizni račun koji nije vezan za karticu. Kada deponuješ novac kod brokera konveziju automatski izvrši MB ( U ovom slučaju EUR u USD) po ceni koja se svakodnevno menja i može se naći na njihovom sajtu pod wholesale exchange rates. Danas je recimo za 1 EUR kurs 1.3071 USD.

Van mreže Vojvoda

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #233 poslato: 17.02.2012, 13:31:15 »
Sad su mi iz FX4U rekli da ako mi je MB u eurima ne mogu otvoriti račun kod njih u dolarima već moram otvoriti novi MB u dolarima pa onda deponovati sredstva.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #234 poslato: 17.02.2012, 18:33:14 »
Ajde da sumiramo da te ne zbunjujemo:
- MB otvaraš u jednoj valuti i sigurniji ti je
- sa Virtuon računa možeš da podižeš novac bez problema u banci (ne na bankomatu), kao što možeš i da stavljaš na isti
- možeš i pored Virtuon da otvoriš još jedan devizni račun, ništa te ne košta. To ljudi rade čisto radi svoje sigurnosti, da kad imaju sredstva na Virtuon računu, prebace odmah na ovaj drugi, da im slučajno neko ne bi zloupotrebio tu karticu. Ili eventualno da sa tim drugim računom vežeš redovnu kreditnu karticu sa kojom možeš da plaćaš na drugim mestima
- da, u pravu si, ako imaš MB u €, ne možeš da prebacuješ na $ račun kod nekih brokera, ali možeš da povlačiš i pri tom ti MB uzima neki mali procenat.

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #235 poslato: 17.02.2012, 18:52:46 »
Druže, moj topli savet ti je da sve radiš u evrima.
Kao prvi problem sam imao sa bankom Inte*** jer prilikom isplate u dolarima oni su filozofirali, pa su mi se nauzimali provizija, pa kursne razlike, NISTE SE NAJAVILI !!!....
Ja takodje imam problem, a to mi je da su pare iz Srbije krenule u dinarima, na internet karticu, pa na račun kod MB-a u dolarima, a kod brokera radim u evrima.
No, prvom prilikom isplate u planu mi je da pare direktno od brokera pošaljem na internet karticu u eurima, preskočim MB i podignem evre na šalteru, ali i tu vidim problem, jer će me banka pitati po kom osnovu mi ležu pare.
Koliko sam uspevao do sada, prolazilo je kao POMOĆ, ne znam koja je šifra za to trenutno, ali ti mogu naći.
Sledeći problem ti je što preko 5000 eura, moraš da se najaviš, a još veći je problem na koji nema odgovor je da li oni obaveštavaju nekoga u poreskoj da ti redovno imaš prilive, a nisi platio državi.
No ovo su već nove teme

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #236 poslato: 17.02.2012, 23:12:52 »
Imam vizu poklon karticu karticu za internet transakcije ili E banking,na tu karticu su dinari i samo dinari,kada se salje brokeru npr 1000$  to je npr 80000din moram imati toliko na viza poklon kartici +2500din da bi se sistem kod prebacivanja aktivirao posle se te pare vrate.Broker ili ja trebuje 1000$ i ide na moj racun viza sistem prepoznaje i automatski po gornjem kursu  usd trenutnom pretvara moje dinare u usd i odnosi ih tako da kod brokera leze 1000$.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #237 poslato: 17.02.2012, 23:14:29 »
Imam vizu poklon karticu karticu za internet transakcije ili E banking,na tu karticu su dinari i samo dinari,kada se salje brokeru npr 1000$  to je npr 80000din moram imati toliko na viza poklon kartici +2500din da bi se sistem kod prebacivanja aktivirao posle se te pare vrate.Broker ili ja trebuje 1000$ i ide na moj racun viza sistem prepoznaje i automatski po gornjem kursu  usd trenutnom pretvara moje dinare u usd i odnosi ih tako da kod brokera leze 1000$.
Erstebanka je u pitanju.

Van mreže Vojvoda

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #238 poslato: 17.02.2012, 23:46:31 »
Meni broker Forex4you ne prihvata Visa Virtuon karticu pa ne mogu direktno deponovati sredstva kod njih. Treba mi Moneybookers. Sa druge strane virtuon mi je naravno u evrima, moneybookers mi treba u dolarama a ne znam gde da nađem onaj tačan iznos koji treba da se unese posle uplate jer mi banka daje izvod u eurima. Taman kad sam skupio novac za trgovanje naiđem na ovaj problem.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #239 poslato: 18.02.2012, 00:09:22 »
Meni broker Forex4you ne prihvata Visa Virtuon karticu pa ne mogu direktno deponovati sredstva kod njih. Treba mi Moneybookers. Sa druge strane virtuon mi je naravno u evrima, moneybookers mi treba u dolarama a ne znam gde da nađem onaj tačan iznos koji treba da se unese posle uplate jer mi banka daje izvod u eurima. Taman kad sam skupio novac za trgovanje naiđem na ovaj problem.

Za to treba da kontaktiras banku,oni ce ti reci tacan iznos. Jer ukoliko budes sam preracunavao , pritom tri puta pogresis , blokirace ti MB racun.

Neko je spomenuo za prijem novca iz inostranstva, u principu bi trebalo da kazete da je to na ime honorara,a koji je honorar u pitanju nebitno je. Da vas ne cimaju .