Autor Tema: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)  (Pročitano 148560 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)
« Odgovor #210 poslato: 17.11.2011, 17:31:33 »
Evo moj slucaj sa HotForex i Moneybookers.
Uplatio sam na moj moneybookers account $200, otvorio sam racun kod HotForex i uplatio preko moneybookers.
Sve je lepo i brzo proslo, poceo sam da trgujem.
Treci dan otvorim terminal i vidim da mi je stanje 0.0
Pogledam history i pise da Refund MB. Kontaktirao sam ih i napisali su nesto glupo, pa opet im pisem i onda su rekli da je MoneyBookers oznacio moju karticu kao da su ukrali ili tako nesto i da su trazili od njih da refundiraju pare i oni su to odradili. Kontaktirao sam Moneybookers o cemu se radi i oni su mi trazili neke dokumente, vozacka i neki racun. Ja njima poslao, cekao nekoliko dana, i javili su mi da im je potrebno i kopija licne karte ili pasosa. Ja poslao i to. Opet cekam, i posle nekoliko dana stize mail da je sve ok, moj nalog je ponovo aktivan. Ja se ulogujem ali ne vidim pare sto je Hotforex refundirao. Opet pisem mail, cekam par dana, stize odgovor da je kod njih je sve instant, znaci ako su oni poslali nazad, treba da je vidim kad se ulogujem i da treba kontaktiram Hotforex. Pisem mail hotforexu i oni mi odgovore da su poslali i da kontaktiram moneybookers i tako lepo u krug. Poslao sam jos nekoliko mailova ali ista prica, tako da moje pare su nestale i nemam pojma sta mogu da uradim da ih dobijem nazad.
Verovatno bi bilo brze da ih nazovem ali ne ide mi toliko engleski da se raspravljam sa njima, tako da je ostao mail.
Zadnji mail sam poslao hotforexu pre 7 dana i nema odgovora...
Jel imao neko slicna iskustva? Da li ima neko savet, kako ovo da isteram do kraja?

Nikad nisam čuo da je bilo ko imao probleme sa MB-om. S druge strane za HotForex sam i to baš u poslednje vreme čuo neke priče, ali one nemaju veze sa deponovanjem nego sa spread-om. Opet, u velikim sistemima se potkradu greške, ali sve to može i mora da se istera do kraja.
Puno bi ti koristilo kada bi imao bar neke screenshot-ove ili istoriju tvoje platforme i istoriju MB računa.
Tako mogu lepo da uporede i jedni i drugi. Ako su tvoje pare stigle do MB-a, ne mogu tek tako da nestanu. Da li si proverio da ti nisu vratili na bankovni račun (karticu)?

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #211 poslato: 17.11.2011, 18:00:51 »
Napokon dobre vesti, bar za mene...
Danas kad sam napisao ovaj post, uzeo sam opet live chat Hotforexa. Morao sam sve iz pocetka objasnjavati kako je bilo. Trajalo je vise od sat vremena. Poslao sam mailove od moneybookers, napravio screenshoots itd.
Rekli su mi da ce proslediti finansijskom sektoru i da ce mi javiti jos danas.
Pre pola sata sam dobio email od njih, da citiram:
Please note that your refund has been canceled.
We processed the transaction once again.

Skoro sam u istom momentu dobio i mail od moneybookers da su mi legle pare.
Dobio sam sve nazad, tako da prica ima happy end, ali sam izgubio 3 nedelje, mnogo vremena i zivaca zbog neprofesionalnosti HotForex-a...
Vise puta sam ih pitao i svaki put su rekli da su vec refundirali, a sad ispadne da nisu...
Ali dobro necu da kukam, bitno je da sam dobio nazad pare, ali da sam zavrsio s njima, ZAVRSIO SAM.

Evo moj slucaj sa HotForex i Moneybookers.
Uplatio sam na moj moneybookers account $200, otvorio sam racun kod HotForex i uplatio preko moneybookers.
Sve je lepo i brzo proslo, poceo sam da trgujem.
Treci dan otvorim terminal i vidim da mi je stanje 0.0
Pogledam history i pise da Refund MB. Kontaktirao sam ih i napisali su nesto glupo, pa opet im pisem i onda su rekli da je MoneyBookers oznacio moju karticu kao da su ukrali ili tako nesto i da su trazili od njih da refundiraju pare i oni su to odradili. Kontaktirao sam Moneybookers o cemu se radi i oni su mi trazili neke dokumente, vozacka i neki racun. Ja njima poslao, cekao nekoliko dana, i javili su mi da im je potrebno i kopija licne karte ili pasosa. Ja poslao i to. Opet cekam, i posle nekoliko dana stize mail da je sve ok, moj nalog je ponovo aktivan. Ja se ulogujem ali ne vidim pare sto je Hotforex refundirao. Opet pisem mail, cekam par dana, stize odgovor da je kod njih je sve instant, znaci ako su oni poslali nazad, treba da je vidim kad se ulogujem i da treba kontaktiram Hotforex. Pisem mail hotforexu i oni mi odgovore da su poslali i da kontaktiram moneybookers i tako lepo u krug. Poslao sam jos nekoliko mailova ali ista prica, tako da moje pare su nestale i nemam pojma sta mogu da uradim da ih dobijem nazad.
Verovatno bi bilo brze da ih nazovem ali ne ide mi toliko engleski da se raspravljam sa njima, tako da je ostao mail.
Zadnji mail sam poslao hotforexu pre 7 dana i nema odgovora...
Jel imao neko slicna iskustva? Da li ima neko savet, kako ovo da isteram do kraja?

Nikad nisam čuo da je bilo ko imao probleme sa MB-om. S druge strane za HotForex sam i to baš u poslednje vreme čuo neke priče, ali one nemaju veze sa deponovanjem nego sa spread-om. Opet, u velikim sistemima se potkradu greške, ali sve to može i mora da se istera do kraja.
Puno bi ti koristilo kada bi imao bar neke screenshot-ove ili istoriju tvoje platforme i istoriju MB računa.
Tako mogu lepo da uporede i jedni i drugi. Ako su tvoje pare stigle do MB-a, ne mogu tek tako da nestanu. Da li si proverio da ti nisu vratili na bankovni račun (karticu)?

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #212 poslato: 17.11.2011, 18:22:39 »
Sad pazi gde ces da otvoris novi racun moj savet nemoj kod tih brokera za koje niko ne zna i nemoj da se povedes za bonusima to je reklama imas dosta poznatih sigurnih brokera iz tabele na sajtu, iskreno admiral je ok alpari je ok imas tu dosta dobrih brokera.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #213 poslato: 17.11.2011, 19:02:22 »
Napokon dobre vesti, bar za mene...

Bravo bravo, tako se to radi!

Siguran sam da se ostali članovi foruma neće ljutiti ako HotForex stavimo na listu "NE! brokera"...

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #214 poslato: 17.11.2011, 19:14:26 »
Hvala na podrsku!
Nadam se da ce ova prica pomoci onima sa otvorenim racunom kod njih, ako niste vise da budu oprezni.

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #215 poslato: 25.11.2011, 09:12:01 »
Hvala na podrsku!
Nadam se da ce ova prica pomoci onima sa otvorenim racunom kod njih, ako niste vise da budu oprezni.
Tek sad videh ovo... bas mi je zao da si ovako prosao sa njima. Posebno jer sam ja mozda uticao da otvoris racun kod njih. Koristim istu kombinaciju racuna sa njima (MB <> HotFX) i nisam do sada imao nikakvih problema, cak je uvek sve bilo besprekorno (deposit/withdraw)...

Sto se tice spreada je tacno, mislim da su menjali liquidity providera i da su se tu malo 'zaj..bali' i pokvarili spread u proseku. Ali to i dalje ne izgleda tako lose a i ne utice na moj stil trgovanja, tako da skoro da nisam ni primetio razliku.

Imacu na umu ovo, hvala sto si podelio iskustvo sa nama.
Sequere pecuniam

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #216 poslato: 25.11.2011, 09:47:04 »
Hvala na podrsku!
Tek sad videh ovo... bas mi je zao da si ovako prosao sa njima. Posebno jer sam ja mozda uticao da otvoris racun kod njih. Koristim istu kombinaciju racuna sa njima (MB <> HotFX) i nisam do sada imao nikakvih problema, cak je uvek sve bilo besprekorno (deposit/withdraw)...

Sto se tice spreada je tacno, mislim da su menjali liquidity providera i da su se tu malo 'zaj..bali' i pokvarili spread u proseku. Ali to i dalje ne izgleda tako lose a i ne utice na moj stil trgovanja, tako da skoro da nisam ni primetio razliku.

Imacu na umu ovo, hvala sto si podelio iskustvo sa nama.

Nemoj da ti bude zao, ti si hteo samo dobro i hvala ti jos jednom na savete.
Ja verujem da mnogima odgovara HotForex i nemaju problem s njima, kao sto nemas ni ti.
Verovato samo nisam imao srece...

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #217 poslato: 25.11.2011, 10:55:45 »
da li za uplatu depozita preko banke ima provizije na platnoj kartici?
« Poslednja izmena: 25.11.2011, 18:48:16 aleksandarmfx »
Momentum counts.

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #218 poslato: 12.12.2011, 01:32:23 »
Ради ли ко са Рајфајзен  Виза виртуон картицом и да ли је уплаћивао новац брокеру у доларима и како се снашао пошто људи имају проблема и како после повлачи новац?
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže Peconi

• Pogledaj profil
« Odgovor #219 poslato: 28.12.2011, 08:57:00 »
 ;) Pozdrav svima nov sam na forumu . Ista stavar me zanima i da li je na kraju za Intesu dovoljna samo visa elektron sa deviznim racunom a intesina internet kartica samim tim otpada. Pozdrav

Van mreže Agor

• Pogledaj profil
« Odgovor #220 poslato: 28.12.2011, 09:07:24 »
Ja imam Visa electron i devizni kod Intese i vršio sam uplate i isplate bez problema.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #221 poslato: 28.12.2011, 10:13:56 »
Ради ли ко са Рајфајзен  Виза виртуон картицом и да ли је уплаћивао новац брокеру у доларима и како се снашао пошто људи имају проблема и како после повлачи новац?

Odgvor ces naci na pocetku ove teme . Dosta se pricalo o ovome. Inace ti je odgvor , naravno da ima. Banka je odlicna.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #222 poslato: 29.12.2011, 10:26:54 »
Posto cesto koristim moneybooker sistem placanja , ne znam da li je jos neko imao slicnih problema . Kod njih je prvo doslo do zastoja isplacivanja u USD a potom , su mi bile naplacivane mnogo vece sume od onih kojih pripisuje sam MB.
Naime , na racun mi ledne suma koja je manja za oko 30 USD kao da radim wiretransfer, zvao sam banku kazu da su oni primili toliku uplatu na racun tako da ne znaju ko je pre toga uzeo neku proviziju.
E sada , dobio sam obavestenje od MB da promenim drzavu u kojoj podizem novac, ili da se malo strpim dok ne nadju adekvatno resenje.

Ne znam da li je problem to sto banka preko koje radim je promenila korenspodentnu banku ili je nesto drugo u pitanju.  Ja sam promenio banku i opet uradio jedan WD . Lepo ce me ovo kosta nema sta !

Ovo sve se desava od prosle nedelje .

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #223 poslato: 19.01.2012, 16:08:32 »
Da li je neko imao podizanje sa MoneyBookers-a skoro , u ovoj godini ? I ako je imao koliki su mu bili troskovi, pored onih 2,56 USD fiksnih sto uzima MB ?!

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #224 poslato: 16.02.2012, 23:33:44 »
Izvinite što pitam pitanje postavljeno verovatno bar desetak puta, ali bih voleo da mi neko ko ima vremena i spreman je da pomogne objasni ponovo. Pročitao sam temu par puta i još mi nisu jasne neke stvari.

Da mi objasni po stavkama proces uplate na cent račun u dolarima preko mb i Visa virtuon kartice.
Sredstva na virtuonu su mi u eurima, mb ću sad da otvorim i zanima me da li da otvaram to u dolarima ili eurima pošto hoću da mi račun kod brokera bude u dolarima.
I kako vi sa virtuon karticom povlačite sredstva, pošto koliko shvatam virtuon je samo za plaćanje preko interneta?
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch