Autor Tema: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)  (Pročitano 148474 puta)

Van mreže jole80

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)
« Odgovor #285 poslato: 22.03.2014, 21:46:57 »
Ja sam krenuo da povlačim novce preko Banka Intese wire transferom iznos koji sam povukao je 100$ i na kraju sam dobio 75 $  na računu u banci(6.1410 din. sam podigao na kraju),stim da broker (Ironfx) nije ništa naplatio nego su sve uzele banke.Od trenutka kada sam podneo zahtev do leganja para na račun je prošlo 2 radna dana(19.03 sam u 3 ujutru podneo zahtev,posle 2-3 sata sam dobio obaveštenje od Ironfx da je transfer odobren,a 21.03  u 15:00 sam pogledao račun i pare su bile na njemu).
Još 100$ sam odlučio da povučem ,ali preko Skrill-a.Iz Ironfx su me zvali i tražili da im pošaljem screenshoot od moje stranice na skrill-u da bi ga mogli verifikovati.Kada sam to uradiopare su posle jednog dana legle na skrill račun,ali se pojavio problem sa podizanjem para na račun u banci.Nemogu podizati pare dok ne verifikujem adresu,račun ili karticu.Sada čekam pismo od skrilla da verifikujem adresu,a kasnije ću i račun ,pa kada to uradim javljam za koliko su dana uplatili. Hteo sam ovako da povlačim novac da bih znao koliko ko skida para i za koliko dana mi ležu pare na račun.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #286 poslato: 23.03.2014, 11:41:06 »
Intesa?? Koju si doznaku u izjavi napisao. Jer sam siguran 100% da je povlacenje novca sto se forexa tice preko Intese nemoguće.

Van mreže zivdus

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #287 poslato: 23.03.2014, 17:13:14 »
A na Intesinu internet kartice jel moze povlacenje za forex  ? I koliko moze  , ako moze !

Van mreže ralerasa

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #288 poslato: 23.03.2014, 21:17:39 »
Intesa?? Koju si doznaku u izjavi napisao. Jer sam siguran 100% da je povlacenje novca sto se forexa tice preko Intese nemoguće.

Potvrdjujem. Mene su razvlacili 40 dana da bi na kraju vratili novac brokeru i naplatili 25e. Intesa nikako za forex!!!

Posle sam otvorio devizni racun u raiffeisen i prijavio dividendu kao doznaku...pare legle za 2 sata.  I nakon toga jos jedno povlacenje bez problema...

Pozdrav

Van mreže jole80

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #289 poslato: 23.03.2014, 23:32:11 »
Nisu trazili nikakvu doznaku.Ja sam otišao u banku i rekao da treba da mi legne uplata u dolarima iz inostranstva i tražio i IBAN, SWIFT i službenica mi oštampala na papiru šta treba da napišem.Korespondentska banka je Intesa Sanpaolo spa u Njujorku preko koje je išlo i oni su skinuli 25$.Pare su legle na devizno-štedni račun(neoročeni-tako piše u ugovoru) koji sam ranije imao kod prvog zaključenja ugovora u banci.Kada su pare legle ,ja sam otišao u banku i tražio da mi isplati pare u dinarima,a oni nisu ništa pitali za doznaku ,a ni izjavu nisam pisao.Povukao sam samo 100$ ,jer sam hteo da vidim kakva je procedura i koliko će para da uzmu,a Igor iz Ironfx mi je napomenuo za taj problem oko doznake i da banke znaju da zezaju oko toga.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #290 poslato: 24.03.2014, 08:01:11 »

Potvrdjujem. Mene su razvlacili 40 dana da bi na kraju vratili novac brokeru i naplatili 25e. Intesa nikako za forex!!!

Posle sam otvorio devizni racun u raiffeisen i prijavio dividendu kao doznaku...pare legle za 2 sata.  I nakon toga jos jedno povlacenje bez problema...

Pozdrav

Prvo to što pričaš je dezinformacija i moram da te demantujem.
Tvrdim da može preko svake banke da se povuče novac od brokera !
Pitanje se postavlja samo na koju osnovu će se knjižiti Vaš devizni priliv .
Lično imam iskustva sa Intesa, Raiffaisen i Sber Bankom ...

Zna se tačno šta treba da se stavi kako bi Vam nesmetano priliv bio rasknjižen, npr honorar i neće Vam praviti problem.

Drugo, jole, morao si da daš izjavu po kom osnovu ti je došao priliv.
Možda ovog puta nisi davao izjavu po kom osnovu ti dolazi jer ti je  već stizao priliv po toj putanji i u toj valuti.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #291 poslato: 24.03.2014, 09:00:19 »
Svaka banka prihvata novac iz inostranstva,ako salju rodjaci to jeste fizicka lica,ako salje broker onda nastaju problemi jer na njihovom sajtu inteze oni nude da se preko nekih njihovih banaka sa kojim saradjuju plasira novac na deviznom trzistu,e tu bi oni imali nesto,ovako kada je neki drugi broker njima nepoznat prave probleme,koliko li su mene samo vozali,tako da sam ih zabatalio.

Van mreže ralerasa

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #292 poslato: 24.03.2014, 09:14:28 »

Pozdrav

Zna se tačno šta treba da se stavi kako bi Vam nesmetano priliv bio rasknjižen, npr honorar i neće Vam praviti problem.

Možda ovog puta nisi davao izjavu po kom osnovu ti dolazi jer ti je  već stizao priliv po toj putanji i u toj valuti.

Van mreže ralerasa

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #293 poslato: 24.03.2014, 09:20:58 »

Pozdrav

Idemo demant na demant.

Broker uplatio pare odmah, Intesa me obavestila o prilivu posle 10 dana ( ??), popunio izjavu kao povracaj sredstava, sto i jeste bio, oni su to odbili, posle sam popunjavao jos 3 puta... dividenda, honorar i na kraju trgovina robama...posle par dana su me pozvali da me obaveste da pare vracaju brokeru i da je provizija 25e. U expozituri su mi rekli da se to nije do sada desavalo i da ne znaju zasto je tako..... To je cela istina, pa ti vidi...

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #294 poslato: 24.03.2014, 09:48:09 »
Broker će ti reći da je odmah uplatio uvek. Verovatno ti je uplatio posle nekoliko dana. Zavisi onda koji si sistem koristio.
Skrill isto zadržava pare nekoliko dana nekad. Wire transfer se čeka isto , zavisi od korenspodentske banke .

Treće , "povraćaj sredstava" ?!?! Da ne bi bilo problema , na Forumu je nekoliko puta rečeno, kao i u mom prethodnom postu, šta treba da se popuni.
Očigledno je to bio problem.

Ne znam, kako si mogao da popunjavaš 3 puta osnov za priliv ?!

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #295 poslato: 24.03.2014, 10:36:20 »
Da se razumemo povlacenje novca sto se tice forexa preko Intese NE FUNKCIONISE.

Honorar ili Dividenda u izjavi, sve jedno je. Jer vam se javi neki Darko iz deviznog odeljenja i kaze da "Zakon Narodne banke o Forexu"(razlika disclaimer i zakon ne postoji u glavama sega mega kadrova banaka) zabranjuje trgovanje devizama van banke i da vam link o upozorenju nardone banke o riziku trgovine na forexu, i da će vam novac vratiti nazad na brokera.Tako je od Januara. Nasumice nekom prodje isplata sa Intese ali 99.999% je da neće.

Takodje vas cimaju danima da pišete različite izjave, jer na šalteru nisu sigurni koja izjava može da zadovolji kadrove deviznog odeljenja. Za to vreme je vaš novac na računu za prekonoćno oročavanje, gde skuplja kamatu za banku.

Honorar ne funckioniše jer nemate ugovor sa brokerom o honorarnom radu.

Ne gubite vreme sa Intesom , imate gomilu drugih banaka u kojima nemate problem sa isplatom:Raiffessien, Alpha, Erste itd....

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #296 poslato: 24.03.2014, 22:04:50 »
Da se razumemo povlacenje novca sto se tice forexa preko Intese NE FUNKCIONISE.

Honorar ili Dividenda u izjavi, sve jedno je. Jer vam se javi neki Darko iz deviznog odeljenja i kaze da "Zakon Narodne banke o Forexu"(razlika disclaimer i zakon ne postoji u glavama sega mega kadrova banaka) zabranjuje trgovanje devizama van banke i da vam link o upozorenju nardone banke o riziku trgovine na forexu, i da će vam novac vratiti nazad na brokera.Tako je od Januara. Nasumice nekom prodje isplata sa Intese ali 99.999% je da neće.

Takodje vas cimaju danima da pišete različite izjave, jer na šalteru nisu sigurni koja izjava može da zadovolji kadrove deviznog odeljenja. Za to vreme je vaš novac na računu za prekonoćno oročavanje, gde skuplja kamatu za banku.

Honorar ne funckioniše jer nemate ugovor sa brokerom o honorarnom radu.

Ne gubite vreme sa Intesom , imate gomilu drugih banaka u kojima nemate problem sa isplatom:Raiffessien, Alpha, Erste itd....
Doci se inteza na preispitivanje,jos ima politicku podrsku,koliko li je para izneto iz ove srbije o tome sigurno ne znaju nista,a na takvim sitnim primerima izigravaju profesionalce,taj darko sto se javlja verovatno  oce napredovat do direktora ,to je tradicija Jugoslavije uvek ima budaletina koje nesto brane,misle da su pametni,a u stvari su bruka  struke.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #297 poslato: 25.03.2014, 20:52:23 »
...Ne gubite vreme sa Intesom , imate gomilu drugih banaka u kojima nemate problem sa isplatom:Raiffessien, Alpha, Erste itd...

Po meni je i dalje neprikosnoven Skrill (bivši Moneybookers). Pogotovo ako uzmete njihovu MasterCard karticu sa kojom možete da podižete sredstva na bilo kom MasterCard bankomatu u svetu, kao i da plaćate na svim mestima (osim benz. pumpama (?!?!)). Radim godinama preko njih i nikakve zabrane u Srbiji kao što ima PayPal nema.

Kad smo već kod toga, mogli bi i da osvežimo temu sa objašnjenjem novog načina otvaranja računa kod njih.O0

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #298 poslato: 02.04.2014, 23:15:24 »
Kad smo već kod toga, mogli bi i da osvežimo temu sa objašnjenjem novog načina otvaranja računa kod njih.O0

Kao što sam i obećao, uputstvo za otvaranje Skrill računa je postavljeno u novoj temi, a takođe sam i celu ovu temu prebacio iz threada Forex brokeri na Uopšteno o forexu (kao što ste verovatno i primetili).

Nadam se da će da vam pomogne! O0

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #299 poslato: 04.04.2014, 19:54:30 »
Dali je neko uplacivao i podizao novac Maestro karticom posto je vezana za devizni racun,vidim da je u vecini banaka 1.5% provizija.