Autor Tema: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)  (Pročitano 148562 puta)

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)
« Odgovor #180 poslato: 23.05.2011, 13:10:13 »
- karticu prijavi kao VISA
- povlači na karticu jer tada ne moraš nikome objašnjavati odakle ti pare a ako to radiš na wire onda nastaju problemi,
- možeš uplaćivati i direktno a što zavisi od brokera ali tada ti obavezno traže skeniranu karticu kao dokaz da je tvoja. Tada obavezno pre skeniranja pokrij srednjih 8 cifara da se ne vide.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #181 poslato: 23.05.2011, 13:28:01 »
Sage jel si siguran da je prjavim kao Visa , support sa Rajfajzena mi je rekao da moze da prodje kao i visa electron? Ti si je prijavio kao VISA?

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #182 poslato: 23.05.2011, 13:51:20 »
Sage jel si siguran da je prjavim kao Visa , support sa Rajfajzena mi je rekao da moze da prodje kao i visa electron? Ti si je prijavio kao VISA?

Da, ja sam je prijavio kao VISA. Vodi računa oko verifikacije, oko upisivanja slučajnog iznosa. Ako ti je MNB otvoren u dolarima, na VISA ti se odbijaju evri pa onda nastane razlika. U svakom slučaju moraćeš da skeniraš karticu (sakri srednje brojeve) i da je posaljes MNB jer nećeš ni iz tri puta pogoditi cifru.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #183 poslato: 26.05.2011, 23:32:04 »
Da li je neko imao problema , sa MB posto sam ja izabrao racun u USD a preko VISA internet kartice mogu samo da placam u EUR ?
Tu nastaje problem, na MB racunima ne moze da se menja valuta, tako da mi automatski blokiraju transakciju !

I kada saljete doznakom ka Money Bookers-u , koji razlog navodite , jer sam cuo da ne dozvoljavaju banke takve uplate?

Da li neko koristi neki drugi sistem  umesto Money Booker-a kao na primer Liberty Reserve ? Hocu da prebacim novac kreditnom karticom pa onda kod brokera .
« Poslednja izmena: 26.05.2011, 23:56:40 urosh1 »

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #184 poslato: 26.06.2011, 13:28:28 »
Da li je neko imao problema , sa MB posto sam ja izabrao racun u USD a preko VISA internet kartice mogu samo da placam u EUR ?
Tu nastaje problem, na MB racunima ne moze da se menja valuta, tako da mi automatski blokiraju transakciju !

I kada saljete doznakom ka Money Bookers-u , koji razlog navodite , jer sam cuo da ne dozvoljavaju banke takve uplate?

Da li neko koristi neki drugi sistem  umesto Money Booker-a kao na primer Liberty Reserve ? Hocu da prebacim novac kreditnom karticom pa onda kod brokera .

Inace sam resio ovaj problem. Jer sam u medjuvremenu saznao da ipak moze da se koristi bilo koja valuta sa Visa internet karticama. Samo je problem sto oni sve konvertuju u EUR pa onda opet u valutu u kojoj placate,pa vam treba malo vise sredstava.

A sto se tice wire transfera slanja novca to zaista ne znam kako ide, jer u banci traze fakturu na osnovu cega se salje novac .
Kako li to rade iskusniji trejderi ?

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #185 poslato: 26.06.2011, 23:33:38 »
Sto se tice MoneyBookers-om ja sam imao taj problem na kraju sam ugasio racun otvorio novi u eurima i od tad nemam problema, sto se tice podizanja na wire transfer i to sam radio i dan danas radim kada sa MB podizem na devizni racun i nisam imao potrebe za bilo kakvim profakturama doduse sam imao savet da otvorim u jednoj banci racun koja sa MB radi bez problema cak je provizija 0%

Sad ne znam dal smem da kazem koja je banka u pitanju ne bih da povredim pravila foruma ali mislim da to moze samo koristiti svima u pianju je OTP Banka mogu reci da je MB naplatio 1,80$ a banka nije naplatila nista kad sam primio doznaku sa MB na devizni racun.

Nadam se da sam ti pomogao.  :)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #186 poslato: 27.06.2011, 00:26:55 »

Sad ne znam dal smem da kazem koja je banka u pitanju ne bih da povredim pravila foruma ali mislim da to moze samo koristiti svima u pianju je OTP Banka mogu reci da je MB naplatio 1,80$ a banka nije naplatila nista kad sam primio doznaku sa MB na devizni racun.

Nadam se da sam ti pomogao.  :)

Sve se može izneti i reći, zato smo zajedno svi ovde !

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #187 poslato: 08.08.2011, 11:45:10 »
23.05 sam uplatio brokeru 1050 $ ,1000$ ostaje depozit a 50$ se vraca na moj racun Banka Intesa nisam odma proveravao nego skoro vracene nisu,danas me zovu nude otvatanje nekog racuna nisam ih ni slusao pitam za 50$ moram jedan broj da zovem pa salju kod drugog pa kod treceg i na kraju kazu da mogu da idem u banku i da pravim reklamaciju a i bilo je davno ,koliko ce sve to kostati vise od 50$ i zivaca e koliko li je ovakvih slucaja.Provizija je 5.75 postoprilikom prebacanja a to se vrati ali ako bude vecih oscilacija to bude i vise cena eur skocila al kako oko 3700din nezna moram pisat reklamacijusa njima vise nista naplate visegodisnju saradnju cuvajte se.Erste banka je dobra a i vojvodjanska.

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #188 poslato: 08.08.2011, 17:35:31 »
Da se nadodam sto se tice rada sa bankama moram da pohvalim OTP Banku koja je na nuli ako podizete novac sa Moneybookersa, a inace su jako ljubazni i znaju posao za razliku od nekih drugih banaka.

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #189 poslato: 08.08.2011, 17:40:08 »
Da se nadodam sto se tice rada sa bankama moram da pohvalim OTP Banku koja je na nuli ako podizete novac sa Moneybookersa, a inace su jako ljubazni i znaju posao za razliku od nekih drugih banaka.

a koji su onda  u stvari troshkovi moneybokersa?

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #190 poslato: 08.08.2011, 18:28:18 »
Ovako troskovi ili provizije za rad sa MB su sledeci:

Ako uplacujete sredstva na MB preko banke (swift ili wire transfer) nema nikakvih provizija znaci 0

Ako podizete sa MB na vas devizni racun u banci provizija je 1.80 EUR

Ako uplacujete sredstva na MB preko Visa/Master kartica onda je provizija 1.90%

Evo kompletnih podataka na sajtu njihovom http://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=fees
Zato ja i radim sa Moneybookers jer su po meni najeftiniji i jedni od boljih, sto se tice povlacenje novca sa MB na devizni racun nekad se ceka 4 do 5 radnih dana a nekad i duze ali sredstva uvek stignu, na primer ako u ponedeljak zatrazim povlacenje verovatno u petak su na mom deviznom racunu :).

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #191 poslato: 08.08.2011, 18:50:29 »
Takodje radim preko MoneyBookers-a , i koristim Banca Intesu. Kada zatrazim povlacenje sredstava sa MB prvo treba da mi stigne mail na kojem pise Process Withdraw on se ceka jedan radni dan ,nekad dva, ako ga zatrazite u petak, kada mi to stigne sutra je na mom racunu . To znaci 2 radna dana otrprilike  .

Inace MB uzima proviziju fiksnu , ali zato Intesa uzme jos koji USD po doznaci do 5 usd .

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #192 poslato: 23.08.2011, 19:11:27 »
23.05 sam uplatio brokeru 1050 $ ,1000$ ostaje depozit a 50$ se vraca na moj racun Banka Intesa nisam odma proveravao nego skoro vracene nisu,danas me zovu nude otvatanje nekog racuna nisam ih ni slusao pitam za 50$ moram jedan broj da zovem pa salju kod drugog pa kod treceg i na kraju kazu da mogu da idem u banku i da pravim reklamaciju a i bilo je davno ,koliko ce sve to kostati vise od 50$ i zivaca e koliko li je ovakvih slucaja.Provizija je 5.75 postoprilikom prebacanja a to se vrati ali ako bude vecih oscilacija to bude i vise cena eur skocila al kako oko 3700din nezna moram pisat reklamacijusa njima vise nista naplate visegodisnju saradnju cuvajte se.Erste banka je dobra a i vojvodjanska.
sa intezom zavrsio  ,otvotio erste bank visa poklon kartic u kompletu sa net bankingom,jednostavno je

Van mreže Nbg

• Pogledaj profil
« Odgovor #193 poslato: 03.09.2011, 14:18:42 »
Da li neko ima iskustva u korišćenju Web Money ili Perfect Money za uplatu depozita? Ja sam do sada koristio samo direktan depozit preko kreditne kartice i depozit pomoću Money Bookers-a.

Za Money Bookers mi nije bio problem jer prihvataju uplatu sredstava na MB račun pomoću kartice, ali WebMoney ili Perfect Money ne podržavaju direktnu uplatu na račun (tj. kupovinu e-valute), nego moraju da se koriste servisi drugih kompanija (menjačnice e-valuta itd).

Ako je neko kupovao pomenute e-valute, zanima me koji je najjednostavniji (naravno, i bezbedan i pouzdan) način kupovine ovih valuta?

P.S.
Ja sam pokušao preko e-obmen.net, ali oni kao i mnogi drugi koriste liqpay.com, a liqpay kako mi je njihov operater na live chat podršci objasnila, od početka godine procesuira samo kreditne kartice koje su izdate u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza. Ja sam na liqpay uspeo da verifikujem Visa Virtuon karticu "naše" Raiffeisen Banke, ali ne mogu da je koristim za transakcije jer nije izdata u zemljama x-CCCP-a. Tako da znate ako budete želeli nešto preko liqpay - da ne gubite vreme uzalud kao ja.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #194 poslato: 03.09.2011, 16:16:57 »
Ma ja koristim MB i debitnu internet karticu, jer uglavnom, za sada, su mi manji depoziti. Inace , kad budem bio u prilici da radim sa vecim sumama , ici cu u neku drzavu nama blizu, npr Madjarska, i preko wire transfera.

U principu, ne bih ti savetovao da ispobavas druge sisteme za placanje, ili budi jako oprezan. Trazi onda druge brokere.

Paypal je na prvom mestu, posle moneybooker, alertpay, payweb...ostali sve manje i manje bezbedni.
gledaj gore da l ti pise https kada ukucavas podatke .