Autor Tema: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)  (Pročitano 148567 puta)

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Rad sa novcem (Deposit/Withdraw)
« Odgovor #165 poslato: 06.03.2011, 11:46:52 »
Mozes ti da imas bilo koju valutu, ali ti oni menjaju u dinare pa kupuju eur , po njihovom kursu  >:(

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #166 poslato: 06.03.2011, 11:54:01 »
Lično koristim visa virtuon već 6 ili 7 godina ,a e-banking od Raiffeisenbanke je najednostavniji i najefektivniji od svih naših banaka(probao sam sve redom),nikad nikakav probem nisam imao sa njima a da ne pričamo o tome da kad ostale naše banke još nisu imali ni u planu da imaju e-banking oni su već uveliko imali!Online pristup stanju,ažurirano u par sekundi itd.itd. Ako neko želi baš ovaj način plaćanja i isplate trenutno ne vidim da ima boljeg i efikasnijeg od njih kod nas trenutno.
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #167 poslato: 06.03.2011, 12:10:29 »
u to ne sumnjam ali sad opet otvarati tamo racune, i cekati karticu  :-[

Sto se tice slanja preko doznake , ja ovde ne vidim USD , da li je neko slao u toj valuti jer je meni racun u USD.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #168 poslato: 06.03.2011, 17:25:12 »
sl
u to ne sumnjam ali sad opet otvarati tamo racune, i cekati karticu  :-[

Sto se tice slanja preko doznake , ja ovde ne vidim USD , da li je neko slao u toj valuti jer je meni racun u USD.

to ti nevredi nista nemozes otici u banku i verifikovati to jest rucno uplatiti. Licno sam isao i proveri ni Raiffeisenbanke ni Intesa.Sto se tice Raiffeisenbanke meni su rekli da je zakonodavac zabranio uplate ka MB. Pa sam zato presao u intesa. Imam jedno pitanje da nisi mozda probao jos koji nalog da otvoris na MB?

Hoces da kazes da ne mozemo da posaljemo novac na MNB putem doznake ??
Onda je jedini nacin preko kartice ?!

Inace na MNB ne mozes da imas vise od jednog naloga, i ne moze da se menja valuta .

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #169 poslato: 07.03.2011, 08:38:22 »
Lično koristim visa virtuon već 6 ili 7 godina ,a e-banking od Raiffeisenbanke je najednostavniji i najefektivniji od svih naših banaka(probao sam sve redom),nikad nikakav probem nisam imao sa njima a da ne pričamo o tome da kad ostale naše banke još nisu imali ni u planu da imaju e-banking oni su već uveliko imali!Online pristup stanju,ažurirano u par sekundi itd.itd. Ako neko želi baš ovaj način plaćanja i isplate trenutno ne vidim da ima boljeg i efikasnijeg od njih kod nas trenutno.
Imao si srece naleteo si na prave cinovnike banke ,pre jedno godinu dana u raiffeisenbanku su mi rekli da imaju u planu ali  da to nije jos regulisanom zakonom kroji kako ko stigne

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #170 poslato: 07.03.2011, 11:10:09 »
Kroji se puno toga kod nas još zbog neregulisanih zakona!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže prorenokamp

• Pogledaj profil
« Odgovor #171 poslato: 13.03.2011, 20:19:08 »
Posto je ovo moj prvi post, a na forumu sam oko 3 meseca, zelim da se zahvalim svima sa foruma jer sve sto sam naucio o forexu naucio sam ovde.  :) Takodje, iskustvo mi je stvarno skromno, tako da sam uglavnom pasivni posmatrac.  :-[ Nadam se da ce to uskoro da se promeni.  :)
Nakon 3 meseca raznih demo racuna resio sam da se oprobam na real sa minijaturnim sumama i cent racunima. Trazeci nacin za deposit/withdraw odlucio sam se za kombinaciju RF Virtuon - MB - broker (za ovo hvala Tomiju koji je to lepo objasnio u jednom postu ove teme). Skoro sve sam pokapirao, samo da mi neko pojasni jos nekoliko stvari:

1. Posto vecina brokera sa liste prima USD, a i kroz demo sam navikao da su mi iznosi u dolarima, razmisljao sam da mi wallet na Money Bookers-u bude u  USD. Mogu li da uplatim sa Virtuona (koji je pretpostavljam samo u EUR) na MB koji je u dolarima?

2. Da li mi izvestaj SMS-om stize o transakciji (prilikom verifikacije kartice) u USD ili EUR?

3. Da li mogu da povlacim USD na Virtuon (ako nekada zaradim  :) )? ili to banka sama konvertuje, a moje brige su nepotrebne?

Poz.

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #172 poslato: 13.03.2011, 20:40:26 »
Kod raiffeisen banke osnovna deviza je euro a to znači sledeće prilikom poslovanja sa virtuon karticom:
- na računu možeš imati bilo koju valutu i ona će se uvek preračunavati u euro a onaj ko treba da primi dolare primiće dolare,
- ako od nekuda povlačiš dolare ili bilo koju drugu valutu, na tvom deviznom računu, na kom se nalazi kartica, primićeš isključivo eura.

Van mreže prorenokamp

• Pogledaj profil
« Odgovor #173 poslato: 13.03.2011, 20:49:32 »
Hvala .  :)

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #174 poslato: 13.03.2011, 21:01:17 »
Hvala .  :)

I još samo ovo, na računu, na koji je izdata kartica, moraš imati 20 eura kao polog i tada ti je stanje nula, tek preko 20 eura možeš da posluješ.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #175 poslato: 19.04.2011, 11:31:51 »
Da li neko zna kakva je tacno procedura kada vam blokiraju racun kom Money bookers-a ?
Prilikom povlacenja sredstava , pogresio sam tri puta datum rodjenja :) ( tj pokusavao jedan gore dole, misleci da sam pogresno uneo) i naravno zakljucali su mi racun .
E sada , kazu trebam da posaljem overenu kopiju dokumenta, da li je neko vec slao , posto ako treba da se salje tvrda kopija bice zabavno ?!

Van mreže gaxx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #176 poslato: 19.04.2011, 14:39:12 »
Meni su isto blokirali racun zato sto sam koristio istu visa karticu na dva racuna. Dobio sam poruku od njih da pare mogu da posaljem samo bankovnom doznakom,  i da im posaljem kopiju nekog dokumenta. Bio sam uporan poslao sam im jedno desetak poruka, ne znam ni ja sta sam sve pisao i na kraju kad sam hteo da zatvorim racun poslali su mi poruku da je  otkljucan.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #177 poslato: 19.04.2011, 14:44:46 »
Malopre sam dobio poruku od njih da je sve u redu, nakon sto sam upload-ovao dokument(pasos) . Tako da su otkljucali racun vrlo brzo.
Uplasio sam se da ne moram da im saljem postom overenu kopiju, to bi trajala nedeljama.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #178 poslato: 19.04.2011, 23:32:26 »
Ja cu definitivno preci u raiffeisen banku . Trenutno sam kod meridian banke . Nevolje sa njom su veoma iritantne . U stvari klasicna pljacka .Recimo otvorim devizni racun i stavim 100 dolara , a na dinarskom imam 1000 dinara.

Hocu da uplatim kod MB 100 dolara. Oni prvo povuku 1000 dinara sa dinarskog i ostatak sa deviznog na MB (znaci prvo trose dinarski pa devizni) . Kada saljem sa MB na Visa karticu, pare ne lezu na devizni racun vec na dinarski , iako me ubedjuju da mi je kartica povezana sa deviznim racunom. Znaci 2 x me kolju na transakciji , prvo kada saljem , menjaju dinare u dolare , pa onda dolare u dinare .
Totalna ludnica , zato cu im reci Sajonara . 
« Poslednja izmena: 20.04.2011, 00:48:14 Panzer »

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #179 poslato: 23.05.2011, 12:14:57 »
Ljudi treba mi mala pomoc.Otvorio sam sam devizni racun saVisa Virtuon karticom  kod Raiffeisen Banke . Skinuo sam Meridian banku sa vrata najzad.
Imam par pitanja:
1) Kada dodajem karticu an MB , i kada biram Card type , sta treba da izaberem Visa Electron ili samo Visa?
2) Kada Povlacim pare sa MB da li da povlacim na karticu ili na devizni racun direktno, sta je bolje?
3) Da li mogu direktno da vrsim deposit sa ovom karticom ka brokeru i isto tako withdraw?