Autor Tema: Zašto švajcarac jača ?  (Pročitano 93237 puta)

Van mreže Nbg

• Pogledaj profil
Odg: Zašto švajcarac jača ?
« Odgovor #45 poslato: 06.09.2011, 18:40:55 »
ja pun lot na 1.1975 sell stop ali samo ako krene - da raste voatilnost stop 1,2055 tp 1,10
Dobro, to je OK, jer je ispod 1,2 sell stop što je posle probijanja 1,2. Mislio sam na to da niko nije iznad 1,2 spreman (a blizu 1,2) da rizikuje sa sell. Naravno, i u drugom slučaju -  ako se pomeri cena  nešto više ka gore od 1,2 onda opet može i sell ali TP sigurno ne ispod 1,2.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #46 poslato: 06.09.2011, 21:29:25 »
Teško da će EC da ide dole... prošlo je skoro 12 sati od intervencije i ni makac... čini se da je SNB jača od celog sveta... da se prepustila ovo bi bilo već na fibo 50% retracementa, a ovako... polako digitron u ruke svi koji imate kredite u švajcarcima i računajte koliko vam sada rata neće preći u €...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #47 poslato: 20.09.2011, 14:49:49 »
Iz kratkih vesti sa naslovne strane:

"20.09.2011.  14.45

Švajcarski franak je naglo oslabio u odnosu na evro i dolar nakon pojave priča među trejderima da će SNB postaviti novi ciljani najniži nivo EUR/CHF na 1.2500. Trenutno evro vredi 1.2130 švajcaraca."

Buy, buy, buy :D

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #48 poslato: 20.09.2011, 16:11:22 »
Iz kratkih vesti sa naslovne strane:

"20.09.2011.  14.45

Švajcarski franak je naglo oslabio u odnosu na evro i dolar nakon pojave priča među trejderima da će SNB postaviti novi ciljani najniži nivo EUR/CHF na 1.2500. Trenutno evro vredi 1.2130 švajcaraca."

Buy, buy, buy :D

EC stigao do 1.2215 pa se stabilizovao oko 1.2130-50. SNB će da održi vanredni sastanak u 17h. Izgleda da će biti još veselo danas...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #49 poslato: 20.09.2011, 16:42:33 »
... SNB će da održi vanredni sastanak u 17h. Izgleda da će biti još veselo danas...

Ipak su informaciju o današnjem sastanku koju je Reuters preneo demantovali iz SNB-a.
Očigledno je CHF našao nove nivoe između kojih će da igra, između 23.6% i 61.8%...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #50 poslato: 28.09.2011, 18:18:11 »
U toku je govor potpredsednika SNB-a, Thomasa Jordana, a ovo će da pročita:

The Swiss National Bank's floor of 1.20 Swiss francs per euro has helped reverse some book losses incurred during earlier interventions, but its balance sheet remains vulnerable to currency valuation changes, said Thomas Jordan, vice chairman of the SNB.
"Unfortunately, the risks haven't disappeared, and losses could still occur on other currencies, or on gold, with the amounts building up rapidly, owing to the size of our balance sheet," Jordan said in a speech prepared for delivery to a Swiss business club.
Jordan's speech focussed exclusively on the differences between commercial bank and central bank equity capital requirements, and there was no reference made to the SNB's currency monetary policy, or the state of the Swiss economy.
The SNB reported hefty book losses for 2010 and the first half of this year due to the decline in value of the euros and dollars accumulated during its attempt to curb the franc's gains between March 2009 and June last year.
These changes in valuation resulted in the SNB book losses, however Jordan stressed a central bank can never become illiquid, and its capacity to conduct policy isn't constrained if its equity turns negative temporarily.
In addition, the SNB can generate francs "out of thin air" or "print money" and thanks to this "banknote-issuing privilege" can never run out of liquidity, Jordan said.
"Even if the exchange rate losses are substantial, the SNB's long-term structural profit potential will hardly be affected, and it can still achieve a structural surplus over the long term," Jordan said.
One consequence of the SNB's CHF10.8 billion ($12.1 billion) loss in the first half, and CHF19 billion loss in 2010, is that it may not be able to pass on any profits to the Swiss treasury and cantons.
"However without the SNB's decisive policy over recent years, Switzerland might possibly have endured considerably greater economic damage, and it is important to recognize the SNB's earnings performance can never be regarded as the yardstick by which its monetary policy is measured," he said.
"The SNB doesn't have a mandate to make profits, but it is vital that it rebuilds its equity as soon as possible after losses, and that it maintains a strong balance sheet in the long term."

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 04.10.2011, 11:13:18 »
Desavanja na trzistu na paru eur-chf , govore da su glasine o podizanju minimalnog nivoa izmedju 1.2120-30 najverovatnije istinite.

Jer posmatrajuci taj valutni par, cim se cena primakne na taj nivo ekspresno se podize gore 10-ak pipsa .

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #52 poslato: 04.10.2011, 18:09:43 »
Sa main page-a...

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 04.10.2011, 23:16:39 »
po meni nije nista cudno sto hoce 1.3 eurchf jer je i na 1.21 chf mnogo jak i dalje, tako da je ovo samo logican razvoj dogadjaja. mislim da ce u narednih 6meseci da postave peg na 1.4 ili 1.45 i tu ce da se smire neko vreme dok
peg moze da traje neko vreme ali nista ne traje vecno tako da ce snb morati da popusti i onda opet ide o 1.45 do 1.0
Momentum counts.

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 05.10.2011, 08:57:51 »
Zaboravim da zatvorim poziciju kad sam odlazio s posla i imam šta da vidim jutros...

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: 05.10.2011, 09:28:39 »
Zaboravim da zatvorim poziciju kad sam odlazio s posla i imam šta da vidim jutros...

Samo jedan savet.

Veliki ti je lot naloga, pri čemu ti je nalog bez sl. To je u Forexu veliki rizik.
Jedan spajk iz nekog razloga od 500 do 600 pipa na dole na paru eurchf bi ti spržio račun.

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 05.10.2011, 09:33:42 »
Znam Majk, ali hvala u svakom slučaju. To mi je ostalo kada sam nešto testirao. Inače strogo vodim računa kada trgujem "za ozbiljno".

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 05.10.2011, 09:42:30 »

Samo jedan savet.

Veliki ti je lot naloga, pri čemu ti je nalog bez sl. To je u Forexu veliki rizik.
Jedan spajk iz nekog razloga od 500 do 600 pipa na dole na paru eurchf bi ti spržio račun.

Ipak SNB treba verovati, 1.2 je minimum :)

Mada smo skoro imali priliku da vidimo i spajk , koji doduse nije otisao ispod tog nivoa, ali je bio greska sistema .

Na f4y su mi vratili izgubljeni novac .

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 05.10.2011, 10:17:41 »

Samo jedan savet.

Ipak SNB treba verovati, 1.2 je minimum :)

Mada smo skoro imali priliku da vidimo i spajk , koji doduse nije otisao ispod tog nivoa, ali je bio greska sistema .

Na f4y su mi vratili izgubljeni novac .

Ne treba verovati nikom ako rizikujes ceo account na jednom trejdu :) Ako rizikujes 1 , 2 ili 3 posto accounta onda mozes da verujes nekom i da to bude isplativa trgovina (sto i jeste u krajnjem slucaju).

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #59 poslato: 05.10.2011, 10:19:51 »

Ne boj se, na realu ti se neće dešavati da zaboraviš ;)
Ili, ako se bude desilo, otići će u minus :)