Autor Tema: Zašto švajcarac jača ?  (Pročitano 93218 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Zašto švajcarac jača ?
« Odgovor #30 poslato: 18.08.2011, 09:43:59 »
Na koji nacin onda slabi CHF ako se povecaju depoziti po vidjenju ?! Koliko znam, depozit po vidjenju su oročeni depoziti sa mogućnošću podizanja u bilo koje vreme .

Ako povećate depozite zar onda ne bi trebalo da bude manje novca u opticaju  :o ???

Ostaje manje milijardi franaka za kupovinu od strane drugih igrača.
Pre samo nedelju dana su povećali prvo sa 80 na 120, pa juče sa 120 na 200 milijardi. A to je samo deo plana koji SNB sada sprovodi kako bi oslabio franak. A njihova vlada stoji snažno uz njih, tako da se ne bojim za njih uopšte. Iako su pre njihovih odluka ekonomisti govorili kako "čak ni SNB" nije toliko jaka da bi mogla sama da utiče na slabljenje, izgleda da nisu bili u pravu.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #31 poslato: 19.08.2011, 11:17:58 »
Švajcarac ne da nikome mira.
Vesti sa naše naslovne strane "19.08.2011.  10.53  Barclay's Capital je izneo procenu za valutni par USD/CHF. Oni i dalje zadržavaju LONG pozicije. Ako se vrednost eventualno spusti..." ću da dodam i najnoviji trač sa tržišta po kome će već ovog vikenda SNB da uvede posebnu proviziju strancima koji drže račune u francima u švajcarskim bankama.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #32 poslato: 06.09.2011, 10:06:57 »
Ako još niste doživeli intervenciju SNB-a, možete upravo da budete svedoci jedne...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #33 poslato: 06.09.2011, 10:20:20 »
Ako još niste doživeli intervenciju SNB-a, možete upravo da budete svedoci jedne...

SNB je odredila najniži kurs prema evru od 1.2. Što bi značilo da sada znamo gde je 0.....

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 06.09.2011, 10:25:07 »
Ovo je bilo extra, napravio sam 50% u par minuta trgovanja, ovo mi se nikada nije desilo za par godina kako radim  ;D Eh da je svaki dan.

SNB je odredila najniži kurs prema evru od 1.2. Što bi značilo da sada znamo gde je 0.....

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #35 poslato: 06.09.2011, 10:29:16 »
Ovo je bilo extra, napravio sam 50% u par minuta trgovanja, ovo mi se nikada nije desilo za par godina kako radim  ;D Eh da je svaki dan.

Za 12 minuta 1000 pipa... nek se uzela i četvrtina.... jujuju :pivo:

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 06.09.2011, 13:21:33 »
"Centralna banka Švajscarske odlučila je da reši problem precenjenog franka vezivanjem kursa te valute za evro - jedan evro se ubuduće ne sme menjati za manje od 1,20 franaka. Bez obzira na rizik, banka će kupovati neogranične sume evra da bi održala fiksiranu vrednost, ističe se u saopštenju te institucije." - Link

Što bi značilo da sada znamo gde je 0

Trenutno je EurChf 1.2040, a pošto znamo da je 0 na 1.2000, šta nam preostaje? Meni se, kao jedino logično rešenje, nameće: Buy, Buy, Buy...

Šta vi mislite?

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 06.09.2011, 13:40:18 »
entry 1.2020
postaviti sl za svaki slučaj na 1.1950

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 06.09.2011, 13:42:01 »
ili ako hoćeš malo da daš prostora da malo diše cena onda sl na 1.1900 ali onda imaš manje prostora za profit.

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 06.09.2011, 13:58:34 »
Šta će mi SL kad SNB neće da dozvoli da EurChf padne ispod 1.200  :)

A koliki pritisak može da izdrži SNB? Negde sam pročitao da je za kolaps našeg finansijskog tržišta dovoljno 5 milijardi evra, a da prosečan hedž fond ima najmanje 50 milijardi dolara. Da li je ovaj potez SNB idealna prilika da Soroš opet uzme koji triliončić dolara?

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 06.09.2011, 14:11:04 »

A koliki pritisak može da izdrži SNB? Negde sam pročitao da je za kolaps našeg finansijskog tržišta dovoljno 5 milijardi evra, a da prosečan hedž fond ima najmanje 50 milijardi dolara. Da li je ovaj potez SNB idealna prilika da Soroš opet uzme koji triliončić dolara?

Najbitnija stvar u ovom poslu je zaštiti svoj kapital.
Sve veoma brzo može da se promeni i da SNB odustane od te svoje ideje. To je njihova želja i u ovom poslu ponekad reči više vrede od upumpanih para :) Ponekad sam jedna rečenica na nekoj konferenciji može da znači i 500 pipa u neku stranu.
Oni znaju da ovo svojom izjavom će psihološki uticati na tržištu , ali ne vidim kako mogu da zabrane da eurchf se u nekom trenutku ne spusti ispod 1.2000.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 06.09.2011, 14:11:35 »

Najbitnija stvar u ovom poslu je zaštiti svoj kapital.
Sve veoma brzo može da se promeni i da SNB odustane od te svoje ideje. To je njihova želja i u ovom poslu ponekad reči više vrede od upumpanih para :) Ponekad sam jedna rečenica na nekoj konferenciji može da znači i 500 pipa u neku stranu.
Oni znaju da ovo svojom izjavom će psihološki uticati na tržištu , ali ne vidim kako mogu da zabrane da eurchf se u nekom trenutku ne spusti ispod 1.2000.

Ali slažem se da je dobra prilika :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #42 poslato: 06.09.2011, 17:45:07 »
Ovog trenutka nema puno filozofije, ući u BUY sa malim SL-om se čini kao dobtina kombinacija.
Verujem da će tržište da testira nivo 1.2 tokom narednih nekoliko sesija isto kao što to čini ovih 7 sati nakon intervencije, čisto da vidi kako će na to SNB da odreaguje. Zato držite i BUY STOP aktivan malo iznad, npr. na 1.21. Za svaki slučaj... ;)

Van mreže Nbg

• Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 06.09.2011, 18:00:15 »
Ja mislim da će SNB u svakom slučaju braniti  liniju 1.2 dok ne prođe ovaj poslednji talas krize i tržište se ne stabilizuje, po meni imaju 2 jaka razloga za to:

1. Sprečavaju deflaciju
2. Zarađuju na FX-u

Ne zaboravite da su oni jutros išli buy EUR/CHF ko zna koliko lotova na 1,1250 što znači da su preko 750 pipsa u plusu, i ako treba ponoviće istu stvar zbog ista dva razloga kad god padne malo ispod 1.2. Ja cenim da će SNB da nam bude nešto kao SL u narednom periodu, pitanje je samo koliko će potrajati taj period.

Još jedan razlog je psihološki efekat: svi trejderi širom sveta su čuli da SNB planira da brani 1.2 pa je za očekivati da se neće mnogo njih usuditi da idu Sell i da rizikuju. Evo pođite od nas na ovom forumu. Da li neko od nas planira trenutno da uloži neka veća sredstva i da ide Sell na EUR/CHF ?

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 06.09.2011, 18:21:39 »
ja pun lot na 1.1975 sell stop ali samo ako krene - da raste voatilnost stop 1,2055 tp 1,10
Momentum counts.