Autor Tema: US Open -Breakout  (Pročitano 11650 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
Odg: US Open -Breakout
« Odgovor #15 poslato: 19.11.2010, 14:50:07 »
pa  ,ja  nisam  prezadovoljan  sa  onakvom   volatilnoscu  na  USD/CHF  i  USD/YPU    ..jer  je  skepulativna ,vise  volim da  to  ide  lagano ;)    Eur/USD  ,je  izasao negativan  odnosno  bio  je  fakeout break  out  .

Navaroucenije  -  Izadjite  iz  pozicije  ako poslije  ulaska  ,vise  od  2h   trziste  ne  ode  u smjeru  u  kojem   je  aktiviran  vas  nalog  ;)   Takodje  ,ne  trguje  se  sa  svakim  parom  svaki dan  .   Obratite  paznju  na  kanale  koje  formira  cijena    od  2-4 h  .  Ako je kanal  veci   od  npr  30-50  pipa  ,nema  trgovanja  ....cijena  je  vec  odreagovala  ( spekulacije  ,itd..  )    Takodje  ,obratite  paznju na  volatilnost  predhonog  dana .... Poslije  volatilnog  dana ,obicno  trziste  ode  u range . 

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 19.11.2010, 16:23:53 »
E vidiš, to su već novi momenti. :) Hvala na dodatnim pojašnjenjima. Interesuje me sledeće:

- Da li je pametno ulaziti u pozicije već oko 14h? Danas npr GBP/USD je već oko 13h došao do dna bollingera, u 14h ga je uveliko probio, a to se isto odnosi i na nivo otpora. Time je po mom mišljenju utvrdio trend. U 15h je nastavio i napravio raspon oko 100pipova 13h-15h. Po onome što si rekao, nema svrhe trgovati posle 16h jer se već izgubila volatilnost, zar ne?

- Možda se ovo podrazumeva, ali mene interesuje - Da li konsultuješ H4 u ovoj strategiji kad hoćeš da uđeš u poziciju? Da li moraju H1 i H4 da se poklope?

Otvorio sam poziciju EUR/USD i USD/CHF oko 14:30h, mogao sam izaći maksimalno sa 50pipova ukupno do sad, stavio sam SL na cenu otvaranja i TS pa da vidimo dokle će da doguraju. USD/JPY se slabo kreće za sad, ne znam da li će biti proboja posle 17h. A i petak je. :)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 20.11.2010, 03:50:33 »
samo  me interesuje  raspon  trzista  od 2-4   .  Ako  je  cijena  prije  reagovala  ,nista  od  trgovanja . HIGH\LOW   u  tom  periodu  ,i to  je to  :)

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 20.11.2010, 02:55:21 »
OK, jasno mi je. Hvala. :)

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 23.11.2010, 19:42:50 »
markot, dali ti koristish sve ove strategije (verovatno ih ima i josh koje nisi josh objavio) u svakodnevnom trgovanju, tj onda kad dodju na red? ili samo poneke... ako da, da li imash neki plan po kom znash kad tachno koju strategiju da primenjujesh i dali ih kombinujesh?
hvala.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 25.11.2010, 12:50:33 »
markot, dali ti koristish sve ove strategije (verovatno ih ima i josh koje nisi josh objavio) u svakodnevnom trgovanju, tj onda kad dodju na red? ili samo poneke... ako da, da li imash neki plan po kom znash kad tachno koju strategiju da primenjujesh i dali ih kombinujesh?
hvala.

pozdrav  ,xomep 

Naravno   da koristim   ove  +  ostale  strategije .Kljuc  je  koristiti ih  kada  je njihova  vjerovatnoca  najveca  +MM  + Disciplina =  $$$$$ 
MOzda  najace  oruzje  od svega  je disciplina  . Disciplina  je  kljuc  za  uspjeh  u  bilo cemu  u zivotu ,a  ne samo FX 
Sto  se  tice  plana  ,  on  je  svakodnevno  isti ,a  to  je  licna  stvar  i  svako  ga  pravi  kako njemu najbolje  odgovara  . 
Uvijek  trazi  potvrde od  vise  strategija  ili cinjenica  .Naravno da se   sve one  preplicu  ,a  samo rutina  trgovanja  ce  omoguciti  njihovo  automatsko pronalazenje  na  grafiku  .  Sto  je  iskustvo  ,ne mogu ti  objasniti  ...to  moras rucno  . ;) 

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 25.11.2010, 19:32:14 »
Sto  se  tice  plana  ,  on  je  svakodnevno  isti ,a  to  je  licna  stvar  i  svako  ga  pravi  kako njemu najbolje  odgovara  . 

hvala na odgovoru, to me upravo i zanimalo. dali si ti u pochetku imao negde napisan plan, na primer, ponedeljkom radim ovo, sreda, petak neshto drugo, a svakim danom, recimo u 9 london brejk, popodne njujork i sl?
ako jesi dali bi mogao da ga postavish da vidim kako to treba da izgleda....

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 01.12.2010, 22:06:55 »
Strategija Big Dog+Fibo  http://fw-stock.com/?p=3455

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 01.12.2010, 23:41:33 »
Izgleda interesantno taj kombinacija, treba isprobati. Nisam znao da se ova strategija zove "Big Dog".  8)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #24 poslato: 02.12.2010, 21:41:14 »

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 03.12.2010, 16:23:13 »
Izgleda interesantno taj kombinacija, treba isprobati. Nisam znao da se ova strategija zove "Big Dog".  8)

Podjoh  ja  jedan dan  u  pizzeriju  ,pogledah   meni   i vidim  pizzu  koja  mi se  svidja. Sledeci dan  odlucih  da  odem  u drugu pizzeriju   ,i   vidim meni  ,  ista  pizza  ..ali   se  zove  drugacije ???   Ja  odlucih   da  skoknem  do Italije  ,  i tamo u   jednoj pizzeriji  ,pogledam   meni  ,vidim  slicna  pizza  ,ali  opet  se  drugacije  zove  ???   Napokon   sam  odlucio  da  ja  napravim   jednu pizzu  ,i  dam joj  ime  ,markot  !   :):) :)   

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #26 poslato: 03.12.2010, 16:41:56 »

Podjoh  ja  jedan dan  u  pizzeriju  ,pogledah   meni   i vidim  pizzu  koja  mi se  svidja. Sledeci dan  odlucih  da  odem  u drugu pizzeriju   ,i   vidim meni  ,  ista  pizza  ..ali   se  zove  drugacije ???   Ja  odlucih   da  skoknem  do Italije  ,  i tamo u   jednoj pizzeriji  ,pogledam   meni  ,vidim  slicna  pizza  ,ali  opet  se  drugacije  zove  ???   Napokon   sam  odlucio  da  ja  napravim   jednu pizzu  ,i  dam joj  ime  ,markot  !   :):) :)   
Nije bitno kako je ko nazvao tu pizzu, ukoliko su slični sastojci i isti ukus  ;D

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 04.12.2010, 18:20:02 »

hvala na odgovoru, to me upravo i zanimalo. dali si ti u pochetku imao negde napisan plan, na primer, ponedeljkom radim ovo, sreda, petak neshto drugo, a svakim danom, recimo u 9 london brejk, popodne njujork i sl?
ako jesi dali bi mogao da ga postavish da vidim kako to treba da izgleda....

Naravno  da  imam  plan  ,i  on  je  licne  prirode  zato  ne mogu  da  postavim .  Medjutim  ,reci  cu  ti  da  je plan  vise  od  nekog  tehnickog  detalja  .  Plan   podrazumjeva,  izmedju  ostalog  ,sta  ti  zelis  od  trzista  ? 
Takodje  ,plan  je  da  postavis  sve uslove  koje  oslikavaju  tebe  kao  osobu i  da  te  podsjecaju na  tvoje  slabosti  i  ne  dozvole  ti  da  zaboravis  i popustis  . 

Sto  se  licno  tice  trgovanja  ,ja  ne mogu da znam  koju cu  strategiju koristiti .  Ja  znam  da se  pripremam za svaku  , pa  ce  trziste odrediti   koju da  primijenim.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 08.12.2010, 13:03:30 »
potencijalno  180pipa  na  pa  GBP/USD  ,od  juce  do  danas  . Relativno   mal rizik  ,i reward  2:1    . Kombinacija  London  Breakout  +  US  breakout  ;) 

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 21.12.2010, 16:21:35 »
trgovanje  jos  u toku  ;)