Autor Tema: US Open -Breakout  (Pročitano 11647 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
US Open -Breakout
« poslato: 16.09.2010, 17:12:35 »
Jos  jedna  ''jednostavna  ''  strategija  ! 

Bazira  se  na  ostvarivanje  volatilnosti na  otvaranju americke sesije  i  zatvaranju londonske  . 
Za  strategiju  uzimamo  3  svijece  ,od  14.00h-16.00h   ,i  pronadjemo  HIGH  i  LOW  ..gdje ce  btii  nas  entry  point  !  Sl  se  postavlja  sa  suprotne  strane  ..TP  je  individualan  ,isto  kao  i  nacin ulaska  u trziste  (1  pozicija,2 pozicije......  ) !  Naravno  ,kao  sto vec  znate  biramo  parove  koji  su  upareni  sa  USD  ,ne  cross parove  .

Primjer  USD/CHF (aktuelna  cijena  prilikom  pisanja  ovog  thread-a ) 

proka_pronalazac

• Gost
Odg: US Open -Breakout
« Odgovor #1 poslato: 11.10.2010, 11:19:39 »
Po kojem vremenu se gleda? nasem od 14-16h?

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 11.10.2010, 14:09:27 »
da  !     Mada   vremenska  zona se  mijenja  tako  da  treba  pratiti  .   TO  je  na otvaranje  americke berze  8-9  h  . 

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 27.10.2010, 17:57:58 »
Evo   ,npr.  danas   kada je  objavljena  vijest  za USD   ,moglo   se  lijepo  zaraditi   20-30  pipa  na  GBP/USD  .

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #4 poslato: 27.10.2010, 18:06:06 »
Za vikend se pomeraju kazaljke na časovnicima u Evropi 1 sat unazad, dok USA i Kanada čekaju još 7 dana, odnosno sledeći vikend. Zbog toga oni koji trguju Break Out sisteme moraju da se prilagode, je li tako markot?

Naveo sam samo zemlje koju su nam bitne za trejdanje, ostatak me baš i ne zanima  ;)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 27.10.2010, 18:40:21 »
Za vikend se pomeraju kazaljke na časovnicima u Evropi 1 sat unazad, dok USA i Kanada čekaju još 7 dana, odnosno sledeći vikend. Zbog toga oni koji trguju Break Out sisteme moraju da se prilagode, je li tako markot?

Naveo sam samo zemlje koju su nam bitne za trejdanje, ostatak me baš i ne zanima  ;)

Upravo  tako  !     Svi   koji  imaju  strategija  bazirane  na  vrijeme  ,trebalo bi  da obrate  paznju  . Zato   je tesko  napraviti  EA  i  testirati ga  unazad  npr.  10  god  ..a  ne  uzima  se  u obzir  pomjeranje vremena  ..tj.  otvaranja  i  zatvaranje  berze  .

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 10.11.2010, 17:22:10 »
evo  malo  jucerasnjeg  trgovanja  na  3  para  sluzeci se ovom  strategijom  .  Ne  zaboravimo   da strategija  funkcionise  nakon  otvaranja  americke  berze  8am -10  am  .  Posto je  to  kod  nas  trenutno 2-4 pm  .  Ovaj  broker  ima  vrijeme  u  Gmt .  Takodje  ,ne  trguje  se  svaki  dan :) Npr : danas  nije  bilo  trejda  . 

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 10.11.2010, 19:38:59 »
evo  malo  jucerasnjeg  trgovanja  na  3  para  sluzeci se ovom  strategijom  .  Ne  zaboravimo   da strategija  funkcionise  nakon  otvaranja  americke  berze  8am -10  am  .  Posto je  to  kod  nas  trenutno 2-4 pm  .  Ovaj  broker  ima  vrijeme  u  Gmt .  Takodje  ,ne  trguje  se  svaki  dan :) Npr : danas  nije  bilo  trejda  .
yes  Svaka čast !!!

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 16.11.2010, 18:29:19 »
Strategija  je  danas  bila jako  plodna  ;)
  Jos  uvijek sam  u  otvorenim  pozicijama  sa  trailing  stop:)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 16.11.2010, 18:48:11 »
Biće para, vidim ja !  yes

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 17.11.2010, 14:01:27 »
Ako dobro kontam, ova strategija koristi objavu vesti, s tim da je manje stresna jer se orderi ne stavljaju par minuta do objave, već kad se utvrdi "talasanje". Ili možda to uspostavljanje trenda ne zavisi od vesti, već od samog otvaranja NY sesije?

Pitanje za markot-a: Da li uvek i bez izuzetka koristiš 3 sveće 14h-16h da bi odredio nivoe ili nekad praviš izuzetke pa recimo uđeš oko 15h ili tome slično?
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 17.11.2010, 14:27:57 »
od  14-16.00   je  okvir  ,  kocka  u  kojoj  je smjestena  cijena  i ja  cekam   volatilnost  ,odnosno  break out da bih usao u  poziciju  .   Znaci   ,ako   HIGH /LOW od  npr  Svijece  je dovoljno  velik   ,onda on  moze  biti  kocka  ,sve  dok neka  druga  svijeca  ne  probije  moje nacrtane  trend  linije  .Ja  u pozicije  ulazim  obicno u   poslednjih  5  minuta  ,s  time  da  vec znam koje  cu parove  odabrati  . Nekada  ,moram cekati  tacno  4h  (odnosno 10 am  po americkom  vremenu  )   jer  je  aktuelna  cijena  /svijeca  blizu  probijanja  HIGH/LOW  koji  sam  predhodno  nacrtao ,i  moze  da  mi napravi  fakeout  breakout .   Tj.  da napravi  novi  LOW ili  HIGH  u  poslednjih 5  sekundi ,da  bi se nova  svijeca  otvorila  po vecoj  cijeni  /manjoj  i  otvorila  mi  poziciju  a  onda  otisla  u  reversal  -odnosno  pokazala  pravi  put .

Strategija  nije  bazirana  na objavi  vijesti  ,vise  je bazirana  na  koncetraciji  kapitala  iz  US  sesije  i  Londonske  koja  je  pri  zatvaranju  .

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 17.11.2010, 15:53:33 »
po  svemu sudeci   ,danas nema  trgovine  ovom  strategijom  ,  mozda  USD/YPU  i USD /CAD .Ostali   nisu interesantni  ;)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 18.11.2010, 16:49:52 »
Evo  opet  malo slicica ;)    USD/YPU  i USD/CHF   su  morali  da  se  izvrse  po  market  order ,jer  su uhvatili  volatilnost  .Ja  licno   nisam stigao da  ih  trgujem .  Trenutno sam short  na  EUR/USD i cekam jos  neke  da  se  aktiviraju  ..

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 18.11.2010, 17:36:42 »
Evo ja sam danas uspeo da se malo igram sa strategijom. Sad tek vidim čari trejdovanja. Dal staviti TP, dal fiksan SL ili TS... :) Krene tamo, krene vamo. Sve u svemu, za nekih 1h30min uspeo sam da uhvatim 140 pipova, mada je moglo daleko bolje, ispromašivao sam se malo sa ulascima, a isto tako i sa nekim izlascima. No dobro, bitno je drugarstvo.

USD/CHF je danas dušu dao za strategiju, zar ne markot? Jedna pozicija mi se zatvorila na +78 pipova zbog trailing stopa. Ovu što se vidi sam otvorio zbog donjih indikatora prema kojima bi trebalo još da traje trend.

USD/JPY sam omašio sa ulascima i jedna pozicija mi se zatvorila zbog TP.

EUR/USD se nešto slabije kreće zar ne? I ja imam jednu sell poziciju otvorenu. Takođe, po indikatorima (schaff + vkafrika bi trebalo da ide još dole).

Ništa od GBP/USD za danas? Ili može da se desi da krene u sell?

Ostale parove sa USD nisam ni gledao.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."