nastavak....Posle otvaranja realnog računa, nema veće sreće za trejdera nego da otvori svoju platformu za trgovanje, da vidi svoj kapital na prozoru i sa velikim samopouzdanjem krene sa trgovanjem na svetskom marketu sa wWall street ajkulama i da dokaže svoje “znanje”.
Osokoljen svojim fantastičnim rezultatima na DEMO računu gde mesečno je pravio po 1000%, već vidi sebe u društvu gde se voze jahte, voze dobri automobili, pije šampanjac a društvo mu prave najpoznatije manekenke.
Ova bajka bi bila možda srećnog završetka i možda bi neko pomislio da “Deda mraz” postoji ali svi zaboravljaju da ispred sebe nemaju tržište već “GLUPOG” BROKERA, koji jedva čeka da vama pokloni kapital i da posle nekoliko meseci ili godina zatvori svoju firmu i nadje se u društvu prosjaka na ulici.
Posle "možda" prvih početničkih uspeha sledi otrežnjenje u vidu malog Ili VELIKOG gubitka a onda kreću strahovi. Dobre pozicije se zatvaraju u minusu, planirani gubitak se zatvara na još većem minusu!!! Haaaa nešto nije u redu ali šta? Pitanja mnogo a odgovora nigde. Pa dobro gubi se svaki dan na tržištu (razmišlja trejder) to sam negde pročitao ali zašto baš ja i zašto baš meni se uvek tako nešto dešava!!! A onda trejder postaje shvata da mora da bued“pametan” da kada broker nije nešto odradio da se požali kao svaki uzorni trejder. Napiše i snimi (trade record) sve pozicije šta je radio i čeka sa nestrpljenjem pozitivan odgovor!!! Ako je broker ažuran ( a svi vole takva pitanja
) brzo odgovara na sve nedoumice trejdera i situacija koja se desila veoma dobro je obrazložena sadržajnim tekstom brokera uz napomenu "ČITAJ stranice ugovora" (ono malim slovima) . Svodi se na to da hoćeš nećeš mi možemo da radimo kako hoćemo jer si potpisao ugovor, a to što ti misliš veži mačku o rep. KRATKO I J...TAČNO.
Trejder onda shvata da je on pogrešio i u budućnosti će još bolje “PRIPAZITI” da mu se ovakve stvari ne dešavaju i pronaći će nove tehnike i načine kada trguje da brokera nadvisi u ovoj veoma složenoj igri unutar igre. EEEEEEEEEEEEEEEEEE BAŠ TADA…. Trejder stavlja 3 metak u burence i sebi smanjuje rizik da postane “MILIONER” (POVEĆAVA SADA RIZIK NA ODLIČNIH 51%). Sada je u skoro pola pola (50%:50%) poziciji da sebi brzo presudi.
Trejder mora da shvati da kada igra naloge bilo da otvara ili zatvara naloge ispred sebe ima “GLUPOG BROKERA” (sa suprotne strane je čovek) koji uvek razmišlja da li će vam otvoriti nalog ili da li će vam zatvoriti nalog!!!! Zapitajte se da ste na njegovom mestu kako bi ste se Vi ponašali i šta bi radili. Da li bi radili u korist trejdera i radili protiv firme ili bi ste radili u korist vaše firme (gde ćete pored dobre plate dobiti i dodatni bonus (u eurima) za sve pozicije koje ste nekom sirotom trejderu zatvorili u minusu)...nastavak