Ok, ali pitam općenito kako trgovat sa tim indikatorom ja nikako ne uspjevam stalno daje nekakve lažne signale ili kasne signale, meni se čini kao da on više iscrtava povjest kretanja grafa nego što daje nekakve signale, ili ga ja ne znam koristit?
Forex je verovatnoca kretanja trenda,ne postoji jedan indikator koji moze resavati verovatnoce trenda,pa tako ni gan fractals.da ne slazem nagledao sam se indikatora pa vise od 10000 hiljada zasigurno,znam za jedan indikator od pre jedno 3-4 meseca sam naisao na njega,o njemu se pise vec 4 godine neki ga kude neki hvale,po tom indikatoru uradjene su cetrdesetak verzija koje su prodavane od 200 do 700$,al je taj besplatni indikator naj bolji,da se razumemo nije stopostotno tacan ,al moze zaista pomoci,taj indikator vam nisam objavio.Na primeru gbp usd na H4 TF taj indikator je pokazivao verovatnocu bay,al isto tako sam ga podesio da ukoliko cena zatvori ispod srednjih linija bolingera ,znam da ce doci do raspada tog bay trenda,zato nisam mogao odoliti i uci u sel,i tako uzeti 85 tp