Autor Tema: Seci gubitak, pusti dobitak da raste  (Pročitano 68345 puta)

Van mreže makarona365

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Seci gubitak, pusti dobitak da raste
« Odgovor #60 poslato: 03.06.2015, 11:42:46 »
Pozdrav,

nisam bas postavio gomilu slika kao sto rekoh ali bice ovih dana malo su me stisle obaveze pa me mrzi.
Trenutno imamo lepu najavu shorta (ako se malo vrati I ja sam dok pisem postavio nalog na cekanju)
namerno sam ostavio mali sl treci je pik, spred veliki ali zato prepolovite regularni pips pa trgujte u okviru svog MM. Ono sto je jos dobro je da nam se ema 20 I ema 200 nisu ukrstile ,a i relativno su daleko od lin trenda gde pocinjemo trgovinu tako da svakako po meni izadjite deo pozicije ili sve na mestu gde cena udari u jednu od njih dve(ukoliko se ulaz uopste desi nadam se da hoce  ::)  )

Van mreže makarona365

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #61 poslato: 03.06.2015, 18:02:22 »
pozdarav,

nazalost ovaj ulaz k... drvena. Mozda je ovaj ulaz bolji trebalo bi... Pogledajte pa procenite

Van mreže makarona365

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #62 poslato: 04.06.2015, 01:16:37 »
pozdarav,

nazalost ovaj ulaz k... drvena. Mozda je ovaj ulaz bolji trebalo bi... Pogledajte pa procenite
[/quo

pozdrav,

Skup mi je bio eur nzd danas u poziciju pri poljupcu linije na predhonoj slici nisam ni usao vec me je dovoljno prvi ulaz kostao ova treca slika eur nzd koju cu sada postovati je najvisi kanal koji mogu da uocim I njega cu sigurno trgovati. Pored toga saljem sliku za eur aud tu je vec nalog na cekanju postavljen
Sta da vam kazem imam rezon videcemo....  ;) ;)

Van mreže makarona365

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #63 poslato: 04.06.2015, 01:19:32 »
ne poslah sliku za E/A evo je

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #64 poslato: 04.06.2015, 11:57:21 »
Lepo nacrtana donja TL pa na osnovu nje gornja. Po meni je sve to ok. Ali nebih stavio pending nego bih čekao da cena dodje do gornje TL, spusito se na niže TF i tu tražio mesto ulaza malog rizika (proboj trougla, neki lokalni otpor: eme ili TL sa manjeg TF, čega će sigurno biti)

Inače, nemam šta da pošaljem, sell pozcije su mi se pozatvarale na BE, a do danas nisam stizao da otvaram nove.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže makarona365

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #65 poslato: 04.06.2015, 12:12:58 »
Hej druze pozdrav

to jeste ideja ali probilo me je kao sir, no idemo dalje naravno I dalje smo I kanalu I bilo bi lepo da pocnemo malo da tonemo jel to za nas ovde predstavlja srecu :D :D

Salu na stranu evo saljem sliku  eur cad ako tresne prvu lin. trenda bice dobro jer nam to znaci direktnu korelaciju sa eur nzd. Ako ne, imamo ultimativnu liniju iznad koja je doduse do sada bila pogodjena vise puta, sto naravno trejdove ne svrstava u najbolje moguce ali ih valja raditi jer je RR odnos bez problema 1 na prema 10.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #66 poslato: 04.06.2015, 12:16:34 »
Stiže tvoj odgovor dok sam pisao ovo dole, ali ipak da ga pošaljem:

Da pojasnim. D karta je veliki TF i on daje nazanku. Alu ući po njemu u poziciju zahteva preveliki SL. D sveća bez problema može stotine pipova biti velika. Tako da pending bude aktivran, potom SL dosegnut, posle se cena vrati i priča se završi da je cena otišla na onu stranu na koju smo želeli, ali mi smo poginuli na repu sveće. Mnogo je bolje spustiti se na H1, M15, i ako očekujemo odbijanje od kanala, tu pratiti repove na tim nižim TF. Dva tri repa gore su dobra naznaka za Sell, sa SL malo iznad krajeva repova. Tada SL mogu da budu 10 20 pipa i možemo imati čak nekoliko ulaza u odnosu na jedan veliki SL koji moramo potrošiti ako ulazmo samo po D sveći. Odnosno, teško je imati dobre ulaze ako se držimo samo jednog TF. Sam ulaz jeste na jednom TF, ali ako je on urađen uzimajući u obzi stanje na 2-3 TF bolji su izgledi da pozicija preživi.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #67 poslato: 04.06.2015, 12:19:03 »
to jeste ideja ali probilo me je kao sir

I zato moramo biti na nižem TF kada ulazimo ,jer ćemo tu bolje snagu baja i videti da nema prilike za sell.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #68 poslato: 04.06.2015, 12:25:04 »
EUR gura jako gore, treba ga pratiti, ne kontrirati mu. Vidi sliku EURCAD koju si poslao. Nacrtao si donju TL, a prema njoj gornu. Ali donja je probijena sa napoačkom formacijom glava i ramena. Tako da za donju bih rekao da više ne važi, a time ni gornja. Glava ramena se retko javlja i mnogo je jaka formacija i ona na dalje diktira kretanje EURCAD.

Van mreže makarona365

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #69 poslato: 04.06.2015, 19:32:47 »
Imas pravo nema sta precizniji ulazi zahtevaju nize TF,
nekada ih pogledam ali uglavnom prebacujem na vise TF od d1 po navici da bi procenio koliko trejd moze da se odrzi. (losa navika treba sve uzeti u obzir ne znam ni sam zasto sam lenj)
U principu uvek se na jakoj liniji otpora (podrske) cena odbije , i napravi barem 150-200 pipa tu ja uglavnom i zatvaram prvi deo poz. bez obzira na formacije i figure. HnS jeste figura koja daje signal i u ovom slucaju se jako lepo formirala medjutim vidjao sam u okviru kanala HnS dosta puta pa se nista nije desilo, generalno trend je trend i ja se trudim da ga gotovo uvek ispostujem i da ne vucem kontru koliko goda da kontra zna da bude jaka i agresivna trend je nas prijatelj.

ps. Hvala na odgovorima svaka ti je zlatna pozdrav

Van mreže makarona365

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #70 poslato: 05.06.2015, 12:07:33 »
Odrdadi se na kraju eur nzd ko je lepo usao odbio se pipnuvsi ivicu kanala I ode preko 200 pipa sto I nije lose za dan cekanja. Ista situacija I eur cad samo on nije tako precizno pipnuo lin trenda ali I on je dao oko 200 pipa mozda malo manje. Sada je jasno da se pravi retracement ja cu ponovo gadjati eur cad na liniji (ulaz u poziciju pravim na nizem tf kao sto tango rece  ;) ) pa zec beli srecu deli....

pozdrav

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #71 poslato: 05.06.2015, 14:11:43 »
Odrdadi se na kraju eur nzd ko je lepo usao odbio se pipnuvsi ivicu kanala I ode preko 200 pipa sto I nije lose za dan cekanja. Ista situacija I eur cad samo on nije tako precizno pipnuo lin trenda ali I on je dao oko 200 pipa mozda malo manje. Sada je jasno da se pravi retracement ja cu ponovo gadjati eur cad na liniji (ulaz u poziciju pravim na nizem tf kao sto tango rece  ;) ) pa zec beli srecu deli....

pozdrav
Mozes ih jos drzati u sel-u,al ako usd chf ode ispod 0.9275 i da sel,onda na njima bezi iz SELA

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #72 poslato: 05.06.2015, 14:49:39 »

pozdrav
Mozes ih jos drzati u sel-u,al ako usd chf ode ispod 0.9275 i da sel,onda na njima bezi iz SELA
A koliko sada ima TP

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #73 poslato: 05.06.2015, 14:55:07 »

pozdrav
A koliko sada ima TP
Bilo za makaroni,a sada i za meso ha ha ha

Van mreže makarona365

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #74 poslato: 05.06.2015, 15:06:30 »
Bice I za morske plodove, davno sam ja out iz pozicije posto ijako sam imao gde da udjem ponovo, nisam jel reakcija nije bila dovoljno brza  sta da se radi. Bio sam malo ukanalio sa nekim poslednjim ulazima , malo izmasio dobre ulaze, a sada kao u muckama sledece godine u ovo vreme ..... :D pa me je ovaj pogodjeni malo povratio I dodao malo samopouzdanja sto dobro dodje.

evo jednog primera HnS koji nista uradio nije uvek mi je trgovanje figurama bilo nepouzdano ,a zanimalo me je kada sam tek poceo da se bavim forexom