Pre neki dan sam duplirao račun. Stat u prilogu. Ukupno 150 trgovina. Profit je uzet u 7 trgovina, zeleno na statu, sve ostale trgovine su bile SL ili BE. Sa stata vidimo, gledajući najveći i prosečni profit i loss da je sve u granicama normale. Najveći profit je 243 a loss 23, sasvim u redu, 10 prema 1. Prosečni profti je 12, loss 4,7. I to je koretkno. U skladu sa principima long trejda - segi gubitak, pusti dobitak. Posledica strpljivosti i doslednosti je da je račun duplrian za oko 3 meseca. Pri tome vidimo da nije bilo izlaganja većem riziku. Obratite pažnju da su sve trgovine odrađene sa istim lotom. Prihvatljiv rizik pokazuje i maksimalni DD od 165 eur na početnom kapitalu od 500 eur. Taj DD (žuto na slici) je nastupio kada je kapital bio uvećan na oko 800 eur, zato u statu piše da je DD samo 17%. DD je nastupio zbog dugotrajnog kanalisanja GJ para.
Vidi se da je račun moguće duplirati sa razumnim brojem trgovina i u razumnom vremenu. Uslov je da budemo strpljivi, dosledni i da poštujemo pravila long trejda. Na prvoj strani ove teme ima prethodna moja trgovina u kojoj sam duplirao račun. Zanimljivo je da urađeno u 165 trgovina, a sada u 150 trgovina. I vreme do dupliranja je slično. Treba biti iskren i reći da sve to izgleda lepo kada je cilj dosegnut, ali... Ko je pažljivo čitao ovu temu, pročitao je da sam ranije napisao da je ovaj način trejda psihološki vrlo težak i da upravo prolazim kroz agoniju na drugom računu. To je bio ovaj račun, a agonija je žuto na slici - niz od 60 SL ili BE. Agonija, odnosno kanal se ipak na kraju završi i cena krene.
Ako ste sposobni da izdržite dug niz SL i BE i da ni milimetar ne odstupite od principa, najprofitabilniji načint trejda, long trejd je za vas.