Autor Tema: NE! brokeri  (Pročitano 23535 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
NE! brokeri
« poslato: 06.09.2010, 17:06:15 »
Kao što imamo temu za preporučene brokere, ovde ćemo da stavljamo i obaveštenja o brokerima koji su iz raznih razloga skinuti sa spiska brokera sa našeg sajta http://www.forexsrbija.rs/brokeri.html.

Danas smo obrisali iz tabele broker Eglobal, ali ne iz nekog negativnog razloga, nego zato što je došlo do potpune simbioze za sestrinskom firmom Forex4You. Ta 2 brokera već dugo vremena posluju pod istim uslovima i uplate su se vršile na iste brojeve računa tako da je došlo do logičnog razvoja događaja.
Svi korisnici Eglobala su prebačeni bez ikakvog problema na Forex4You, ako i hoćete da otvorite račun na Eglobalu, sajt će vas automatski prebaciti na Forex4You.

Kao što vidite, brinemo o našem imidžu i o vašem novcu ;)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
NE! brokeri
« Odgovor #1 poslato: 06.09.2010, 17:19:20 »
U više postova smo izjavili da su BROKERI iz naše tabele odlični i da sa njima nećete imati problema.
Danas smo iz naše tabele BROKERI izbacili brokersku kuću instaforex.
Razlog izbacivanja je taj što je protiv njih sprovedena FPA istraga i od strane njih su oni proglašeni za SCAM.
Više detalja možete pročitati na www.forexpeacearmy.com/forex-forum/scam-alerts-folder/3484-new-excuse-confiscate-profits.html

Kako forexpeacearmy ima ogroman autoritet među trejderima iz celog sveta, i mi smo se odlučili na ovaj korak i proglasili ga za brokera kojeg treba u širokom krugu zaobići.

proka_pronalazac

• Gost
Odg: NE! brokeri
« Odgovor #2 poslato: 08.09.2010, 23:23:41 »
Jao boze mili ova Julija ne cita ugovor uopste... nije ni cudo sto su joj skinuli bonus od 30$... i jos uz to kompanija je povukla svoj deo novca, a njen je ostao siguran... sto je najbitnije.. u svakom ugovoru pise da komanija ima pravo u bilo kom trenutku da otkaze bonus ili bilo sta drugo..takvih ugovora sam se nacitao...

Ovo i nije neka prevara kao FXDD... ostane vam 12$ na racunu i ne mozete sa njima nista...jer vam margina odma zatvara transakciju... i onda im poklonite te pare ako ne mislite nadopunjavati racun... Zasto? Jer je trosak transakcije za povlacenje veci nego depozit... To je za mene veca prevara nego ovo...

Zato bi bilo bolje da obrisete i ovu kompaniju FXDD posto imate takva pravila... a mozda bolje sve jer vecina ima manu...

Pozdrav

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #3 poslato: 08.09.2010, 23:39:00 »
Obrisali smo instu jer je zvanično proglašena scam-om od strane FPA, da ne pomisliš da imamo nešto lično protiv njih.
Što se tiče 12$, nadopuni pa povuci sve, mada će te to koštati više od 12$.
I da, u pravu si, svaki ima svoje mane i prednosti. Da postoji idealan, svi bi imali račune kod istog...

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 16.09.2010, 18:04:07 »
Obrisali smo instu jer je zvanično proglašena scam-om od strane FPA, da ne pomisliš da imamo nešto lično protiv njih.
Što se tiče 12$, nadopuni pa povuci sve, mada će te to koštati više od 12$.
I da, u pravu si, svaki ima svoje mane i prednosti. Da postoji idealan, svi bi imali račune kod istog...

Ja imam više računa na instaforex i za sada nisam imamo sa njima ama bas nikakav problem ni u čemu. 
Evo čak povlačim bez problema i komisionu zaradu od mojih referala.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #5 poslato: 29.10.2010, 09:39:07 »
U attachmentu se nalaze slike nekih od opcija Virtual Dealer plugina koji koriste brokeri da bi radili protiv nas, trejdera.
NFA je, naime kaznio jednog brokera, IKON GM jer je koristio ovaj plugin i time onemogućavao ili smanjio trejderima zaradu. Uz pomoć ovog programčića koji važi za MT4 platformu, broker može SVE, da vam poveća slippage, spread, swap, sve što možete, a i ne možete da zamislite.
U njihovoj dokumentaciji je pronađen ugovor o kupovini ovog softvera u novembru 2007., a prestali su da ga koriste u aprilu ove godine, baš kad je NFA najavila pomno praćenje i ovog dela načina prihvatanja trgovanja brokera.
Kazna im je da moraju da vrate deo novca koji su trejderi izgubili zahvaljujući ovom pluginu i još 320.000 dolara koje treba da prebace na račun NFA:)
Uglavnom, trejderi se slažu da je ovo jedna od prvih pametnih stvari koje je NFA uradila u njihovu korist, a moje zapaženje je da bi ovakav način provere mogao da se uvede i kod "evropskih" brokera...

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #6 poslato: 29.10.2010, 14:41:28 »
Da Da, od ranije sam upoznat sa ovim softverom, iako je ovde reč o novijoj verziji, u principu im je namena ista.
Dok sam istraživao o mogućnostima koje brokeri imaju sa ovom alatkom, naišao sam čak i na uputstvo, pa ako nekog interesuje, neka ga prouči. Korisno je jer ste tada upoznati šta sve može da vas očekuje kod nekorektnih brokera i ukoliko se to desi da bi mogli odmah da prepoznate.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #7 poslato: 01.11.2010, 23:06:41 »
U attachmentu se nalaze slike nekih od opcija Virtual Dealer plugina koji koriste brokeri da bi radili protiv nas, trejdera.
NFA je, naime kaznio jednog brokera, IKON GM jer je koristio ovaj plugin i time onemogućavao ili smanjio trejderima zaradu...

Ista stvar se desila još jednom brokeru u Americi. Gain Capital Group LLC, firma koja stoji iza brokera pod imenom forex.com je iz istog razloga kažnjena sa 459.000$ uplate NFA i naravno mora oštećenim trejderima da vrati novac.

U attachmentu odluka NFA od 27. oktobra...

Van mreže Butko

• Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 02.11.2010, 12:54:10 »
Znači li to da brokeri mogu da te sprečavaju da zatvoriš nalog neko vreme ( dok ne dođem u minus).

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #9 poslato: 02.11.2010, 13:01:20 »
Znači li to da brokeri mogu da te sprečavaju da zatvoriš nalog neko vreme ( dok ne dođem u minus).

Znači da na sve načine mogu da te sprečavaju u pravljenju profita.
Povećavaju requote, slippage kad si u plusu (nikako kad si u minusu), zatvaraju ranije platforme itd.
Možeš i sam da vidiš koje sve mogućnosti imaju kad pročitaš .pdf fajl od gore.

Van mreže cujo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
STA SE DESAVA ... A TREBA ZNATI
« Odgovor #10 poslato: 15.01.2011, 21:04:34 »
Sve što će biti napisano odnosi se na MT4 platformu.
Za sve ostale platforme postoje slične ili iste aplikacije i metode.

-I-
Kada trejder zada nalog koji je za brokera:
- neprihvatljiv (iz raznih razloga),
- kada je nalog velik, npr. >10 lota,
- kada je nalog prerizičan (za brokera),
tada se takav nalog prosljeđuje na banku pomoću 'MT4 Bridge' aplikacije.
U ovom slučaju banka preuzima na sebe sav rizik oko proslijeđenog naloga.
Naravno, banka može i odbiti nalog, ali i promeniti iznos 'commission'.

-II-
Kada broker-A ima naloga za $10 miliona a broker-B ima naloga za $100 miliona,
i obojica smatraju da transakciju mogu sami obaviti bez plaćanja 'commission' banci,
tada na scenu stupa 'Bridge MT4 V2' aplikacija.

Ovo napisano ( I i II )odnosi se na ECN i STP brokere.

-III-
Kada si broker želi 'korigovati' slippage, request ... kada želi
povecati/smanjiti 'delay' na izvršenje naloga, kada želi promjeniti uslove
trejdovanja za određeni valutni par ili određenog trejdera ili određeni EA ...
tada na scenu stupa 'Virtual Dealer Plug-In'.

Vrlo pažljivo pogledajte sadržaj ove i ove sličice.

Mislim da je jasno da je ova aplikacija savršen izvor dodatne zarade za brokera.
Nema apsolutno nikakvog rizika za brokera.
Ovako dobija dodatnih 5, 10, 20 pipa po nalogu, ovisno o apetitu.
Zapamtite, nema trejdovanja, nema hedganja, nema rizika a zarada uvećana,
samo podešavajući par varijabli u dodatnoj aplikaciji.
Dodatne pipse na vestima niti ne računam, oni su pod - normalno.

Ovo pod III se odnosi na prave '(M)arket(M)aker' brokere.
Ovu opciju mogu koristiti i brokeri pod I i II, ali se ne sreće prečesto.

-IV-
Ovdje nalazimo ekipu koji imaju nadimak -'bucketshop'.
To je ona ekipa, koju je opisao KarloVeliki, glume MM brokere, ali naloge svojih komitenata
ne puštaju na tržište, nego ih prebijaju međusobno, unutar kuce.
Veli se da svi depoziti idu u njihove dzepove (pocket) koji su veliki kao kanta (bucket).

STP brokeri znaju koristiti 'prime ECN' brokere i to tek kada se skupi naloga za bar $100k.
Tada se skupa svi ti nalozi prosljeđuju na market.

Ovdje je bitno napomenuti da STP/ECN brokerske kuce u principu ne hedgaju svojie klijente.
To su te brokerske kuče koje su skupile bar 10 god. staža i opstale na tržištu.
Inače, brokersko hedganje samo po sebi nije problematično, ono se odnosi
tako i tako na naše gubitničke pozicije. Na naš loš potez, njihov kontra nalog.

--*--
Što se tiče 'Virtual Dealer Plug-In', danas je otežano naći bilo kakve podatke o ovoj aplikaciji.
Već je 3. godina da su izbrisani svi postovi o ovoj temi i tragovi na stranicama tvorca.
Probajte, možda nađete. Uostalom, danas postoje razne(modernije) serverske aplikacije ...

Što napraviti, kako se zaštititi ?
Odabrati brokera kako je opisano u 'Školi Forexa' i prema ovom linku.

Autor navedenih aplikacija: Boston Technologies

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 15.01.2011, 21:14:55 »
Odličan tekst Cujo. Svaka čast...
Uz određene modifikacije će od sledeće nedelje biti uvršten u http://forexsrbija.rs/na-koji-nacin-izabrati-forex-brokera.html

Van mreže slina

• Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 19.01.2011, 21:36:14 »
Plus500 ... vjerojatno već znate da su scam, kao nude 20 dolara, a nema nigdje pozitivnih komentara o njima, dokaza isplate, videa itd ... Al eto služe mi za vježbu jer imaju onaj neki virtualni novac s kojim se možeš praviti kao da je pravi :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #13 poslato: 19.01.2011, 21:48:48 »
Plus500 ... vjerojatno već znate da su scam, kao nude 20 dolara, a nema nigdje pozitivnih komentara o njima, dokaza isplate, videa itd ... Al eto služe mi za vježbu jer imaju onaj neki virtualni novac s kojim se možeš praviti kao da je pravi :)

Pozdrav i dobro došao na forum! Drago nam je da vidimo da sve više posetioca iz okolnih država dolaze na forum. Ovde smo svi sa istim ciljem - da beremo pipe!!! I da pomognemo svima da što pre dođu na što viši nivo.

E sad mi samo objasni šta si mislio kad si pomenuo onaj virtualni novac? Jer, ako si mislio na demo račune koje možeš da otvoriš sa koliko god hoćeš novca i da trguješ kao da je realan novac, to imaš kod svakog brokera, tako da ne moraš uopšte da svraćaš na Plus500.
Inače proverili smo ih, i zaista su imali ranije nekoliko prijava od strane nadležnih institucija (IFSC i Cysec).
Hvala na informaciji ;)

Van mreže slina

• Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 19.01.2011, 22:15:27 »
da mislio sam na taj novac, upravo vidim da ima na svakoj stranici ta šemica, šta mi je i logično... drago je i meni šta sam ovakav forum našao i hvala na dobrodošlici ;)