Autor Tema: NE! brokeri  (Pročitano 23533 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: NE! brokeri
« Odgovor #15 poslato: 21.01.2011, 09:39:16 »
Pisao sam da sam imao probleme sa masterforex sa postavljanjem naloga na cekanje sada je sve u redu rade.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #16 poslato: 27.01.2011, 09:24:31 »
Vest je vrlo sveža: CTFC je podnelo tužbe protiv 14 brokerskih kuća u Americi.
Neki brokeri su su veoma veliko iznenađenje da su se pojavili na ovoj listi.
Kompletan članak možete da pročitate na zvaničnom sajtu CTFC http://www.cftc.gov/PressRoom/PressReleases/pr5974-11.html kao i na sajtu FPA http://www.forexpeacearmy.com/forex-forum/forex-articles/13565-cftc-sues-14-forex-companies.html

Prevod sledi uskoro ;)
A spisak je tu:
EuroForex Development LLC, a Delaware LLC;
FIG Solutions Limited, Inc., a Delaware corporation;
ForInvest, a Delaware corporation;
FXOpen Investments Inc., a Delaware LLC;
FXPRICE, a Delaware LLC;
GIGFX, L.L.C., a Delaware company;
InovaTrade, Inc., a company with purported offices in Florida;
InstaTrade Corporation d/b/a InstaForex, a British Virgin Islands company;
InvesttechFX Technologies, Inc., a Canadian corporation located in Toronto;
J&K Futures, Inc., a company with purported offices in California and New York;
Kingdom Forex Trading and Futures, Ltd., a Nevada company;
Prime Forex, LLC, a Delaware LLC;
Wall Street Brokers, LLC, a Delaware LLC; and
ZtradeFX LLC, a Connecticut LLC.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #17 poslato: 27.01.2011, 09:47:34 »
Vest je vrlo sveža: CTFC je podnelo tužbe protiv 14 brokerskih kuća u Americi.

Neću da prevodim jer je suština najbitnija: tužbe su podnete jer nisu bili registrovani u Americi kod CTFC (Commodity Futures Trading Commission).

Ako se pitate zašto se Delaware često pominje, to je zato jer su u saveznoj državi Delaware vrlo fleksibilni zakoni u vezi poreza i taksi kao i zato što anonomni neamerički rezident može da otvori sve korporativne kancelarije.

LLC (limited liability company) = DOO (društvo sa ograničenom odgovornošću)

Najveće iznenađenje za trejdere predstavlja pojava brokera FXOpen, ali pošto se sve ovo odigrava u Americi, verujem da nas ovde ne dotiče mnogo...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #18 poslato: 04.10.2011, 11:31:24 »
Opet vesti iz Amerike. Juče je kao bomba odjeknula vest da je FXCM, jedan od uglednijih brokera preko okeana, čijim se akcijama od nedavno može trgovati na NYSE, sankcionisan od strane američkih regulatora CTFC na kaznu od preko 16 miliona dolara.
Razlog je svesni slippage koji su praktikovali na preko 57.000 trejdera kako kod aktivnih ordera tako i kod pending ordera. Na osnovu odluke moraju da urade povrat $8.261.937 (slovima: osam miliona dveštozdesetjedna hiljada....) na račune aktivnih i ugašenih fx računa korisnika, kao i da plate kaznu od 6 miliona $. Plus ih je ranije NFA kaznio sa još $2 miliona.

FXCM je na sve ovo imao da izjavi da su oni već do 11. avgusta izmirili svoja dugovanja jer su znali kolike ih kazne čekaju.

Zvanična saopštenje za javnost CTFC-a:

"Washington, DC – The U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) today issued an order filing and simultaneously settling charges that Forex Capital Markets LLC (FXCM) failed to supervise diligently its personnel’s handling of more than 57,000 customer accounts that traded on FXCM’s forex trading platforms. FXCM is a registered retail foreign exchange dealer and futures commission merchant headquartered in New York, N.Y. The order also settles charges that FXCM failed to produce certain records promptly to the CFTC’s Division of Enforcement during its investigation.

The CFTC order requires FXCM to pay a $6 million civil monetary penalty and restitution of $8,261,937 to its customers and former customers. In addition, the CFTC order requires FXCM to retain, at its own expense, a monitor to review for three years: (1) its trade execution practices and policies as they relate to the change in price between the time the customer places the order and the time the order is executed by FXCM; and (2) its compliance with its restitution obligation.

According to the CFTC order, from at least June 18, 2008 until December 17, 2010, FXCM failed to supervise diligently the handling of customer accounts traded on the FXCM platforms by its officers, employees, and agents with respect to changes in price between order placement and execution on both market orders and margin liquidation orders. The order finds that FXCM’s failure prevented its customers from receiving the benefit of price movements in customers’ favor, but allowed its customers to suffer detrimental price movements. The CFTC order finds that had FXCM diligently supervised its personnel, FXCM would have discovered these problems with its trade integrity and would have had the opportunity to correct them before its customers were deprived of, and FXCM benefitted by, approximately $8,261,937.

Further, the CFTC order finds that FXCM failed to produce certain records promptly in its capacity as a CFTC registrant and thereby required the CFTC to issue a subpoena to attempt to obtain required records from FXCM.

The CFTC thanks the National Futures Association (NFA) for its assistance. On August 12, 2011, the NFA issued a Decision imposing a $2 million monetary sanction against FXCM in settlement of an NFA action (NFA Case No. 11-BCC-016) involving some of the same practices identified in the CFTC order.

CFTC Division of Enforcement staff members responsible for this case are Charles Marvine, Christopher Reed, Rachel Hayes, Stephen Turley, Rick Glaser, and Richard Wagner."

I odgovor FXCM-a:

“The settlement between FXCM and the CFTC was anticipated and previously disclosed on August 11, 2011, during FXCM’s Second Quarter Earnings Conference Call. At that time, the company established a reserve of $16 million in anticipation of the fines associated with the CFTC ($6 million) and the NFA ($2 million) settlements as well as restitution ($8,261,937) credited to affected clients. To date, the NFA fine has been paid and restitution to affected clients has been credited. The NFA and CFTC fines as well as restitution are all covered under that reserve, resulting in no negative impact to the net income of FXCM Inc.”

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 05.10.2011, 12:35:38 »
Ne znam da li je neko koristio Brocco Brokera, ali sa njima imam problema .

Prebacio sam malu svotu novca kod njih da bih ih testirao , napravio sam profit tj uvecao racun za 2-3 puta, i sada me stalno zavlace za wihtdraw tj povlacenje novca vise od 10 dana.

Povlacim novac iz razloga sto ne mi ne odgovaraju za moju strategiju , ali razlog nije ni bitan .

Ne znam sta bi bilo da sam imao vise sredstava na racunu .

Van mreže Naum

• Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 06.10.2011, 17:48:59 »
Imao sam problem na demo racunu sa FX Liderom. Nemam vremena da procitam sve o njima na forumu pa cu da pitam da li je to greska koja moze da se oprosti, obzirom da su me zvali i kazu da je to nesto sto se desava cak i na realnim racunima pa oni to bez problema isprave?
Ukljucili su mi SL na cenu koja nije bila. Umesto da uzmem TP

Evo slikike kao argument...
ZNANJE x RIZIK = DOBIT

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 07.10.2011, 07:58:36 »
Neka greska je u pitanju to je ocigledno...ali sto se tice FxLidera bilo je price, oni su raskinuli ugovor sa AvaFx-om, sto bi odma znacilo da se treba udaljiti od njih.

U medjuvremenu jos nekoliko ljudi su imali problema sa njima tako da oni ne stoje u spisku brokera :)

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 07.10.2011, 10:07:48 »
Ne znam da li je neko koristio Brocco Brokera, ali sa njima imam problema .

Prebacio sam malu svotu novca kod njih da bih ih testirao , napravio sam profit tj uvecao racun za 2-3 puta, i sada me stalno zavlace za wihtdraw tj povlacenje novca vise od 10 dana.

Povlacim novac iz razloga sto ne mi ne odgovaraju za moju strategiju , ali razlog nije ni bitan .

Ne znam sta bi bilo da sam imao vise sredstava na racunu .

Ne znam zasto su moderatori izbrisali post koji je bio koristan od The Sage-a , koji me je upitio na tanju iz Broco.

Drugo , ovaj broker je katastrofa, jer ko otvori mini account , nema pravo da koristi chat support !!!

vec samo mail , prvi put to cujem !
« Poslednja izmena: 07.10.2011, 10:22:10 urosh1 »

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #23 poslato: 07.10.2011, 10:14:46 »
Ne znam zasto su moderatori izbrisali post koji je bio koristan od The Sage-a , koji me je upitio na tanju iz Brocco.

Pa verovatno zato što imamo razlog za to! Zato što je bilo direktno reklamiranje. Ostavili smo dovoljno dugo da bi ti pročitao i onda tek obrisali.

P.S. Broco se piše sa jednim C.

Van mreže marko

• Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 07.10.2011, 11:21:21 »
Posto dosta pisete o brokerima malo da podelim informacije jako bitne  a nekima se ovde nece dopasti.Sto se tice brokera (necu imenovati  nikoga) zamislite da li vase pare stvarno idu na trziste ili se sve zavrsava kod njih? Oni izigravaju trziste i ako dobijete oni gube.Znaci njihov cilj nije da vi dobijate, tako da imaju mnogo nacina da vam zagorcaju trgovinu.Pogotovo piramidni sistemi, referali ,racuni od 5$ itd.Nemojte na to nasedati i postati ovce.Osnovne stvari moze vas neko  nauciti ( mozete i sami)ali da postanete pravi trejderi, e to morate sami.E da i kad vam neko govori kako je on uspesan zaradjuje milione pipseva neka vam to dokaze u realnom vremenu na trzistu a ne namestenim izvestajima.Znaci bolji je i       demo racun kod dobrog brokera nego racun real od 5-10$ ili nesto vise, jer se razlikuju  trgovanje.Toliko od mene

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #25 poslato: 17.11.2011, 19:08:30 »
Broker HotForex se dodaje na crnu listu. Iako su se u početku svojim malim spread-ovima pokazali kao veoma povoljni i konkurentni među brokerima, u poslednje vreme smo sa raznih strana čuli negativne komentare.

Sasvim dovoljan razlog za naš postupak možete da pročitate i u iskustvu člana ovog foruma norbertbti-a ovde.

Van mreže stefanjankovic6

• Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 05.12.2011, 17:35:55 »
Neka greska je u pitanju to je ocigledno...ali sto se tice FxLidera bilo je price, oni su raskinuli ugovor sa AvaFx-om, sto bi odma znacilo da se treba udaljiti od njih.

U medjuvremenu jos nekoliko ljudi su imali problema sa njima tako da oni ne stoje u spisku brokera :)

Meni je FXLider skroz ok, imaju podrsku na nasem, tu su uvek njihovi savetnici da pomognu i posavetuju, naravno jer jer to i njima u interesu, nije sigurno zato sto me vole ali niko nista ne radi za dzabe i to je skroz ok. Ja sam vrlo zadovoljan njima.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 05.12.2011, 18:25:51 »

Meni je FXLider skroz ok, imaju podrsku na nasem, tu su uvek njihovi savetnici da pomognu i posavetuju, naravno jer jer to i njima u interesu, nije sigurno zato sto me vole ali niko nista ne radi za dzabe i to je skroz ok. Ja sam vrlo zadovoljan njima.

Nisu dzabe uklonjeni sa liste brokera sa ovog sajta. Postoji dosta jak razlog ! Oprezno samo , ima jos brokera koji imaju podrsku na nasem jeziku , npr admiral, koji je nebo i zemlja u odnosu na fxlider !

Van mreže stefanjankovic6

• Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 06.12.2011, 08:47:40 »

Nisu dzabe uklonjeni sa liste brokera sa ovog sajta. Postoji dosta jak razlog ! Oprezno samo , ima jos brokera koji imaju podrsku na nasem jeziku , npr admiral, koji je nebo i zemlja u odnosu na fxlider !

Ne slazem se, ali nisam ja ovde da bih stajao na neciju stranu, apsolutno nemam interesa da to radim, vec da izlozim svoj stav, meni su oni maksimalno korektni i drago mi je sto trgujem preko njih, tako da svakom prepustam da radi po volji i osecaju. Ja na primer nikada ne bih trgovao preko admirala.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 06.12.2011, 08:53:39 »

Ne slazem se, ali nisam ja ovde da bih stajao na neciju stranu, apsolutno nemam interesa da to radim, vec da izlozim svoj stav, meni su oni maksimalno korektni i drago mi je sto trgujem preko njih, tako da svakom prepustam da radi po volji i osecaju. Ja na primer nikada ne bih trgovao preko admirala.
A argumenti za ne trgovanje preko admirala su?
KUM, pobednik