Autor Tema: NE! brokeri  (Pročitano 23543 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: NE! brokeri
« Odgovor #45 poslato: 17.04.2012, 19:15:31 »
Po njima je normalno jer imaju klizni sped,moze biti od 1 do 8 pipsa,zato bas i ne volim te brokere sa kliznim spedom jer je tesko postaviti sl,zato su fiksni 1,2 ili tri zavisi od brokera do brokera bolji zbog postavljanja sl.Od cene gde mislis da postavis sl trebao bi ga postaviti +8 pip da ga ne zatvori zato verovatno kazu da pazis na postavljanje sl,nikad se ne zna koliki ce biti sl od 1 do 8 pa gde okrene.

Van mreže Borha85

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 17.04.2012, 20:10:23 »
Nema to veze sa spreadom, kakav spread od 8 pipsa, spread je  u proseku od 0,5 do 1 na eur/usd nego ima veze sa preskakanjem sl. Znaci sl nalog nije izvrsen po ceni koju sam ja postavio nego  po ceni vecoj od 5 pipa u prvom i 7 pipa u drugom slucaju, sto znaci da sam na 0,2 lota ostecen sa 13 dolara. Bilo je i  lomova, vesti i intervencija banaka pa mi se to nikad nije desilo u toj meri, maksimalno do 2 pipa.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #47 poslato: 18.04.2012, 00:15:54 »
Imam jedno pitanje ako neko moze da mi odgovori i da li se nekom slicno nesto desavalo sa brokerom. Imao sam danas dva sell ordera eur/usd  postavljena u razlicito vreme i na oba me je izbacio sl u razlicito vreme, medjutim na jednom mi je zatvorio 5 pipa iznad mog SL na drugom skoro 7 pipa iznad mog SL. U pitanju je ECN broker, da li je to normalno ili se radi o kradji? To se desavalo oko pola 11 i 11.

Ovo  ima  veze  sa  BID/ASK  i  nalogom.   Kada  otvaramo sell  order,otvaramo  ga  po BID  cijeni  a  zavtvara se  po  ASK  cijeni . Cijene  na  grafiku su obicno  u  BID (  koji  je  manji )  dok  je  ASK  veci. Vazi  i  obratno  pravilo. 
Kod  mojeg  brokera (Dukascopy)  imate  mogucnost  da  odaberete  po  kojoj  cijeni ce  se  zatvoriti SL ,ili  otvoriti pending  order  (  BID ili  ASK) . Dodajmo trenutnu  volatilnost -odnosno  sirenje  Spreed-a ,  i  eto  zatvorena  pozicija.
Medjutim,  MT4 ,  kao sto je  dosta  puta naglaseno  na  sajtu, ima  mehanizme za  malverzaciju.
Kada  je  jako volatilno  trziste, recimo  prilikom  internvecija  CB,  i kod  mojeg  brokera  se  desava sllipage i  do 15  pipa. Bez  obzira,  da  li je  pending order, SL  ili  TP.
Januara ove godine,  imao sam  5  pending  ordera  na  5  yen  para,  od  kojih  su mi aktivirana 2   sa  profitom od 600  pipa, i  sigurnim gubitkom  jos   1200  pipa jer  mi nisu aktivirana   3 para.  Sllipage  je bio  podesen  na  svih 5  parova na  5  pipa,  ali  jednostavno  nije  bilo  offer-a  na toj  cijeni  :(