Autor Tema: TheSage  (Pročitano 6548 puta)

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
TheSage
« poslato: 02.09.2010, 23:23:04 »
Malo sam večeras čačkao i napravio sam neverovatan indikator za skalpiranje. Ko je voljan neka ga isproba i neka napiše svoje mišljenje.

Ne gornjim špicevima se istovremeno zatvara sell i otvara buy a na donjim je obratno, sa srećom da ga koristite.

Na indikatoru se ništa ne podešava, samo se postavi.

Na slici se vidi kako sam integrisao Schaff i TheSage i sada Schaff mi daje glavni trend i u skladu sa time koristim Thesage i otvaram samo pozicije u pravcu (ne pišam uz vetar).
« Poslednja izmena: 02.09.2010, 23:36:41 TheSage »

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: TheSage
« Odgovor #1 poslato: 03.09.2010, 00:33:52 »
ovo izgleda ok, koji tajmfrejm je u pitanju? dobro kontam da ovaj indikator najvishe mozhe da se koristi pri skalpiranju

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 03.09.2010, 00:51:03 »
ovo izgleda ok, koji tajmfrejm je u pitanju? dobro kontam da ovaj indikator najvishe mozhe da se koristi pri skalpiranju

Dobar je i za duže trendove, može se koristiti od M5 do H4, za veći tf ne preporučujem osim radi praćenja.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 10.09.2010, 11:39:59 »
Sta radi taj Schaff? Mislim sta racuna, u kom periodu i sl...

Van mreže novifx

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 10.09.2010, 16:23:18 »
Ja kada ga stavim na graf, nema mi onih  plavih linija u sklopu indikatora što imaš na svojoj slici koju si priložio, jer to neki drugi indikator ili je isti ?

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 10.09.2010, 17:40:58 »
Ja kada ga stavim na graf, nema mi onih  plavih linija u sklopu indikatora što imaš na svojoj slici koju si priložio, jer to neki drugi indikator ili je isti ?

Schaff je linija cevene boje na slici a indikator TheSage je plave boje. Ako stavljas pojedinacno onda ces dobiti samo pojedinacne indikatore, ja inace vrsim integrisanje indikatora pa u istom prozoru namestim vise indikatora i onda imam ceo pregled stvarne situacije.

Ipak, Schaff je neprikosnoven a pogotovu na H1 i H4. Kada na H4 Schaff slomi, to je onda stvarno, jedino vesti tada mogu da poremete stvar.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 10.09.2010, 18:15:24 »
Mislim da je malo preterano reci da neka "linija" moze sa sigurnoscu pokazati promenu kretanja trenda. kompletna tehnicka analiza je zasnovana na psiholoskom faktoru i bila bi neupotrebljiva kad bi se koristila induvidualno. Pojedini indikatori prepoznaju desavanje na trzistu na osnovu istorijskih desavanja, tj citaju trenutno raspolozenje investitora i vode se pretpostavkom da ce trziste reagovati kao sto je reagovalo u nekom ranijem periodu kad je bilo slicno raspolozenje. Sa druge strane trend linije, linije podrse i otpora, kanali, trouglovi, Fibonacci, pivoti i masa dugih su cisto psiholoski faktor.
Medjutim vazno je znati citati te signale, odnosno prepoznati to trenutno raspolozenje i na osnovu toga i fundametalnih pokazatelja predpostaviti dalje kretanje.
Ja nikad ne koristim indikatore za koje ne znam na koji nacin se racunaju posto ne znam da protumacim sta odredjena promena znaci.

Sto se tice tog Schaff-a, primetio sam da menja smer, tj kad se slomi desi se da posle nekog vremena grafikon jednostavno obrise to kretanje i nastavi sa pravcem koji je imao do tad.

Van mreže FxSonic

• Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 21.10.2010, 00:49:37 »

Schaff je linija cevene boje na slici a indikator TheSage je plave boje. Ako stavljas pojedinacno onda ces dobiti samo pojedinacne indikatore, ja inace vrsim integrisanje indikatora pa u istom prozoru namestim vise indikatora i onda imam ceo pregled stvarne situacije.

TheSage... kako da integrisam indikatore i da dobijem u jedan prozor, kako kog tebe?
Thanks

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 21.10.2010, 00:56:57 »
TheSage... kako da integrisam indikatore i da dobijem u jedan prozor, kako kog tebe?
Thanks

Sve sto ti treba napisi u postu i postavicu template ili moze i na PP.

Van mreže FxSonic

• Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 11.11.2010, 20:00:40 »
Preuzeo sam ovi dva indikatora , schaff_trend i schaff_trend_cycle , koja je razlika izmegu nih , ovako na ekranu primecuje mnogo male razlike kretanja linije.

je li isti schaff sta je bio ranije na forumu?
formatirao sam Pc pa sam izbrisao sve, i demo racun :( pa sad radim sve nanovo ;)

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 11.11.2010, 21:53:21 »
Preuzeo sam ovi dva indikatora , schaff_trend i schaff_trend_cycle , koja je razlika izmegu nih , ovako na ekranu primecuje mnogo male razlike kretanja linije.

je li isti schaff sta je bio ranije na forumu?
formatirao sam Pc pa sam izbrisao sve, i demo racun :( pa sad radim sve nanovo ;)

U pitanju je potpuno isti indikator, možda su malo drugacije postavke, neka budu podešavanja kao na slici.

Van mreže FxSonic

• Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 11.11.2010, 22:12:16 »
Ja se izvinjavam, ali neznam kako to podesiti jer kod mene je drugacije  ???
Evo kako izgleda

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 11.11.2010, 22:15:35 »
Ja se izvinjavam, ali neznam kako to podesiti jer kod mene je drugacije  ???
Evo kako izgleda

Hajde postavi ga da ga skinem da vidim o cemu se radi, ovo je nesto slicno a drugacije.

Van mreže FxSonic

• Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 11.11.2010, 22:34:01 »
Evo , hvala ti

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 11.11.2010, 22:42:45 »
Ovaj je bolji